hydrogenium 29.09.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Jak w temacie: czy ktoś z szanownych Państwa użytkuje nawiewnik który produkuje firma http://www.radaks.pl, a który można kupić nie gdzie indziej jak tylko na allegro : nawietrznikInteresują mnie opinie o jego skuteczności, ponieważ stanąłem przed koniecznością zabudowy nawiewnika w/w w oknie (brak możliwości zabudowy tradycyjnego nawiewnika szczelinowego) i nie jestem pewien również jego komfortu użytkowania. [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 29.09.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Nawiewnik ma przepływ maksymalny na poziomie 5m3/h. Wadą jest "klapanie" przy silnym wietrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nawiewnik 21.04.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Polska Norma mówi że strumień objętości powietrza przepływającego przez całkowicie otwarty nawiewnik, przy różnicy ciśnienia po obu jego stronach 10 Pa, powinien mieścić się w granicach:- od 20 m3/h do 50 m3/h jeśli zastosowana jest wentylacja grawitacyjna.- od 15 m3/h do 30 m3/h jeśli zastosowana jest wentylacja mechaniczna wywiewna Na stronie producenta nawiewników wrębowych nie ma informacji o przepływie powietrza. Jestem przekonany że szczelina nawiewnika wrębowego nie może spełniać wymogów określonych w PN. obecnie w wielu mieszkaniach demontujemy nawiewniki wrębowe i uzupełniamy brakujące uszczelki. Klienci byli przekonani że tani element za około 15 -20zł zł spowoduje dostarczenie odpowiedniej ilości powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts