Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile płaciliście za projekt przyłącza wody?

Zenon X

Recommended Posts

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

u mnie projekt wody 350zł

32zł warunku od wodociągów

250zł projekt przejścia przez drogę

4250zł za wykonanie przyłącza 47m w tym przecisk 16 m

około 300zł wykonanie przez wodociągi nawiertki, liczniki, odbiór

ceny z dzisiaj rejon GNIEZNO

Mam pytanie czy wykonawca próbuje mnie naciągnąć ?

W projekcie jest wpisane przecisk 8m a on mi mówi, że

wyjdzie 16m - jeden metr z materiałem to około 160zł

Mam wrażenie, że próbuje mnie naciągnąć co wy na to ?

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

Byłam dzisiaj w naszym ZUW - wydanie warunków bezpłatne, projekt przyłącza, wykonany przez ich pracownika 400 zł. Mam szczęście , bo wodociąg idzie przez moją działkę i nie potrzebuję dodatkowych uzgodnień.

Ten projekt przyłączenia wykonają na mapce z pozwolenia na budowę.

• 1 year później...
  • 1 month później...
Witam w Poznaniu a właściwie na terenie sieci Aquanet projekt przyłącza wody lub kanalizacji sanitarnej od 650 zł netto 1200 netto za oba. W lutym była specjalna oferta 450 zł z uzgodnieniami za jedno z mediów, na podstawie dostarczonych :mapy zasadniczej i warunków technicznych. Warunki techniczne w zależności od przedsiębiorstwa wodociągowego ale w Poznaniu ca 140 zł

projekt woda+kanaliza+zud 1000 zl,

dlugość przyłacza kanaliza 10 metrow, studzinka na mojej dzialce, woda 15 metrow rurociag w granicy.

ale teraz najciekawsze, kanaliza wykonanie, sam zakopalem swoja studnie posrednia, doprowadzilem rure do studzienki panstwowej, wystraczy tylko wpiac do studzienki, 30 cm rury, i za ta czynosc wykonawca chce 600 zł (porażka, 30 minut roboty)

woda, rura zakopana przezemnie, wystarczy wpiąć do wodociagu, tu utrudniene bo rury wodociagowa jest z azbestu i sama nawiertka kosztuje 500zl, ale pomijajac to cena za wykonanie z moja robocizna ziemna 1600 zlotych

wg mnie ceny kosmiczne, za poł dnia roboty 1500 zlotych bez materiałów i z moja robocizna ziemna