DarioAS 07.10.2007 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 też dobry pomysł. Powiem Ci, że z moich planów nici... Pojechałam dziś po te płytki i były te, co na zdjęciu, ale wróciłam do domu z innymi . I tak mi wpadły w oko, że już nie było rady, trzeba je było brać . Mają 20 na 20. Cóż... nie o ten rozmiar mi chodziło, ale myślę, że dobrze będą grać z venge, trochę ożywią te meble. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 07.10.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Ło matko...ale Ci się wątek rozkręcił. Ja już tyle czasu na forum, a tylu gości nie miałam Pozdrowionka , Dominika PS. Pikne to Wasze trójkąt-okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 07.10.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 roni, nie martw sie jak dojdziesz do wykonczeniowki to sie zacznie samo budowanie, te cegly, laty, kontrlaty, kominy... nie sa taka naprawde ekscytujace, ale latanie po sklepach za kafelkami jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 07.10.2007 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Ło matko...ale Ci się wątek rozkręcił. Ja już tyle czasu na forum, a tylu gości nie miałam Pozdrowionka , Dominika PS. Pikne to Wasze trójkąt-okno Dziekuje Ci bardzo za mile slowa ja tez mysle ze trojkat ma cos w sobie - dodaje takiej pozytywnej energii Poczytalam Twoja liste przemyslen lo matko ale sie zalamalam mamy tyle rzeczy do zmiany ze az mi sie chce Tak to jest jak sobie sam domu nie wybudujesz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.10.2007 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 no i co tam słychać?? Jak tam reszta domku? Pokoje gotowe, czy nadal w trakcie prac? A... Już mi się odwidziały te zielone płytki do kuchni i kupiłam inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 10.10.2007 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Droga Dario! Co do pokojow to obawiam sie, ze cie zawiode Mysle, ze beda one najwczesniej gotowe w przyszlym roku, jedyne co sie w nich teraz wydarzy (jak Pan Staszek skonczy ) to zdjecie tej ochydnej boazerii (zdjecia wyzej), zagipsowanie sciany i pomalowanie jej na bialo. I tak we wszystkich trzech pokojach na gorze. Jak tylko bede miala "swieze" fotki to wkleje... W przyszlym tygodniu bedziemy mieli wycene odwodnienia i moze podjazu - szykuje sie na lekki zawal Korci mnie zeby wziasc sie za lazienke na gorze... oto fotki (nareszcie mam): http://images22.fotosik.pl/173/4674fd27761a02af.jpg http://images27.fotosik.pl/100/90048c331e479d2b.jpg http://images23.fotosik.pl/100/bc7c68e79f4b3ac3.jpg I co myslicie? Jak po raz pierwszy zobaczylam ta lazienke to od razu powiedzialam - zmieniamy wszystko - teraz juz tak nie mysle - kasa Brakuje zdjecia lewej strony - pod oknem znajduje sie mala umywalka z poleczka w kolorze bialym - taki standardowy komplecik z castoramy Tak wiec: nie podoba mi sie kolor, wanna jest za mala (nie wyciagne w niej nog), umywalka + poleczka jest okropna. Jesli chce zmienic kolor - to kucie i kupa kasy na nowe plytki - wiec raczej odpada - moze dodatki - w jakim kolorze? Wanna - chyba kupie rogowa, ale wieksza - tak zeby bylo malo kucia, a nogi mozna byloby wyciagnac - czy macie jakies namiary na fajne, cenowo nie przerazajace wanny rogowe na 170cm? Umywalka - do usuniecia - nie ma szans - marzy mi sie podwojny komplet okraglych (tzw. "misek"), ale nie wiem jak ceny takich zestawow w Polsce? Tutaj narzeczony martwi sie ze rozstaw baterii itp bedzie inny? GENERALNIE - CO WY BYSCIE ZROBILY Z TAKA LAZIENKA? Bardzo dziekuje za podpowiedzi!!! P.S. Acha - jeszcze usunelabym kaloryfer i oczywiscie wymienimy ta koszmarna baterie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 10.10.2007 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Podobaja mi sie takie oto umywalki: http://www.bathstore.com/_application/bathstore/products/basins/index.html najchetniej w kombinacji dwoch osobnych szafek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.10.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 wiesz co, ta łazienka wcale nie jest taka zła. Tak ją wyszorowałaś, że wygląda, jak świeżutko zrobiona Wannę narożną mam 160 na 100, kupowałam w LM o ile pamiętam, to nazywała się Fortuna. Nie jest najgorsza, cena była rozsądna, a i były większe rozmiary . Jak ją już wstawimy i poodkrywamy z folii, to pokażę (o ile nie będzie za późno). Dodatki... jakoś nic konkretnego nie przychodzi mi na myśl Kolor niebanalny tych płytek . Może ciemna zieleń albo jakiś odcień brązu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.10.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 to ta wanna. Tylko moja oczywiście nie ma hydromasażu, ale siedzisko jest w połowie zrobione antypoślizgowo.http://www.leroymerlin.pl//multimedia-storage/e9/ed/aeeac14c749fbadfdba397202bdb-42687652_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 10.10.2007 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Witaj, Bardzo dziekuje za szybka odpwiedz Super wanna - ten hydromasaz jest bardzo kuszacy !! Caly domek jest nowiutki Wanna tez Nikt w nim nie mieszkal - to po prostu taki gust byl poprzednich wlascicieli Dario Pojechali po kosztach i po najmniejszym oporze - powstawiali rzeczy tanie, w sam raz do domku na weekend (z takim zamiarem go budowali). Nic nie szorowalam w nim jeszcze - bylam w nim tylko pare razy Jaki wymiar ma twoja wanna? Dasz rade w niej swobodnie sie "wyciagnac"? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 10.10.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 moja wanna ma 160 na 100, jak pisałam wyżej, ale była też 170 na 100. Czy się dam radę w niej wyciągnąć.... Zobaczymy za jakiś czas. W sklepie akurat nie próbowałam . Ale ja jestem dość długa, to i tak może być z tym problem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 11.10.2007 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Bardzo dziekuje dziewczyny! Marta - ale co ja zrobie jak wywale ten grzenik? Nie zrobie podlogowego bo musialabym kuc, chyba ze takie zeberka nowoczesne na sciane zamiast? Ta wanna ma 165 cm dlugosci - bedziemy szukac wiecej - podjezdzimy po marketach budowlanych w grudniu - moze cos uda sie znalesc Bardzo fajny ten pomysl z tym panelem zamiast plytek - nie pomyslalam o tym Kolor kafelek to ... ciemny seledyn - tak ja bym go okreslia - ewentualnie podciagnelabym to do jasnej oliwki Mysle ze z waszymi pomyslami moze uda sie ja jakos reanimowac: - grzenik out - nowy na sciane - nowa wanna - panel zamiast kafelek - nowe umywalki - nowa bateria do wanny - fajne roletki Uff. Zaczynam poszukiwania (internetowe;) Dziekuje bardzo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.10.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 mnie wpadł w oko pomysł Marzanny Guzikowskiej (to jej kuchnia). Zastanawiam się nad takim rozwiązaniem http://images28.fotosik.pl/21/34df8567dfd54af3med.jpg w każdym razie nie chcę już oklepanych płytek 10 na 10. Im będą większe, tym lepiej. szkła też nie mam odwagi dać, a nie za bardzo mi się widzi ciągłe czyszczenie stali nierdzewnej. Hmm. Rozmiar plytek super, ale martwia mnie te odstepy pomiedzy nimi - juz widze ten tluszcz i takie inne i moje sprzatanie. Moze wlasnie taki rozmiar ale klasyczne fugi i ceramiczne plytki? no i wedlug mnie okap wisi za wysoko..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 11.10.2007 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Dzieki serdeczne Marta - wlasnie sobie stronke LM przegladam:) macie bardzo ladna wanne - symetryczna...a jeszcze nie wiem Co do grzejnikow - bede blagac Pana Staszka zeby zadzialal on mnie chyba zabije - z nasza iloscia pomyslow on nie powinnien z naszego domku wychodzic dobrze ze to sasiad i ma blisko Wanny z hydromasazem smierdza powiadasz ... to musze przemyslec no i jest oczywiscie sprawa ceny ... Bardzo dziekuje za wszystkie wskazowki - jestem wdzieczna !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 11.10.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Cześć Moniczko !!!! Zamiast pisać na priv (a wydaje mi się że już nie mamy takiej potrtzeby ) popiszmy skocznie tu. Przyznam się bez bicia że wcześniej oglądałam na szybcika Twoją stronke, choć dużo zauważyłam wspólnego ale po teraźniejszym przeczytaniu dokładnym, widze że nie tylko wyglądem domek ma wiele wspólnego ale i historie mamy zbliżoną . Wiem wiem że pewne rzeczy są za panowania innego właściciela ale popatrz np: --szambo czy coś Ci to mówi ????? U nas raz ze względu - na kasę przeznaczoną na inne rzeczy (ważniejsze) oraz na szybkie zastawienie dziury przed dziećmi aby nikt nie wpadł z maluchów bo jak wiadomo deskowe przy słońcu by było wykrzywione co by oznaczało możliwość przekipnięcia się deski a zarazem wpadnięcia kogoś . --Podobny łuk mamy z tym że Ja do kuchni a Ty Moniko do salonu --Widok z okna kuchni na sąsiada --czy dobrze zauważyłam mam podobnie --Domek z poprzedniego właściciela liczący latek 10 tak ja po rodzicach też liczący latek było chyba około tego ( gdzieś to u siebie pisałam) --Taka sama ilość pokoi na piętrze czyli też mam 3 pokoje i łazienka a na dole Ty Moniko masz salon z wyjściem na taras, kuchnia ,przedpokój, łazienka i schowek pod schodami tak o ile pamiętam bo pisze z głowy co czytałam z małą różnicą ---nie mam garażu w domku( tylko obok), wiatrołapu i kotłowni.( nad czym z mężem bardzo ubolewamy.Taka kotłownia w domku daje wiele. Ale prawda taka że sąsiedzi też nie mają bo za wysokie wody gruntowe. --A na końcu powiem że łazienke jaką masz teraz będę miała podobne rozłożenie jak masz. Z tą jednak różnicą że jak piszesz wanna zdecydowanie musi być duża to fakt i nie zabudowana tylko na pięknych nogach otwarta ( pytanie tylko czy taką znajdę jak mi się śni ) a kafelki w takim stylu jak wam pokaże na zdjęciu. Na razie nie mamy czym szczególnie się chwalić chyba że badziewiem z którego się sami śmiejemy ale powoli może coś ciekawego stworzymy jak bozia da. Jak zauważyliście nie mamy zasobu dużego do popisu -mamy nadzieję że w niedalekiej przyszłości uda nam się to wszystko szybko nadrobić --Ach zapomniałabym że nabyliście Moniko domek w 2006 --a my w 2005r stan surowy gołe pustaki --A na końcu zadam Tobie pytanie jak się sprawuje płyta grzejnikowa --wylewa się może z niej na boczny blat bo taką chciałam do bloku ale przywieźli inną z brzegami na początek szok :0 potem kwestia przyzwyczajenia (2 tyg czekania na meble na zamówienie +1 tydzień zamontowania (umywalka na styk z szufladą i koszem kargo) + 2 tyg na nową kuchenkę ) 5 tyg to za długo było aby użyć na kuchni polowej . Dzięki bogu mam już to za sobą . Życzę wytrwania Tobie Moni i kochanemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 11.10.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Ależ się rozpisałam --to miało być w skrócie :) ale krócej tego nie umiałam opisać. A i dzieci nie pozwolą mi na zbyt wiele ( częste przebywanie na forum) PRZEPRASZAM wszystkich za długie czytanie i Ciebie Moniko. pa pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 11.10.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Aby Ci Moniko już nie zająć całej drugiej stronki u siebie wrzucę fotki z kafli obiecane oraz styl jaki mi się marzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 11.10.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Dzisiaj tak w pracy się zastanawiałam nad tym kolorkiem ożywiającym łazienkę i jak tak popróbowałam zestawień to najbardziej mi się podoba kolor terakoty taki ciemniejszy, nasycony, zwany inaczej różem indyjskim, coś pomiędzy czerwienią a pomarańczem. Jak będę miała więcej czasu w weekend to może mi się uda wrzucić tu jakąś próbkę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 11.10.2007 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Jeśli mogę się dołączyć .Tak tak zgadza się z tym smrodzikiem delikatnie mówiąc, koleżanka posiada taki luksus który nie nazywa już luksusem. Te dysze należy czyścić to prawda i smród też prawda a i nie działa tak jak powinno później gdy na bieżąco się tego nie włącza po prostu się psuje a nawet może po latach paru porazić prądem . Byliśmy całą paczką zaproszeni w góry do tej kol. Po tak męczącej drodze kazdy miał ochotę na kąpiel ów z masażem a jakże. Jednak po owych relacjach wszyscy a było nas 7 potulnie wzieli prysznic -przerażenie w oczach jak to buczalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lipowa Panienka 13.10.2007 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2007 Witam wszystkich! Bardzo dziekuje za wszystkie wpisy! Mam troche opoznienia - ach ta praca Agusia i Marco - piszemy na forum - a jak - kombinowalam z privem bo chodzilo o sprawy tajne/poufne;) ale teraz to sobie tutaj popiszemy Czytalam wasza historie dokladnie - bardzo mi sie spodobala i natchnela - jestescie super rodzinka ! Faktycznie = historia naszych domkow jest badzo podobna - mam nadzieje, ze uda sie nam wszystkich urzadzic je tak jak sobie wymarzylismy Podobno jest tak, ze po kazdej kapieli powinno sie wanne przemyc = napelnic woda, zeby przeplukac dysze, czy cus tam... Cena oczywiscie, tez wplynela na nasza decyzje, ale przede wszystkim ten smrodek, no i czas... kiedy ja to bede czyscic?! Marta; Agusia i Marco - odechcialo mi sie wanniem z hydromasazem, nie dosc, ze cena powala z nog to jeszcze tyle roboty, zeby sobie wypoczac to nie dla mnie - bede potrzebowala kolejna relaksujaca kapiel po takim myciu wanny Nic z tego !!! Fajnie miec TAKIEGO sasiada Pan Staszek, Marta to jest taki skarb... jest rodowitym mieszkancem i mowi gwara - jest super zabawnie bo na poczatku nic nie rozumialam, ale teraz kochani to wymiatam Stasiu jest oblegany przez wszystkich sasiadow, wszyscy mu ufaja i powierzaja swoje domy - naprawde fantastyczna z niego Zlota Raczka Bianca - czekam na kolorki od ciebie - ja myslalam sobie ze do takiego zielonego moze pasowac: ciemny braz, jasny braz, ciemny zolty (nie jestem przekonana)... Dolna lazienka jest w jasnym brazie - wiec na dol myslalam: ciemny braz, zielen (ale to nuda bo to tak samo jak na gorze), turkus lub wlasnie taki roz o ktorym piszesz - taki "brudny" rozowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts