heavyk 11.08.2010 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 WitamWykop zrobiony na 2m. Grunt na całej głębokości piaszczysty. Woda gruntowa znajduje się około 20cm poniżej posadowienia ław. Trafiłem na dość suchy okres - natomiast po ostatnich obfitych ulewach wykop nadal utrzymuje się w stanie suchym. Zobaczymy jak będzie w okresie jesień-wiosna.Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 12.08.2010 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 1) Jeśli wielkość działki pozwala, zrób sobie 2 dodatkowe pokoje.2) Nic nie piszesz co z piwnicami u sąsiadów. Byłeś u nich, pytałeś? Może się przejdź.3) Studnie tam jakieś sąsiedzi mają? Popytaj o poziom wody, pamiętaj jest subiektywny, mój teść myślał, że ma studnię 4m, a wodę na 2m ppt, a w rzeczywistości ma studnię 2,30, a wodę na 0,8m ppt. Więc poproś, aby Ci pozwolili wsadzić miarkę, po tym jak powiedzą ile tam metrów jest.4) Wsadź w ten wykop rurę np. fi 160 kanalizacyjną, zakop, zakryj i zaglądaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moo88 12.08.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 zamias eksperymentowac i robic wywiady srodowiskowe - zadzwonic do geotechnika. Sprawdzi grunt i zaleci co zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heavyk 12.08.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Moja ostatnia wypowiedź była nieprecyzyjna. Pisząc wykop zrobiony na 2,0m miałem na myśli wykop pełnowymiarowy . Jutro (piątek trzynastego) betonuję ławy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts