mapan 23.01.2009 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Kuchnia została zamówiona w Ostroszowickiej Fabryce Mebli, meble Orion fronty z litego buku wybarwiane na kolor calvados: http://www.ofm-sa.com.pl/index.php?what=galeria§ion=nowoczesne&select=orion Ostroszowice to dziura w Górach Sowich, lekko licząc 200 km z Gliwic, ale nam było po drodze . U rodziców są meble z Ostroszowic, w obecnym mieszkaniu mamy od nich meble i będą w naszym domku. Tak narodziła się nowa świecka tradycja. Za komplet wyszło coś koło 11 000,00 bez blatów ( w tym część szafek głównie zabudowa półwyspu sa niestandardowe, za co liczą sobie extra) Widoczne boki korpusów fornirowane, cokół fornirowany, hamulce szuflad, jedno cargo duże, jedno cargo małe na przyprawy, kosz na gary w szafce narożnej, uchwyty z nierdzewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.01.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Przyjechali do Ciebie na pomiar?? Cena calkiem calkiem Masz wszedzie szuflady z samozamykaczami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 23.01.2009 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Za pomiarowca robiłem ja, więc pewne ryzyko musiałem wziąć na siebie, ale pewnie montaż także przyjdzie mi robić samemu więc najwyżej sam sobie będę pluł w brodę. Tak, wszystkie szuflady są z domykaniem. Pani przekonała nas, że duże szuflady długo nie pociągną bez hamulców, zwłaszcza jak będa pełne garów i talerzy, a jak jedne szuflady będą miały hamulce a inne nie, to z przyzwyczajenia będziemy trzaskać tymi szufladami bez hamulców. Tak więc przekonała nas do wyposażenia w nie wszystkich szuflad. Długo się zastanawialiśmy ze względu na cenę, ale w końcu kupuje się na dłuższy czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 23.01.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 I dobrze zrobiliscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 05.02.2009 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Meble już przyjechały szczegóły w dzienniku, a zdjęcia niedługo. Kominek także prawie gotów. Ekipa zabrała sie za gładzie a ja za przygotowania do malowania parteru. Góra zostaje niewykończona (z wyjątkiem łazienki, której brakuje tylko lustra i teakowych blatów). Parkieciarz powinien wejść z początkiem marca. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 05.02.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Kominek wyszedl lepiej niz oryginal Widze, ze tez poszliscie w szarosci Niezla jazda z tymi mebelkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 07.02.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 [wpis przeniesiony z "dziennika"] Witam ! czy mogę dostać namiary na pana Janka szukam fachowca do stanu surowego a jak widzę to nie mieliście problemów http://forum.muratordom.pl/uzytkownik73182.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 11.02.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 (...)Jednak wyśmienity kierowca i jego tylnonapędówka wprawiłaby w zakłopotanie pewnie samego Loeba. (...) Ale nam udało się pokonać wszystkie OS-y (w tym osławione Mostki) i na ostatnim ostrym zakręcie przed przełęczą tylne koła złapały pobocze. Dżizas, brother - oesy, Loeba, złapały pobocze? Czy to jakiś ziom rajdowiec to pisał - szacun. Ja to dzisiaj przyrajdowałem, że hoho (jak mawia Św. M.). Zrodził się pomysł poszukania kibli i kranów. Jeden z największych salonów jest na Bielanach. Poniedziałkowy wyjazd skończył się po 3 minutach od wejścia zesikaniem się inwestorka, aż do przelania cholewek w butach. Postanowiliśmy zaatakować ponownie. Żonex z Inwestorkiem pojechali prosto z miasta, a ja z przystankiem na budowie na rozładunek cementu, wapna i pustaków na jutro. Potem ziuuu autostradą wciąż darmową na Bielany. Zjechałem grzecznie z autostrady i ustawiłem się na wewnętrznym pasie do skrętu w lewo na dwupasmowej drodze. Przeciwny pas wewnętrzny też stał do lewoskrętu blokując mi możliwość skrętu. W końcu auta ruszyły i uprzejmy kierowca przepuścił mnie przed sobą. Wystartowałem i ŁUP !!!!!!! Zewnętrzny pas (który miałem przysłonięty stojącymi autami) miał zielone światło i wolną drogę. Znalazł się tam sympatyczny pan Kazimierz w Kangoo i przyp....lił we mnie. Poduszki wystrzeliły, silnik zamilkł, ja zakląłem (albo nie - nie pamiętam, w każdym razie normalnie bym zaklął). Kolejną godzinę spędziłem w towarzystwie p. Kazimierza w salonie łazienek na spisywaniu protokołu i oczekiwaniu na assistance bo na szczęście auto ma AC. Kolega p. Kazimierza zawyrokował, że na moim będzie raczej szkoda całkowita. Szkoda by było, bo auto służbowe, i nie wiadomo jak będzie z ew. kolejnym. Skończyło się na dwóch wybitych palcach i kacu moralnym, że popełniłem szkolny błąd. Zgodnie orzekliśmy, że już tam nie pojedziemy - chyba, że autobusem tesco Aaaaa - poślij mi nr do p. Bogdana. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 13.02.2009 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Namiary na p. Bogdana poszły. Co tam twoje dwa palce w porównaniu z kolanem Marty ( o zastrzykach w brzuch nie wspomnę). Ale dobrze, że tylko tak się skończyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 13.02.2009 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Namiary na p. Bogdana poszły. Co tam twoje dwa palce w porównaniu z kolanem Marty ( o zastrzykach w brzuch nie wspomnę). Ale dobrze, że tylko tak się skończyło. Fakt - kolano wredna sprawa. A swoją drogą w komentarzach Marty jest dużo znanych mi nicków. Kolega rajdowiec zerwał sobie ścięgno parkując pod domem motocykl. Zatrzymał się i podparł jakoś tak nieszczęśliwie. Chodził w gipsie, potem kuśtykał 2 lata i w końcu to zoperował. W marcu (po 3 miesiącach po operacji) wraca do pracy, a już teraz chodzi bez kul. Żeby nie było, że te palce moje takie nieważne to przypomnę, że to palce LEWEJ ręki (w ubezpieczalni nie mogłem nawet długopisu złapać do podpisu - a było napisane CZYTELNY podpis ), a po drugie trudno mi było utrzymać łopatę przy szuflowaniu piasku wkoło domu i na tarasie. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 14.02.2009 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 cóż, fakt. Jak na niepełnosprawnego (czyt. leworęcznego ) pech wyjątkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 15.02.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 No fakt trabi u ciebie tez same znajome nicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 26.02.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Hej Maćku, Jak widzę Twoje postępy to aż zazdrość mnie bierze My dopiero w przyszłym miesiącu wbijemy łopatę Pzdr Krzych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 26.02.2009 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Na początku widać szybki postęp: fundamenty, mury, stropy, dach... Potem zaczyna sie dziubdzianina i nie widać, żeby coś przybyło. Więc przed Toba najlepszy okres budowy a potem zaczynaja sie schody trudnych wyborów. Więc życzę wytrwałości i powodzenia w wyborach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 26.02.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Na początku widać szybki postęp: fundamenty, mury, stropy, dach... Potem zaczyna sie dziubdzianina i nie widać, żeby coś przybyło. Więc przed Toba najlepszy okres budowy a potem zaczynaja sie schody trudnych wyborów. Więc życzę wytrwałości i powodzenia w wyborach. Dla kogo najlepszy, dla tego najlepszy... Sakrrrrra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 27.02.2009 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 cóż, jak ktoś ma pecha, to mu w drewnianym kościele cegła na łeb zleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 04.03.2009 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Dziś kolejne kilka fotek z budowy. 2 tygodnie urlopu zleciały nie wiem kiedy, a końca roboty nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 04.03.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 No no wyglada pierwsza klasa i kominek i parkiet ( robi ten wykonawca z polecenia??) lazienka tez szarosci to moje ulubione kolorki w domu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 05.03.2009 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Wiem, że szary to twój konik, więc tym bardziej cieszy mnie Twoja opinia . Tak, parkiet kładzie polecony fachman, ale jak zwykle marudzi na jakość parkietu. Ale tak mają wszystkie majstry. Ważne, że oprócz marudzenia robią dobrze. Widzę, że Twoja budowa także nabiera ostatecznych kolorów. Zazdroszczę Ci tak dokładnego podejścia do wszelkich tematów. Moje jest bardziej uproszczone: ja:- czy w dolnej łazience mogą być szare płytki? żona: - Mogą być. ja w sklepie: - Dzień dobry, czy macie szare płytki? ekspedient: - tak, mamy. ja: - to poproszę 3,25 m2 ekspedient: proszę bardzo ja: - dziękuję, do widzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 05.03.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Ladnie to nabijac sie z moich testow??? Wiesz co jak mialam wyboru kilku kafli w podobnej cenie , szukalam tych najlepszych w uzytkowaniu, po prostu przemawia przede mnie leniwiec i pragmatyk Tego minimala tez rozpatrywalam ale sie balam, ze za jasny troszke Fajnie go polaczyliscie z innym kolorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts