mapan 28.09.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 A tu miejsce na konstruktywną krytykę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 12.10.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Fajny domek. I faktycznie trzeba gęściej te sciągi wstawiac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dadra 17.10.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Bardzo fajne miejsce,skąd masz takie zdjęcie z lotu ptaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 17.10.2007 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 ze strony gminy Pilchowice Na mapach satelitarnych też można znaleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 19.10.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 WItaj. będę czytała bo ja właśnie kończę słoneczko.... schody zamieniasz na spocznikowe? a czemu taras bez daszka zobacz sobie mój tarasu jeszcze nie ma ale daszek się super sprawuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 19.10.2007 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 Witaj sylvia1, Twój dziennik czytałem od samego początku . Schody na razie wywaliłem, będa potem drewniane, a jakie to się jeszcze wyjaśni. Taras mam od strony północno-zachodniej więc zostanie lekko przesunięty w stronę zachodnią (w domu przeważnie jesteśmy po południu więc powinno byćOK. Dodatkowy daszek jeszcze bardziej zacieniłby okno tarasowe od str. północno-zachodniej. Wybacz, że to piszę ale wyrażam swoją opinię. Twój daszek pulpitowy jest z pewnością bardzo funkcjonalny, ale wg mnie psuje wygląd tego zgrabnego budynku. Sam też nie jestem bez winy, z projektu wywaliłem ozdobny daszek nad wyjściem na ogród, gdyż po przesunięciu drzwi tarasowych bliżej narożnika wyglądał komicznie. Pozdrawiam i liczę na wyrozumiałośc a także na konstruktywną krytykę naszych poczynań. Z pozostałych zmian połączyliśmy dolną łazienkę z WC, reszta bez zmian (jedynie niewielkie korekty w celu optymalizacji kretyńsko rozplanowanych belek stropowych, krokwi więźby dachowej i okien połaciowych) pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 19.10.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 spoko u nas taras od strony południe -zachód więc daszek obowiązkowy... bryła budynku dla mnie jest dużo mniej ważna niż wnętrze a te jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 04.11.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Witaj Mapan.Też buduję Słoneczko ,nawet stosunkowo niedaleko bo na obrzeżach Lublińca.U mnie wylane ławy i postawione ścianki fundamentów.Na tym poprzestanę do wiosny.Będę czytać i mam nadzieję na wymianę doświadczeń.Trzymam kciuki za postępy na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michant 20.02.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Witam Wypada tylko pogratulować gustu jeśli chodzi o wybór projektu domu Słoneczku u nas wybrane z 100 innych i tak jak Wy pare mian wprowadzamy. Jakbys mogł podać dokładnie jaka wersja Sloneczka i moze jakis rzut po wprowadoznych zmianach. Szczegolnie interesuje mnie sprawa drzwi tarasowych tj ich przesuniecie. i czy pozostawiłes szerokość zgodą z projektem czy jakies zmiany . Pozdrawiam no i oczywiscie tak jak do Ciaszki tak i do ciebie bede zagladał i obserwował postepy na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 21.02.2008 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Zmiany są drobne ale liczne, więc w zasadzie narysowałem a Auto-CAD swój projekt . (wystarczy przesunąć komin o parę centymetrów, a trzeba zmienić układ belek stropowych, krokwi, okien dachowych ITP). Jeśli chodzi o drzwi tarasowe, to wzorowałem się na zdjęciach z realizacji Słoneczka na stronie Horyzontu (Słoneczko nr 13 chyba). A z murowaniem mam zamiar wystartować z początkiem kwietnia. pzdr i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 21.02.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 no i co u was? co u was? a może wątek ze słoneczkami odświeżyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 21.02.2008 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 materiały na stan surowy zamówione i zapłacone w zasadzie (jutro dopinam więźbę dachową ) i niedługo start robót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 16.03.2008 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 dziś dalszy ciąg dziennika. Może w czymś wam pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 17.03.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Gratuję postępów na budowie Trzymam kciuki za kolejne prace. Będziesz ocieplał fundamenty ? Ja tego nie zrobiłam i teraz zastanawiam się czy docieplić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 17.03.2008 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 fundament już ocieplony z zewnątrz 10 cm styropianu. Na to klej i siatka. Na to 2 x dysperbit. Z zazdroścą patrze na twój blitzkrieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 17.03.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Kurcze, przegapiłam, jednak ocieplone Poszukuję potwierdzenia dla zapewnień mojego kierbuda ,że nie trzeba. Mapan jak już ruszyliśmy to zaraz zaczęliśmy się dusić w naszych 50 metrach, mąż liczy dni ile razy jeszcze będzie rozkładał tapczan.Mamy porządną motywację U ciebie będzie podobnie (nie w kwestii tapaczana oczywiście ). Domek jest duży, bardziej wewnątrz niż na zewnątrz. Dopiero teraz jak stoi widać. Minusem przy wersji z garażem jest brak okna w łazience. Dzisiaj zastanowiłabym się czy nie wykorzystać światła z sypialni. Tylko pomysłu brak. No i gdybym teraz zaczynała , oszczędziłabym sobie kosztów związanych z obmurowaniem kominów, przesunęła komin wentylacyjny w kuchni do rogu i generalnie kominy stawiałabym w ścianie ( dużo miejsca zajmują),uniknęła kilku fuszerek No ale to są błędy inwestora który nie potrafi czytać planu i na wszelkie propozycje się zgadza bądź boi się zmian. Będę przyglądać się postępom, zapraszam na wizję do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 01.04.2008 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Za zaproszenie dziękujemy i niechybnie skorzystamy. Zapraszam do podziwiania pierwszych metrów ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 01.04.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 No Big Brother - super ekstra. Trzymie kciuki. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 02.04.2008 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 no ładnie wam idzie... w słoneczku mieszka się dobrze i faktycznie w środku jest dużo przestrzeni więcej niżby się wydawało patrząc z zewn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 01.05.2008 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 dziś nadrobiłem zaległości. Kolejna porca przygód na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts