Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile płaciliście za projekt przyłącza wody?

Zenon X

Recommended Posts

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Białystok - wrzesień 2007

Za obydwa przyłącza można znaleźć ludzi od 600 pln w górę.

Jednak byłem już u takiego Pana za 600 to o mały włos nie zostałem bez przyłącza. W moim przypadku uzgodnienia trochę trudniejsze i przyłącze kan 74 m wię dość długie. W sumie na gotowo wyszło mi ok 1100 pln. Ale projektant klasa.

• 2 weeks później...
  • 3 months później...
  • 1 month później...

My zapłaciliśmy za projekt+załatwienie wszystkich papierów (umowa z wodociągami, pozwolenie) 650 zł.

Cena z września 2007. Nie wiem, czy to dużo.

Podłączyliśmy teraz wodę na działkę i za to pan skasował 1900 zł (materiały + robocizna+zalatwienie całej papierologii). W naszej gestii będzie tylko geodeta.

• 1 year później...
  • 4 weeks później...

No właśnie ile teraz za projekty przyłączy? Ja mam taką ofertę:

1. Projekt przyłącza gazowego (czyli od gazociągu do skrzynki) 800 PLN. To podobno ma oddać gazownia (jakieś 80% kwoty).

2. Projekt instalacji gazowej - od skrzynki do kotłowni i do kuchenki - 800 PLN.

3. Projekt przyłącza wodnego 800 PLN.

4. Mapki do celów projektowych 600 PLN i uzgodnienia w ZUD dla każdego przyłącza po 200 PLN. Czyli razem 1000 PLN.

Razem wychodzi 3400 PLN z tego gazownia odda jakieś 600 PLN czyli 2800 razem.

Za parę kresek.....