Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak to zagescic? Czy ktos ubija 90cm piachu?

.ZABA.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Odbieralismy kanalizacje: my jestesmy laikami, ale zeby hydraulik zatwierdzil przypusty do WC pod katem 90 st.??!! Projekt instalacji na miejscu, tylko przestawilismy brodzik, wanne i wc i juz mozna bylo to skopac... Cale szczescie poprawione na miejscu i prosze dalo sie to poprowadzic inaczej :)

Mam jeszcze takie pytanie. Mierzylismy odleglosci wewnatrz budynku na bloczkach betonowch. Rozumiem, ze to juz sa wlasciwie odleglosci jakie bedziemy mieli w pomieszczeniach....(bloczek szer. 24 i pustak bedzie 24) Mamy kazda odleglosc w pomieszczeniach dluzsza o 20cm niz w projekcie :( Ile odzejdzie na tynkowanie? Narazie nie zaliczam zgony, bo przynajmniej pomieszczenia nie sa za male, ale trzeba naniesc wiele poprawek na pozniejszy strop i konstrukcje dachu prawda?

..........

Mam jeszcze takie pytanie. Mierzylismy odleglosci wewnatrz budynku na bloczkach betonowch. Rozumiem, ze to juz sa wlasciwie odleglosci jakie bedziemy mieli w pomieszczeniach....(bloczek szer. 24 i pustak bedzie 24) Mamy kazda odleglosc w pomieszczeniach dluzsza o 20cm niz w projekcie :(

.:ZABA:. Weź miarke do ręki i zmierz ściany zewnętrzne, czy zgadzają sie z projektem.

U mnie "adaptator" do wytyczenia podał wymiar jednej ściany "po osiach" a drugiej po wymiarze zewnętrznym. Zorientowałem sie przy kopanniu ław.

Teraz wszystkie wymiary sprawdzam kilkakrotnie przed wykonaniem jakiejkolwiek pracy.