Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

muriel - day by day.... komentarze

muriel

Recommended Posts

co do łazienek - postanowiłam nie wrzucać fotek już po urządzeniu i zamieszkaniu - jakieś to takie.... zbyt osobiste

ale zapraszam na kawę i wizję lokalną :wink:

kuchnię już wrzucam - miłego oglądania :p

nie kuś kobieto, bo moje niecnoty teraz w straszzznym wieku sa i nie do upilnowania 8) :lol: :lol: :lol:

a kuchenka cuuudna!!!!!!!!!!!!!! oczywiście nei komentuję "kwiatków" jej wykonania i zajefajności ekipy..ale efekt rewelka :D

U mnie dla odmiany będzie biała...i to błyszcząca...taką sobie znalazłam gdzieś na forum i taką też będę mieć :wink: ...mam nadzieję,że o kwiatki będę musiała zadbać już sama :roll:

• Odpowiedzi 112
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...

Agula - łupek bezpośrednio, sam towar jest tani, transport faktycznie kosztuje, ale jak my braliśmy to całą "wannę" więc i tak nie bardzo było jak z kimś na pół bo by nie weszło na auto :-?

Wiciornastku :D :D :D mój trawnik woła o pomstę, narazie są to krzaczory ponad metrowe :( :( :( Pan trawnikowy miał to skosić wypryskać i na wiosnę oczyścić teren i zasiać trawę

samego trawnika mam ze 600 m, reszta (+/-1000 m) zostanie "łąką" - byle to jakoś okiełznać

póki co nie mamy nawet czym tego skosić :( :(

za robotę z towarem (trawa, nawozy) zawołał sobie 10 zł/m

dożo? mało? nie wiem. jak myślisz? chociaż... nawet jeśli mało to i tak robi się 6k a nie mam tyle na trawnik :cry:

Wiciornastku :D :D :D mój trawnik woła o pomstę, narazie są to krzaczory ponad metrowe :( :( :( Pan trawnikowy miał to skosić wypryskać i na wiosnę oczyścić teren i zasiać trawę

samego trawnika mam ze 600 m, reszta (+/-1000 m) zostanie "łąką" - byle to jakoś okiełznać

póki co nie mamy nawet czym tego skosić :( :(

za robotę z towarem (trawa, nawozy) zawołał sobie 10 zł/m

dożo? mało? nie wiem. jak myślisz? chociaż... nawet jeśli mało to i tak robi się 6k a nie mam tyle na trawnik :cry:

Muriel ta cena to tak wołaja.

Ale ja mam w sumie propozycje na "zrób to sam" Po prostu znając realia naszego klimatu majątek stracisz na podlewanie dużego trawnika, mało tego w czasie suszy gminy wydaja zakazy podlewania nawet z własnych studni. Dlatego 6 tys to lepiej kup sobie ozdobniaste roślinki i jeszcze pewnie kasy zostanie na krzesełka i parasol :wink:

Po pierwsze skosic krzaczory. Na oprysk jest juz za póżno bo zimno. Potem zgrabic i spalić krzaczory. Glebogrzarką przeorać (lub za 100 zł zaorac i zbronowac przez rolnika). Kupic w CNOSie lub nawet w markecie najtańszą trawe i jeszcze teraz na ryzyko posiać, zagrabic i zwałować. nawet jesli teraz nie wzejdą całe nasiona to wiosna szybko rusza. Chwastamii się nie przejmuj. Koszenie trawy wiele z nich wykosi i najbardziej uciążliwe mozna zawsze opryskać.

Co do sprzętów to jest taki sklep ogrodniczy na Junackiej (Grunwald przy Jugosłowiańskiej, tel 861-92-14) gdzie mona sprzety pozyczyć za niewielkie pieniądze.

Myślę ze w sprzyjających warunkach trawnik założysz w 2-3 dni.

Tym sposobem bedziesz miała zagospodarowany teren a jak potem kasiiorka dopłynie to mozna pomyślec o fachowcach.

A, i pamietaj o pozbieraniu gruzu i kamieni. Z nawożeniem wstrzymaj sie raczej do wiosny.

czy ja już wspominałam że jesteś najlepsza na świecie? :D

na rolnika z traktorem tez mieliśmy pomysł, ale niestety nie wjedzie - mamy skarpę (ładofnir, ale jednak na całości w dół) i nawet poprzedni właściceil który ten teren normalnie uprawiał odradza, bo kiedyś się tam przewrócił i od tej pory mój kawałek już uprawiany nie był

coś pomyślimy

napewno przyda się namiar na wypożycznie sprzętu - dzięki!!!

• 3 months później...

Witaj Muriel!

Tak się zastanawiam jak rozwiązałeś problem poprowadzenia instalacji wentylacji mechanicznej pod spadzistym dachem? Puściłeś rury w ociepleniu poddasza? Jak tak czy nie boisz się mostków termicznych, wszak izolacja w tym miejscu jest mizerna?

Też myślę o zainstalowaniu wentyl mech w swoim domu...

Likwidowałeś kominy wentylacyjne, jak tak to gdzie je zostawiłeś?

Pozdrawiam serdecznie!

Muriel,

Mój mąż wypatrzył Twoje motto, gdy czytałam dziennik - niezwykle mu się spodobało. Już widzę jak będzie je cytował, gdy będę pacyfikować jego wszędobylskie gazety motoryzacyjne :wink:

Już pisałam kilkakrotnie, ale jeszcze się powtórzę, że bardzo podziwiam budujące mamy maluchów. Mam już dużego i grzecznego sześciolatka, ale w połączeniu z budową to zawrót głowy. A być w ciąży, wychowywać maluszka i budować!!!! - to tylko dzielne niewiasty potrafią!!!! duże brawa!!!

A domek bardzo ładny oczywiście :wink:

A ciekawe czy wybraliście już Centralę Reku?

jakby to powiedzieć..... wybieraliśmy sporo czasu temu, bo od czerwca mieszkamy :D

BliżniątRodzice........ kiedyś wstawię, tylko zawsze jakby coś wypada "po drodze"..... ale nam sypialnia wyszła super (ciemny i jasny fiolet)

Pozdrowienia dla budujących :D

aaa, mamy dwójkę - na dzień dzisiejszy 6latek i trochę-ponad-roczniak :D