Bliżniątrodzice 06.08.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 co do łazienek - postanowiłam nie wrzucać fotek już po urządzeniu i zamieszkaniu - jakieś to takie.... zbyt osobiste ale zapraszam na kawę i wizję lokalną kuchnię już wrzucam - miłego oglądania nie kuś kobieto, bo moje niecnoty teraz w straszzznym wieku sa i nie do upilnowania a kuchenka cuuudna!!!!!!!!!!!!!! oczywiście nei komentuję "kwiatków" jej wykonania i zajefajności ekipy..ale efekt rewelka U mnie dla odmiany będzie biała...i to błyszcząca...taką sobie znalazłam gdzieś na forum i taką też będę mieć ...mam nadzieję,że o kwiatki będę musiała zadbać już sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 06.08.2008 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 mam bramki na schodach - zamkniemy tam całą czwórkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula11 20.10.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 WitamMuriel.... te łupki ze Strzegomia..to kupowałaś gdzieś w "okolicy" czy bezpośrednio? Będę wdzięczna za namiar. A może ktoś jeszcze miałby ochotę na taki łupek bo wtedy można taniej wynająć transport? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 20.10.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Murielku jak miło,ze znowy nadajesz. Co do trawnika to moze cos tobie podpowiem Jaki duży ma być ten trawnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 20.10.2008 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Agula - łupek bezpośrednio, sam towar jest tani, transport faktycznie kosztuje, ale jak my braliśmy to całą "wannę" więc i tak nie bardzo było jak z kimś na pół bo by nie weszło na auto Wiciornastku mój trawnik woła o pomstę, narazie są to krzaczory ponad metrowe Pan trawnikowy miał to skosić wypryskać i na wiosnę oczyścić teren i zasiać trawę samego trawnika mam ze 600 m, reszta (+/-1000 m) zostanie "łąką" - byle to jakoś okiełznać póki co nie mamy nawet czym tego skosić za robotę z towarem (trawa, nawozy) zawołał sobie 10 zł/m dożo? mało? nie wiem. jak myślisz? chociaż... nawet jeśli mało to i tak robi się 6k a nie mam tyle na trawnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 21.10.2008 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Wiciornastku mój trawnik woła o pomstę, narazie są to krzaczory ponad metrowe Pan trawnikowy miał to skosić wypryskać i na wiosnę oczyścić teren i zasiać trawę samego trawnika mam ze 600 m, reszta (+/-1000 m) zostanie "łąką" - byle to jakoś okiełznać póki co nie mamy nawet czym tego skosić za robotę z towarem (trawa, nawozy) zawołał sobie 10 zł/m dożo? mało? nie wiem. jak myślisz? chociaż... nawet jeśli mało to i tak robi się 6k a nie mam tyle na trawnik Muriel ta cena to tak wołaja. Ale ja mam w sumie propozycje na "zrób to sam" Po prostu znając realia naszego klimatu majątek stracisz na podlewanie dużego trawnika, mało tego w czasie suszy gminy wydaja zakazy podlewania nawet z własnych studni. Dlatego 6 tys to lepiej kup sobie ozdobniaste roślinki i jeszcze pewnie kasy zostanie na krzesełka i parasol Po pierwsze skosic krzaczory. Na oprysk jest juz za póżno bo zimno. Potem zgrabic i spalić krzaczory. Glebogrzarką przeorać (lub za 100 zł zaorac i zbronowac przez rolnika). Kupic w CNOSie lub nawet w markecie najtańszą trawe i jeszcze teraz na ryzyko posiać, zagrabic i zwałować. nawet jesli teraz nie wzejdą całe nasiona to wiosna szybko rusza. Chwastamii się nie przejmuj. Koszenie trawy wiele z nich wykosi i najbardziej uciążliwe mozna zawsze opryskać. Co do sprzętów to jest taki sklep ogrodniczy na Junackiej (Grunwald przy Jugosłowiańskiej, tel 861-92-14) gdzie mona sprzety pozyczyć za niewielkie pieniądze. Myślę ze w sprzyjających warunkach trawnik założysz w 2-3 dni. Tym sposobem bedziesz miała zagospodarowany teren a jak potem kasiiorka dopłynie to mozna pomyślec o fachowcach. A, i pamietaj o pozbieraniu gruzu i kamieni. Z nawożeniem wstrzymaj sie raczej do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 21.10.2008 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 czy ja już wspominałam że jesteś najlepsza na świecie? na rolnika z traktorem tez mieliśmy pomysł, ale niestety nie wjedzie - mamy skarpę (ładofnir, ale jednak na całości w dół) i nawet poprzedni właściceil który ten teren normalnie uprawiał odradza, bo kiedyś się tam przewrócił i od tej pory mój kawałek już uprawiany nie był coś pomyślimy napewno przyda się namiar na wypożycznie sprzętu - dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johnadias 28.01.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Witaj Muriel!Tak się zastanawiam jak rozwiązałeś problem poprowadzenia instalacji wentylacji mechanicznej pod spadzistym dachem? Puściłeś rury w ociepleniu poddasza? Jak tak czy nie boisz się mostków termicznych, wszak izolacja w tym miejscu jest mizerna? Też myślę o zainstalowaniu wentyl mech w swoim domu...Likwidowałeś kominy wentylacyjne, jak tak to gdzie je zostawiłeś? Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 28.01.2009 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 wentylacja jest na poddaszu (cały reku i cała masa rur - na fotkach w dzienniku), poddasze jest wielkie, więc miejsca było dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johnadias 28.01.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 A ciekawe czy wybraliście już Centralę Reku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 28.01.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Muriel, Mój mąż wypatrzył Twoje motto, gdy czytałam dziennik - niezwykle mu się spodobało. Już widzę jak będzie je cytował, gdy będę pacyfikować jego wszędobylskie gazety motoryzacyjne Już pisałam kilkakrotnie, ale jeszcze się powtórzę, że bardzo podziwiam budujące mamy maluchów. Mam już dużego i grzecznego sześciolatka, ale w połączeniu z budową to zawrót głowy. A być w ciąży, wychowywać maluszka i budować!!!! - to tylko dzielne niewiasty potrafią!!!! duże brawa!!! A domek bardzo ładny oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 28.01.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 heloł a ja czekam na fotki ślicznego różowego domku...a wiem jaki to ból bo nasza wrzosowa sypialnia jakoś tak bardziej gaciowy róż przypomina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muriel 29.01.2009 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 A ciekawe czy wybraliście już Centralę Reku? jakby to powiedzieć..... wybieraliśmy sporo czasu temu, bo od czerwca mieszkamy BliżniątRodzice........ kiedyś wstawię, tylko zawsze jakby coś wypada "po drodze"..... ale nam sypialnia wyszła super (ciemny i jasny fiolet) Pozdrowienia dla budujących aaa, mamy dwójkę - na dzień dzisiejszy 6latek i trochę-ponad-roczniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts