muriel 28.09.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 28.09.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Witam i na wstępie gratuluję wyboru projektu. Dom wygląda bardzo ładnie. Czy zewnętrzna kolorystyka pozostania jak w orginale? Jest taka ... rasowa i z klasą Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 28.09.2007 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 dziękuję kolorystyka z dużym prawdopodobieństwem zostanie, tylko dach mamy wymuszony przez PNB jako "odcienie czerwieni"...... :-/ na początku marzyło mi sie żeby zrobić ciemne kolory - ciemne wino, bordo, połączyć je z jasnymi akcentami z piaskowca na przykład..... ale ten czerwony dach mi koncepcje popsuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 28.09.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Niedobrze Ten ciemny dach pieknie się komponuje z całością. Może jakaś czerwień ale z dodatkiem brązu. Skoro odcienie czerwieni, to można trochę naciągnąć te warunki . Ja jestem jednak stronnicza, nie przepadam za czerwonymi dachami, wolę ciemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 28.09.2007 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 przy odbiorze zafunduję kierownikowi budowy okulary z czerwonymi szkiełkami i będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 01.10.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 dziękuję kolorystyka z dużym prawdopodobieństwem zostanie, tylko dach mamy wymuszony przez PNB jako "odcienie czerwieni"...... :-/ na początku marzyło mi sie żeby zrobić ciemne kolory - ciemne wino, bordo, połączyć je z jasnymi akcentami z piaskowca na przykład..... ale ten czerwony dach mi koncepcje popsuł Po pierwsze witam jako czytacz Po drugie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Powiem że o gustach się nie dyskutuje a ja wolę klasykę tak więc bywa różnie różniście. Murielko myślę że czasmi wybór koloru i rodzaju dachu to czysta loteria bo kasa gra też sporą rolę. W zeszłym roku gdy robiliśmy dach ja nastawiałam się na czerwony ceglasty i chciałam koniecznie Ruppa Suriusa 13, a potem okazało się że cena Robena angoba miedziana jest zdecydowanie lepsza (prawie 300 m dachu) więc co było robić jest Roben średzka falista angoba miedziana i jest ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 01.10.2007 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 niestety nie mamy za dużo czasu na wybór - pan dachowy ma wejść w połowie listopada, więc dachówkę trzeba by zamawiać jakoś juz teraz. Jeśli chodzi o ten nieszczęsny kolor, chciałabym jak najciemniejszy (np. wiśniowy z braasa), ale takiego rzetelnego rozeznania jeszcze nie robiłam, więc dam znać za kilka dni Wciornastku możesz wkleić fotkę Twojego domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.10.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Cześć Muriel. Mogę podrzucić parę fotek dachówek? Bardzo ciekawą moim zdaniem ma ofertę Koramic (Wienerberger), to jedna z nich, E32 Holenederka, płaska angoba zabytkowa czerwień na ten przykład http://www.wienerberger.pl/images/db/srprdet/1122014066775.jpg A tutaj link do strony http://www.wienerberger.pl/servlet/Satellite?pagename=Wienerberger/Page/ShowroomCollection05&c=Page&cid=1119439145891&lpi=1119439145891&sl=wb_pl_home_pl&scope=KOR&action=fsearchfirst Przepraszam, ale nie umiem skracać linków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 01.10.2007 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 dzięki za link, dachówka super z braasa faktycznie nie ma za bardzo wyboru ciemniejszą maja tylko ta jedną dużo odcieni jest na http://www.nelskamp.de/en/menue-links/builder/products.html ale w sumie tez nic ciemniejszego.... właściwie na co zwracać uwagę przy wyborze dachówki? poza kolorem, oczywiście....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.10.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Ja - na cenę ale i na jakość. Zaparłam się na Creatona Domino ale ciemny, to podobno Marcedes wśród dachówek, więc już zaczynam na nia odkładać Ato link do Creatona http://www.creaton.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 02.10.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Wciornastku możesz wkleić fotkę Twojego domku? Murielku nie mam stronki własnej netowej więc na Forum nie wkleję ale jak na PW wyślesz maila to prześlę Tobie fotki poglądowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 02.10.2007 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 znalazłam...... http://forum.muratordom.pl/creaton-kompromitacja-foty,t112360.htm ku przestrodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 02.10.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Mueirlku ponieważ poczta do cna sfiksowała nie pozostaje mi nic innego jak Ciebie zaprosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ava80 03.10.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 właśnie oglądałam cie na "podłodze" dolnego piętra a Ty już o dachówkach? zawsze byłaś szybka a propos koloru - piaskowy z ciemną czerwoenią też ładnie wygląda, znalazłam kiedys taką chatkę, jak uda mi się ją odnaleźć to prześlę namiar na dokładne kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 07.10.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Cześć Muriel Szukałem namiarów na żwirownie i ni z gruchy ni z pietruchy znalazłem elegancki wykaz w Twoim dzienniku. A'propos gdzie budujesz?Pozdrawiam i życzę szybkiego "zadaszenia się" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAAW 11.10.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Witam,u Was zmieściło się 200 ton piachu - u nas podobnie:26 wywrotek po 16 ton każda, a że na każdego braciszka mniej wiecej przypada połowa to wychodzi że 208 ton.Cóż Murielko, pozostaje nam się pocieszać, że w razie ulewy (tfu tfu) będziemy utwierdzać się w przekonaniu o słuszności takich "inwestycji". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 11.10.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Witam Wielkopolankę . Ja równiez z Wielkopolski jestem -okolice Kalisza. Widzę,ze też masz fajny nadzór budowlany pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 12.10.2007 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 też mi sie podoba a jeszcze kilka miesięcy i bedzie miał pomocnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raaf 21.10.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Droga Pani!! Tutaj gadu gadu, a mury rosną z dzienniku zaś pustki!!!! Jak to tak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 22.10.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Muriel - naprawdę widoczek z piętra będziesz miała super - pozazdrościć tylko. Cieszę się , że Twój domek rośnie w oczach - powodzenia!Kiedy masz zamiar zamieszkać?A i jeszcze jedno pisałaś w jesiennej, ze też byś sobie kupiła te płytki gipsowe - w sobotę jadę do Gorzowa odebrać swoje, jak się zdecydujesz mogę wziąść i dla Ciebie.Pozdrawiam - Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts