Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

...

Recommended Posts

My budujemy prosty dom 150 m2 (prostokąt z dwuspadowym dachem) systemem gospodarczym i planowaliśmy wydać 300 000 bez działki.

Niestety ciężko jest nie przekraczać budżetowych kwot. I to nie dlatego, że wybieramy najdroższe rozwiązania, ale po prostu wszystko zdrożało, a wielu wydatków nie jest się świadomym przed budową.

2000 za m2 to minimum przynajmniej w Warszawie

prowadzę rozmowy z firmą za 2000/m2, nie wiem czy sie uda i nie wiem czy jest sens - chcą robic popołudniami i w weekendy (po innej pracy) - i choc mi sie nie spieszy to straaaaaaasznie sie to wydłuzy a wykonawcy pewnie będą padnięci..

Ale oni sa budowlańcami? I od rana bedą budowac coś innego?

Jesli tak to ja bym nie wchodził - wg mnie będzie problem.

Będa zmęczeni, będzie im się spieszyc i bedą odwalać robotę.

Zreszta kto ich puści ze swojej budowy przed 18tą???

Ja mam przykład ze swojego podowrka:

U mnie chłopaki ocieplali dom "po pracy" od 15tej do 19tej i trwało to bardzo długo.

podobno 2400/m2 (wg lokalnej gazety)

czyli jesli system gospodarczy to w 2000/m2 zmieszczę się?

Domek 140m2 (parter+piętro) plus 78m2 piwnice, czyli 220m2. Stan surowy zamknięty (dach,okna,drzwi,plus instalacje i przyłacza woda,kanalizacja,prad) systemem gospodarczym wyniósł mnie około 700 zł/m2.

podobno 2400/m2 (wg lokalnej gazety)

czyli jesli system gospodarczy to w 2000/m2 zmieszczę się?

Domek 140m2 (parter+piętro) plus 78m2 piwnice, czyli 220m2. Stan surowy zamknięty (dach,okna,drzwi,plus instalacje i przyłacza woda,kanalizacja,prad) systemem gospodarczym wyniósł mnie około 700 zł/m2.

: lee29 Zarąbisty projekt!!!!

Mogło tyle wyjść-nie wywaliłeś 40tys za dach...

Przy obecnych cenach i metodzie gospodarczej.

Stan surowy zamknięty obecnie około 800-1100zł/m2

Stan deweloperski (he he) około 1600-1900zł/m2

Wykończony w pełni z meblami itp... od 2300zł/m2 w górę.Przy skromnym wykończeniu licz te 2300-2400 za m2 powierzchni liczonej po podłogach - powierzchnia użytkowa w domach z poddaszem często jest zwodnicza:):)