roni 06.10.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Hej Lipowa Panienko, Poprosiłam Edzię ( Moderator Forum) o przeniesienie Twoich wpisów z mojego Dziennika do Komentarzy do Dziennika ( gdybyś się zastanawiała gdzie są). Zachęcam do kolejnych odwiedzin w Dzienniku i wpisy( w komentarzach ). Pozdrawiam, Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 06.10.2007 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Sorki wielkie, ale ze mnie Ciapa - myslalam ze to jakos sie automatycznie przenosi - moment Blondynki = wybacz, bede juz grzecznie pisac w komentarzach Pozdrawiam Totalna Lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agiis 06.10.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 bardzo ładne meble kuchenne, fajny blat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 06.10.2007 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 DarioAS! Ale z ciebie sokole oko - tak to jest dozownik tyle tylko, ze to nie miejsce na niego;) Kupujac ten zlewozmywak zaoferowano mi dozownik, zgodzilam sie, ale mieli mi dziure na niego wywiercic - no i nie wywiercili Tak wiec pomyslowa mama wsadzila go tam gdzie uwazala za stosowne, ale to nie to wlasciwe miejsce Bedziemy dziurke wiercic raz jeszcze Pozdrawiam Lipowa Panienka Oto zdjecie http://images30.fotosik.pl/97/baa0afdf568a1e12.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 06.10.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Podoba mi się bardzo twój domek, prawie że sąsiadko.... Zgadnij które zdjęcie mnie najbardziej zaintrygowało u ciebie? To w twoim avatarze!! Jeśli dobrze podejrzewam to jest to okno (od tej strony domu której nie ma zdjęcia) i schody prowadzące na piętro. Bardzo fajny ciekawy pomysł. Będę tu teraz zaglądać i czekać na dalsze postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 06.10.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 06.10.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 jeszcze mi coś nie daje spokoju... nie masz żadnego zabezpieczenia na ścianach w kuchni przy zlewie i piecu?? Czy może źle widzę . Nie martwisz się o ściany? właśnie jutro wybieram się po coś pomiędzy meble kuchenne i nie mam pojęcia po co Płytki tak średnio mi się widzą, ale chyba będą musiały być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 06.10.2007 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 jeszcze mi coś nie daje spokoju... nie masz żadnego zabezpieczenia na ścianach w kuchni przy zlewie i piecu?? Czy może źle widzę . Nie martwisz się o ściany? właśnie jutro wybieram się po coś pomiędzy meble kuchenne i nie mam pojęcia po co Płytki tak średnio mi się widzą, ale chyba będą musiały być DarioAS - moje ty sokole oko! Jestes rewelacyjna! Otoz nie mam jeszcze pomyslu co dac pomiedzy meble a kuchenke - myslalam o szybie (slyszalam ze szybko peka), potem o strebrnej tablicy (za duzo czyszczenia, to nie dla mnie) i stanelo raczej na plytkach - tez nie jestem przekonana do konca, ale wybieram sie na zakupy i szukac natchnienia w sklepach... Myslalam o bialych, prostokatnych, malych plytkach? Kurcze, sama nie wiem ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 06.10.2007 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Podoba mi się bardzo twój domek, prawie że sąsiadko.... Zgadnij które zdjęcie mnie najbardziej zaintrygowało u ciebie? To w twoim avatarze!! Jeśli dobrze podejrzewam to jest to okno (od tej strony domu której nie ma zdjęcia) i schody prowadzące na piętro. Bardzo fajny ciekawy pomysł. Będę tu teraz zaglądać i czekać na dalsze postępy. Dziekuje bardzo Bianca - okienko jest od strony zachodniej, daje pieknie swiatelko prawie przez caly dzien - obiecuje zdjecia, bo bede was pytac o rade co pod tym oknem mamy dac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 06.10.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Pomysl moze o tym zeby moze na ta sciane za kuchenka dac do wysokosci slupka czarna plyte mdf na wysoki polysk jak masz szafki ? kurcze jednak ta rura od pochlaniacza bedzie mi przeszkadzac... mam taki sam plytowy pochlaniacz i chcialam na tej scianie nad kuchenka dac tylko ciag waskich dlugich szafek... ale chyba jednak gore zabuduje do sufitu plyta g-k zeby tej rury widac nie bylo. Albo zrobie jakas blende z plyty meblowej... musze to przemyslec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 06.10.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 mnie wpadł w oko pomysł Marzanny Guzikowskiej (to jej kuchnia). Zastanawiam się nad takim rozwiązaniem http://images28.fotosik.pl/21/34df8567dfd54af3med.jpg w każdym razie nie chcę już oklepanych płytek 10 na 10. Im będą większe, tym lepiej. szkła też nie mam odwagi dać, a nie za bardzo mi się widzi ciągłe czyszczenie stali nierdzewnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 06.10.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Mohag u mnie ma być blenda z płyty meblowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 06.10.2007 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Dario, ja bede robic cos podobnego w kuchni ogrodkowej w przyziemiu.... kuchnia bedzie biala IKEA - adel bez gornych szafek, do tego ciemno szary blat i ciemno szare plytki 20x40 przedzielane w poziomie listwa metalowa. A w jakim kolorze ta blenda, taka jak meble ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 06.10.2007 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Witam,Oto więcej fotek trójkątnego okna w naszym domku. Po jego prawej stronie sa dwie sypialnie, a po lewej lazienka i trzecia sypialnia. Widoczek na sąsiadów w lekkiej oddali, a pod okienkiem nic. I tutaj pytanie: co byście tam postawili? Bo wydaje mi sie ze cos stac raczej musi: po pierwsze - malo miejsca w domku, po drugie tak troche pusto pod okienkiem?Ja myslalam o pieknej, duzej, masywnej komodzie... A wy?Pozdrawiam Lipowa Panienka http://images27.fotosik.pl/97/5906fcddd5ddad05.jpg http://images30.fotosik.pl/97/a111bcb7fac1109f.jpg http://images25.fotosik.pl/96/b73724c2d27d46f0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 06.10.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 blenda będzie w venge, tak jak meble. A swoją drogą, to kuchnia Adel jest bardzo ładna . Niestety, my musimy mieć meble na wymiar bo mamy takie ściany, że szkoda gadać. I słupa (krokwie) na 20 cm od ściany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 06.10.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 ale to jest klatka schodowa?Ja jestem tradycyjna... dałabym jakieś kwiecie, np. duże bonzai, lub inne drzewko. Albo jakąś figurkę.Sama nie wiem, to na zdjęciu inaczej wygląda niż w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 06.10.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 LP dobrze ze skrot mozna zrobic hihi a co masz zamiar trzymac w tej komodzie ? a z komoda pod takim oknem, jak jest troche miejsca to nie jest glupi pomysl... a jak bedzie dobrana do koloru stopnic przy schodach, to moze to ciekawie wygladac Dario u mnie normalnie bedzie tez kuchnia na wymiar, ale w przyziemiu takim troche mieszkalnym tz pomieszczenia goscinno-ogrodowe bedzie jeszcze jedna kuchnia, a ze teraz w mieszkaniu mam Adel to wlasnie tam zostanie umieszczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 06.10.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Swego czasu trafiłam na taką stronkę http://www.azulejos.com/ i od razu pożałowałam że nie robię takiej kuchni w stylu rustykalnym bo nie wiedziałabym co od nich wybrać, taki mają asortyment w płytkach i dekorach, a nawet te na pogłogi są niegłupie.A jak już jesteśmy przy wykończeniach ściany przy blatach to też właśnie myślałam o szkle ale mlecznym i żeby miało jakiś ładny ornament wygrawerowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 07.10.2007 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 ale to jest klatka schodowa? Ja jestem tradycyjna... dałabym jakieś kwiecie, np. duże bonzai, lub inne drzewko. Albo jakąś figurkę. Sama nie wiem, to na zdjęciu inaczej wygląda niż w realu. Okno trojkatne znajduje sie na pierwszym pietrze, na przeciwko schodow prowadzacych na nie. Jest tam duzo miejsca, figurka bedzie w innym miejscu a co do drzewka to mam wielkie obawy: piesek + dzidzia = klopoty Ale bardzo dziekuje za sugestie. Chyba, ze drzewko bedzie obok komody... Pozdrawiam LP (podoba mi sie skrot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 07.10.2007 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 mnie wpadł w oko pomysł Marzanny Guzikowskiej (to jej kuchnia). Zastanawiam się nad takim rozwiązaniem http://images28.fotosik.pl/21/34df8567dfd54af3med.jpg w każdym razie nie chcę już oklepanych płytek 10 na 10. Im będą większe, tym lepiej. szkła też nie mam odwagi dać, a nie za bardzo mi się widzi ciągłe czyszczenie stali nierdzewnej. Hmm. Rozmiar plytek super, ale martwia mnie te odstepy pomiedzy nimi - juz widze ten tluszcz i takie inne i moje sprzatanie. Moze wlasnie taki rozmiar ale klasyczne fugi i ceramiczne plytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts