Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

muriel - day by day.... komentarze

muriel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 112
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dziękuję :D

kolorystyka z dużym prawdopodobieństwem zostanie, tylko dach mamy wymuszony przez PNB jako "odcienie czerwieni"...... :-/

na początku marzyło mi sie żeby zrobić ciemne kolory - ciemne wino, bordo, połączyć je z jasnymi akcentami z piaskowca na przykład..... ale ten czerwony dach mi koncepcje popsuł

Niedobrze :-? Ten ciemny dach pieknie się komponuje z całością. Może jakaś czerwień ale z dodatkiem brązu. Skoro odcienie czerwieni, to można trochę naciągnąć te warunki :wink: . Ja jestem jednak stronnicza, nie przepadam za czerwonymi dachami, wolę ciemne :wink:

dziękuję :D

kolorystyka z dużym prawdopodobieństwem zostanie, tylko dach mamy wymuszony przez PNB jako "odcienie czerwieni"...... :-/

na początku marzyło mi sie żeby zrobić ciemne kolory - ciemne wino, bordo, połączyć je z jasnymi akcentami z piaskowca na przykład..... ale ten czerwony dach mi koncepcje popsuł

Po pierwsze witam jako czytacz :wink:

Po drugie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Powiem że o gustach się nie dyskutuje a ja wolę klasykę :oops: tak więc bywa różnie różniście.

Murielko myślę że czasmi wybór koloru i rodzaju dachu to czysta loteria bo kasa gra też sporą rolę. W zeszłym roku gdy robiliśmy dach ja nastawiałam się na czerwony ceglasty i chciałam koniecznie Ruppa Suriusa 13, a potem okazało się że cena Robena angoba miedziana jest zdecydowanie lepsza (prawie 300 m dachu) więc co było robić jest Roben średzka falista angoba miedziana i jest ślicznie :D

niestety nie mamy za dużo czasu na wybór - pan dachowy ma wejść w połowie listopada, więc dachówkę trzeba by zamawiać jakoś juz teraz. Jeśli chodzi o ten nieszczęsny kolor, chciałabym jak najciemniejszy (np. wiśniowy z braasa), ale takiego rzetelnego rozeznania jeszcze nie robiłam, więc dam znać za kilka dni :-)

Wciornastku możesz wkleić fotkę Twojego domku?

Cześć Muriel. Mogę podrzucić parę fotek dachówek? Bardzo ciekawą moim zdaniem ma ofertę Koramic (Wienerberger), to jedna z nich, E32 Holenederka, płaska angoba zabytkowa czerwień na ten przykład

http://www.wienerberger.pl/images/db/srprdet/1122014066775.jpg

A tutaj link do strony

http://www.wienerberger.pl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/Page/ShowroomCollection05&c=Page&cid=1119439145891&lpi=1119439145891&sl=wb_pl_home_pl&scope=KOR&action=fsearchfirst

Przepraszam, ale nie umiem skracać linków :oops:

dzięki za link, dachówka super :D

z braasa faktycznie nie ma za bardzo wyboru :-( ciemniejszą maja tylko ta jedną

dużo odcieni jest na http://www.nelskamp.de/en/menue-links/builder/products.html

ale w sumie tez nic ciemniejszego....

właściwie na co zwracać uwagę przy wyborze dachówki? poza kolorem, oczywiście.......

:wink:

Witam,

u Was zmieściło się 200 ton piachu - u nas podobnie:

26 wywrotek po 16 ton każda, a że na każdego braciszka mniej wiecej przypada połowa to wychodzi że 208 ton.

Cóż Murielko, pozostaje nam się pocieszać, że w razie ulewy (tfu tfu) będziemy utwierdzać się w przekonaniu o słuszności takich "inwestycji".

• 2 weeks później...

Muriel - naprawdę widoczek z piętra będziesz miała super - pozazdrościć tylko. Cieszę się , że Twój domek rośnie w oczach - powodzenia!

Kiedy masz zamiar zamieszkać?

A i jeszcze jedno pisałaś w jesiennej, ze też byś sobie kupiła te płytki gipsowe - w sobotę jadę do Gorzowa odebrać swoje, jak się zdecydujesz mogę wziąść i dla Ciebie.

Pozdrawiam - Monika