Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

APA-DOMY - Opinie

Recommended Posts

Witam,

Czy ktoś kupował projekty domów w firmie APA - DOMY? (http://www.apa-domy.com.pl)

Przymierzam się do projektu "KRESKA", ale chcę najpierw rozeznać solidność firmy.

Jeżeli ktoś miał z nimi jakieś kontakty - proszę o opinię. Z góry dzięki za pomoc.

Mam FIORDA. Właśnie tynkuje. Firma sama OK. Ale sprawdź kto robił projekt instalacji elektrycznej i CO. W moim jest tak jakby bez ładu i składu. Elektrykę przerobiłem (wykonałem) sam wg własnego widzimisie. Grzejniki i rozmieszczenie też przerabiałem sam wg mojej skromnej wiedzy. W konstrukcji miałem dwa stalowe słupy podpierające dach a umieszczone bez sensu. Zrezygnowałem z dachówki, jętki wsparłem o ściany i wywaliłem słupy. Jętki miałem tak umieszczone że pomieszczenia miały na poddaszu ponad 4.5 m wysokości. Obniżyłem jętki i mam duży strych i normalne poddasze. To tyle. Warto zobaczyć więc projekt zanim się kupi, albo od razu założyć że jak coś nie pasuje to zmieniam i już. Najpierw przeglądałem projekty firmy "MTM Styl" ale po 2 projektach miałem serdecznie dosyć.

Ja wybrałem Zacisze z garażem. Na razie na tym forum znalazłem jedną realizację Zacisza (bez garażu). Znajdziesz w dziale "Zdjęcia domów", dom Alex. Ja mam na razie tylko projekt, bo załatwiam formalności i prąd. Dopiero "w praniu" mogą wyjść jakieś problemy. Sama firma jest OK we współpracy. Ponieważ teraz trzeba 4 egzemplarze projektu do pozwolenia, dosłali mi ten czwarty szybko i całkiem gratis.