Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lipowski Domek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 487
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

DarioAS!

Ale z ciebie sokole oko - tak to jest dozownik tyle tylko, ze to nie miejsce na niego;) Kupujac ten zlewozmywak zaoferowano mi dozownik, zgodzilam sie, ale mieli mi dziure na niego wywiercic - no i nie wywiercili ;) Tak wiec pomyslowa mama wsadzila go tam gdzie uwazala za stosowne, ale to nie to wlasciwe miejsce ;) Bedziemy dziurke wiercic raz jeszcze ;)

Pozdrawiam

Lipowa Panienka

Oto zdjecie 8)

http://images30.fotosik.pl/97/baa0afdf568a1e12.jpg

Podoba mi się bardzo twój domek, prawie że sąsiadko....

Zgadnij które zdjęcie mnie najbardziej zaintrygowało u ciebie?

To w twoim avatarze!!

Jeśli dobrze podejrzewam to jest to okno (od tej strony domu której nie ma zdjęcia) i schody prowadzące na piętro. Bardzo fajny ciekawy pomysł.

Będę tu teraz zaglądać i czekać na dalsze postępy. 8)

jeszcze mi coś nie daje spokoju...

nie masz żadnego zabezpieczenia na ścianach w kuchni przy zlewie i piecu??

Czy może źle widzę :-? .

Nie martwisz się o ściany?

właśnie jutro wybieram się po coś pomiędzy meble kuchenne i nie mam pojęcia po co :o :o

Płytki tak średnio mi się widzą, ale chyba będą musiały być :roll:

jeszcze mi coś nie daje spokoju...

nie masz żadnego zabezpieczenia na ścianach w kuchni przy zlewie i piecu??

Czy może źle widzę :-? .

Nie martwisz się o ściany?

właśnie jutro wybieram się po coś pomiędzy meble kuchenne i nie mam pojęcia po co :o :o

Płytki tak średnio mi się widzą, ale chyba będą musiały być :roll:

DarioAS - moje ty sokole oko! Jestes rewelacyjna! Otoz nie mam jeszcze pomyslu co dac pomiedzy meble a kuchenke - myslalam o szybie (slyszalam ze szybko peka), potem o strebrnej tablicy (za duzo czyszczenia, to nie dla mnie) i stanelo raczej na plytkach - tez nie jestem przekonana do konca, ale wybieram sie na zakupy i szukac natchnienia w sklepach... Myslalam o bialych, prostokatnych, malych plytkach? Kurcze, sama nie wiem ;(

Podoba mi się bardzo twój domek, prawie że sąsiadko....

Zgadnij które zdjęcie mnie najbardziej zaintrygowało u ciebie?

To w twoim avatarze!!

Jeśli dobrze podejrzewam to jest to okno (od tej strony domu której nie ma zdjęcia) i schody prowadzące na piętro. Bardzo fajny ciekawy pomysł.

Będę tu teraz zaglądać i czekać na dalsze postępy. 8)

Dziekuje bardzo Bianca - okienko jest od strony zachodniej, daje pieknie swiatelko prawie przez caly dzien - obiecuje zdjecia, bo bede was pytac o rade co pod tym oknem mamy dac?

Pomysl moze o tym zeby moze na ta sciane za kuchenka dac do wysokosci slupka czarna plyte mdf na wysoki polysk jak masz szafki ?

kurcze jednak ta rura od pochlaniacza bedzie mi przeszkadzac... mam taki sam plytowy pochlaniacz i chcialam na tej scianie nad kuchenka dac tylko ciag waskich dlugich szafek... ale chyba jednak gore zabuduje do sufitu plyta g-k zeby tej rury widac nie bylo. Albo zrobie jakas blende z plyty meblowej... musze to przemyslec.

mnie wpadł w oko pomysł Marzanny Guzikowskiej (to jej kuchnia).

Zastanawiam się nad takim rozwiązaniem

http://images28.fotosik.pl/21/34df8567dfd54af3med.jpg

w każdym razie nie chcę już oklepanych płytek 10 na 10. Im będą większe, tym lepiej. szkła też nie mam odwagi dać, a nie za bardzo mi się widzi ciągłe czyszczenie stali nierdzewnej.

Witam,

Oto więcej fotek trójkątnego okna w naszym domku. Po jego prawej stronie sa dwie sypialnie, a po lewej lazienka i trzecia sypialnia. Widoczek na sąsiadów w lekkiej oddali, a pod okienkiem nic.

I tutaj pytanie: co byście tam postawili? Bo wydaje mi sie ze cos stac raczej musi: po pierwsze - malo miejsca w domku, po drugie tak troche pusto pod okienkiem?

Ja myslalam o pieknej, duzej, masywnej komodzie...

A wy?

Pozdrawiam

Lipowa Panienka

http://images27.fotosik.pl/97/5906fcddd5ddad05.jpg

http://images30.fotosik.pl/97/a111bcb7fac1109f.jpg

http://images25.fotosik.pl/96/b73724c2d27d46f0.jpg

LP :wink: dobrze ze skrot mozna zrobic hihi a co masz zamiar trzymac w tej komodzie ? a z komoda pod takim oknem, jak jest troche miejsca to nie jest glupi pomysl... a jak bedzie dobrana do koloru stopnic przy schodach, to moze to ciekawie wygladac 8)

Dario u mnie normalnie bedzie tez kuchnia na wymiar, ale w przyziemiu takim troche mieszkalnym tz pomieszczenia goscinno-ogrodowe bedzie jeszcze jedna kuchnia, a ze teraz w mieszkaniu mam Adel to wlasnie tam zostanie umieszczony.

Swego czasu trafiłam na taką stronkę http://www.azulejos.com/ i od razu pożałowałam że nie robię takiej kuchni w stylu rustykalnym bo nie wiedziałabym co od nich wybrać, taki mają asortyment w płytkach i dekorach, a nawet te na pogłogi są niegłupie.

A jak już jesteśmy przy wykończeniach ściany przy blatach to też właśnie myślałam o szkle ale mlecznym i żeby miało jakiś ładny ornament wygrawerowany.

ale to jest klatka schodowa?

Ja jestem tradycyjna... dałabym jakieś kwiecie, np. duże bonzai, lub inne drzewko. Albo jakąś figurkę.

Sama nie wiem, to na zdjęciu inaczej wygląda niż w realu.

Okno trojkatne znajduje sie na pierwszym pietrze, na przeciwko schodow prowadzacych na nie. Jest tam duzo miejsca, figurka bedzie w innym miejscu :) a co do drzewka to mam wielkie obawy: piesek + dzidzia = klopoty ;) Ale bardzo dziekuje za sugestie. Chyba, ze drzewko bedzie obok komody...

Pozdrawiam

LP (podoba mi sie skrot ;)

mnie wpadł w oko pomysł Marzanny Guzikowskiej (to jej kuchnia).

Zastanawiam się nad takim rozwiązaniem

http://images28.fotosik.pl/21/34df8567dfd54af3med.jpg

w każdym razie nie chcę już oklepanych płytek 10 na 10. Im będą większe, tym lepiej. szkła też nie mam odwagi dać, a nie za bardzo mi się widzi ciągłe czyszczenie stali nierdzewnej.

Hmm. Rozmiar plytek super, ale martwia mnie te odstepy pomiedzy nimi - juz widze ten tluszcz i takie inne i moje sprzatanie. Moze wlasnie taki rozmiar ale klasyczne fugi i ceramiczne plytki?