Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

muriel - day by day.... komentarze

muriel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 112
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

tokas

Wracając do reku Bartosza. U mnie na placu pozostały 2 oferty na Bartosza i Brinka. Napisz prosze jakie argumenty przewazyły u Ciebie za Bartoszem

Na pewno nie była to uroda :lol: Choć to sprawa gustu.

A poważnie to sprawność i energooszczędność - brak grzałek podgrzewających powietrze - radzi sobie bez nich :D

muriel, będziesz matką chrzestną mojego reku :D

Z sensownych ofert mam na Bartosza od p.Romana i Brinka - tak jak Tokas, ale jakoś mam większe przekonanie do Bartosza... No chyba, że po Twojej reklamie na forum p.Roman się nie wyrobi z robotą :wink:

Pytania:

masz sterownik automatyczny do tego cuda czy pokrętełko? Ja nie lubię żadnych programowalnych sterowników, jakis uraz mam czy coś więc się zastanawiam :-?

W którym dokładnie momencie budowy panowie rozprowadzali rury do reku?

Aga

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Dzięki za info o Bartoszu. Jak myślisz lepiej go umieścić na parterze w kotłowni, czy może lepiej wyrzucić go na strych (tylko wtedy musiałbym ocieplić część strychu =dodatkowe koszty)

I jeszcze pytanie odnośnie tarasu: czy masz już może wykończony /czym lub jak planujesz wykończyć?

ooooooooooooooooj zazdroooooooooooooooooszczę!!!!!!!! piękny domek...spiżarnia...jejkuuu ja naprawdę nie wpadłąm,że można zamówić półki żeby było tak schludnie :oops: nieszkodzi,bo i tak zrezygnoała ze spiżarni żeby mieć stół -jadalnię w kuchni :cry:

Kuchnia-poproszę o szczegóły :D

apropos rekuperatora to nie można było zamontować go w garażu?

aaa no i piec co krawaty wiąże, czy orientowaliście się w temacie pieców jakoś szczególnie, czy po prostu ktoś Wam polecił że ma być ten i kropka?

Dzięki za info o Bartoszu. Jak myślisz lepiej go umieścić na parterze w kotłowni, czy może lepiej wyrzucić go na strych (tylko wtedy musiałbym ocieplić część strychu =dodatkowe koszty)

I jeszcze pytanie odnośnie tarasu: czy masz już może wykończony /czym lub jak planujesz wykończyć?

lepiej na strych, nie musi być ocieplony (rury masz w domu w ścianach, samo urządzenie nie wymaga ocieplonego pomieszczenia) - no chyba że będziesz tam siedział i na niego patrzył to możesz ocieplić żeby nie marznąc :lol: :lol: :lol:

co do garażu - pewnie by można ale musiałabym mieć jeszcze ze dwa razy taki bo to jest wielkie. No i rury - ciągnięcie ich z garażu to dodatkowe "kilometry" :wink:

tarasy - górny płytki (zaawansowanie układania 90% - dokończone będą jak będzie balustrada), dolny - beton (narazie nie będzie nic - docelowo płytki)

ooooooooooooooooj zazdroooooooooooooooooszczę!!!!!!!! piękny domek...spiżarnia...jejkuuu ja naprawdę nie wpadłąm,że można zamówić półki żeby było tak schludnie :oops: nieszkodzi,bo i tak zrezygnoała ze spiżarni żeby mieć stół -jadalnię w kuchni :cry:

Kuchnia-poproszę o szczegóły :D

szczegóły kuchni będą po zrobieniu reklamacji na którą czekamy już szósty tydzień. Ale jak napiszę wcześniej to przypadkiem mogę się nie doczekać wcale :wink:

co do spiżarni - mamy jeszcze kilka takich miejsc w domu z zabudowami koncepcji Pana Cezarego - są rewelacyjne (garderoby, mój "pokój na buty") - naprawdę polecam tego Pana - namiar w dzienniku; na pewno Ci coś fajnego wymyśli

• 3 weeks później...

Witam,

Chyba trafiłam wreszcie na dziennik budowlanych rekordzistów - licząc od daty rozpoczęcia budowy do zamieszkania jesteście zapewne w ścisłej czołówce :D Gratuluję zamieszkania!!! Przy okazji zauważyłam, że masz ciekawe płytki w salonie i jadalini, ale jakoś nie mogę doczytać co to za producent i kolekcja. Jako, że jestem obecnie na etapie wybierania gresu bardzo mnie to interesuje :wink:

Pozdrawiam,

• 2 weeks później...