Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lipowski Domek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 487
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mnie wpadł w oko pomysł Marzanny Guzikowskiej (to jej kuchnia).

Zastanawiam się nad takim rozwiązaniem

http://images28.fotosik.pl/21/34df8567dfd54af3med.jpg

w każdym razie nie chcę już oklepanych płytek 10 na 10. Im będą większe, tym lepiej. szkła też nie mam odwagi dać, a nie za bardzo mi się widzi ciągłe czyszczenie stali nierdzewnej.

Hmm. Rozmiar plytek super, ale martwia mnie te odstepy pomiedzy nimi - juz widze ten tluszcz i takie inne i moje sprzatanie. Moze wlasnie taki rozmiar ale klasyczne fugi i ceramiczne plytki?

Ciszę się, że komuś 'wpadł w oko" mój pomysł na płytki w kuchni :D No, nie całkiem mój - czerpałam inspirację z internetu. Wyjaśnię jednak, ze odstęp między płytkami nie jest wcale duży, fuga ma circa 2mm (nie chce mi się teraz mierzyć) a te srebrne paski to po prostu listwy, też fugowane. Kuchnię użytkuję już drugi rok i nic tam nie włazi - żaden tłuszcz, nie trzeba nic szorować- ot normalnie co jakiś czas umyć płytki, jak w całej kuchni, no chyba ze zrobi się jakiś wielki rozprysk z patelni, nie na codzień. Ale rozumiem obawy, jak człowiek jest w fazie wykończeniowej to ma masę wątpliwości, szaleje od nadmiaru przemyśleń czy to aby na pewno będzie dobrze... :D Podobniej jak mój okap, poruszony parę postów dalej, owszem jest za wysoko, ale TAK MA BYĆ, nie walę w niego głową, swobodnie zaglądam do garnków i jakoś bez problemu wyciąga co ma wyciągać.

Pozdrawiam i podziwiam Twój piękny domek dalej.

UUU - watek sie rozszalal znowu ;) Bardzo dziekuje Wam wszystkim za odwiedziny!

Dzieki za "cynk" Mala Mi - poduchy laciate ;)

Bea 7777 - bardzo dziekujemy za zyczenia, zdjecia :oops: pomysle o tym...

Aniu - slubem sie absolutnie nie stresuje, szczerze mowiac, mysle, ze mnie dopadnie tuz przed, bo teraz nie mam do tego glowy. Przeprowadzka mnie teraz czeka i duzo biurokracji w Polsce, tak wiec o slubie (jeszcze) nie mysle ;) Dziekuje za pamiec !! P.S. Farba do kominka to silikonowa - inaczej mowiac podwojny akryl ;)

Futuro - zdjecia bramy beda jak tylko sie Pan Brukarz wykaze, wtedy w calej okazalosci Moi Drodzy zaprezentuje brame ;)

Pozdrawiam wszystkich serdecznie :D

Lipowa Panienko, jeżeli dalej szukasz elementów "krówkowych" to donoszę iż widziałam wczoraj w Leroy ciapkowane poduszki :)

jeśli to nie miały byc drobne dodatki to i ja cos zobaczyłam ;)

http://allegro.pl/item401537239_sliczny_dywan_120x170_krowa_super_cena_.html

witem ! podglądam dalej Twój domek i jak tylko wyskoczyło wyżej to zajrzałam :)

I ja życze wszystkiego naj z okazji zblizającego sie ślubu (u mnie za kilka dni roczek minie :)

Eh no wiesz, tak narzekać na naszą wioseczkę, oj nie ładnie nie ładnie :lol: :lol:

Ja mam necik z tepe, ale w zaprzyjaźnionej firmie, niedługo będą zmieniać nadajniki i od razu zamieniamy na łącze radiowe, tak jak to mieliśmy do niedawna :)

W razie czegoś to służę zawsze pomocą, a doradztwo w remontowych rzeczach mamy obcykane hihi 8) :wink:

Witaj Lipowa Panienko!

I ja do Ciebie przylazłam. Nie pamiętam już za kim :roll: :D

Piękny domek! Ciekawe pomysły! Garderoba bardzo mi się podoba, tapeta cycuś, a półeczki to już w ogóle :D (bo ja jestem "ikeowiec" :D

Dołączam do grona fanów Waszego gniazdka.

Jestem "z niedaleka" :D

Moi Drodzy,

Pytanie do ogrodnikow ;) Kiedy najlepiej jest sadzic thuje, cyprysy? Podobno mozna na jesien i wiosne, ale kiedy lepiej?

Mamy skonczona kostke w ogrodzie i chcemy ja ladnie obsadzic, ale martwimy sie, ze mozemy zle wybrac pore.

Prosze o porade, wiem, ze moge na Was liczyc, bo widze jakie piekne ogrody macie!

Licze na Was!

Dziekuje