aqua1-23 29.09.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nusia.a 03.10.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Cześć Koleżanko!Cieszę się,że spotykam kolejnego sympatyka domu szkieletowego.Gratuluję tego co już stoi.Życzę powodzenia w dalszej realizacji.Jestem o krok za Tobą w tej przygodzie i chętnie będę korzystać z Twoich doświadczeń.Pisz dużo i szczegółowo. Co zamierzacie jeszcze w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nusia.a 17.10.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Z tym czekaniem na dziennik budowy to dziwna procedura.Dostałam go (po wniesieniu opłaty oczywiście) od ręki zaraz po otrzymaniu pieczątki o uprawomocnieniu.I zdaje się,że zaczynamy Was doganiać.Szczegóły w naszym dzienniku.Życzę Wam pogody jak najdłużej!(Tym samym sobie również !) A więc do dzieła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nusia.a 18.10.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Cześć!Gratuluję! To też krok milowy.Jeżeli to nie tajemnica,to ile wzięli tej zaliczki,bo ja właśnie ustalam z nimi warunki.Moja firma do tej pory wysyłąła domy do Hiszpanii więc oni niczym ja błądzą po omacku w naszych realiach. Możesz mi podpowiedzieć na co zwrócić uwagę przy takiej umowie,no i jak podzielić kasę za roboty.Będę mocno wdzięczna.Dzięki! Pozdrawiam! Coś nam pogoda przestaje dopisywać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nusia.a 30.10.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Cześć!Chcesz zdjęć?To jak to wkleić?! Ni cholery nie umiem.Próbowałam ale to coś mnie przerasta HELP!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nusia.a 30.10.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Przeczytałam teraz Wasze perypetie z firmą. Kurna chata to taki problem wynająć z jakiejś firmy samochód?! Nasi wezmą z jakiegoś Rolmaszu.Jak sama nazwa wskazuje nie jest to firma transportowa ale TIRa mają... Może jakby pomóżdżyli... Chyba,że mają inny ukryty powód...Czego absolutnie Wam nie życzę! Ja tylko tak straciłam zaufanie do tych wszystkich fachowców... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 31.10.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Cześć! Chcesz zdjęć?To jak to wkleić?! Ni cholery nie umiem.Próbowałam ale to coś mnie przerasta HELP!!! Ja też nie umiałam ale już wiem co i jak więc sie podzielę wiadomościami. Wgrywam zdjęcia na fotosik.przy kazdym zdjęciu są linki ja wybieram ten który kończy się jpg.-to jest chyba bezpośredni link. Zaznaczam go i kopiuję mam otwarta druga stronkę w muratorze z odpowiedzią i na tę stronę kopiuje link fotki.ale najpierw klikam link fotki. robie podgląd a jak jest wszystko ok to klikam na wślij.Mam nadzieje ,że jasno wytłumaczyłam. Tutaj jest wiele stron z pomoca jak wkleić fotki. Pozdrawiam i czekam na owe fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nusia.a 03.11.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Fajnie,że zaraz będziemy oglądać co powstaje u Ciebie! Czekam z niecierpliwością! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 05.11.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 zrób miliard fotek jak tiry już przyjadą!czekamy z niecierpliwością... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nusia.a 12.11.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Widzę,że zaczęło się dziać! SUUUPER!!!Pamiętaj o zdjęciach!!! Powodzenia! No i dobrej pogody! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urszulla 15.11.2007 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 witaj Drewniaki łączmy sie heheh, ja co prawda z bala buduje , ale lubie czytac jak ktoś z drewna sobie domek stawia. Zrób troszkę zdjęć z większej odległości to łatwiej cos zobaczyć , a chętnie zobacze jak wyglada działka i okolica Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqua1-23 15.11.2007 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Urszulla - witam mi domy z bali też bardzo się podobają wogóle uwielbiam drewniane chatki nasza działka to narazie istna ruina- bajzel niesamowity - wszędzie góry ziemi szczególnie na froncie i nie ma co pokazywać w sumie to nawet nie ma jak zrobić zdjęcia musiałabym uskutecznić wspinaczkę na góre błota jak rozplantujemy ziemie to popstrykam fotki i wkleje- a ogólnie mam mało zdjęć bo na budowę jeżdżę z moim młodym 1,5 rocznym szkrabem który jest szybszy niż błyskawica i ciężko mi porobić fajne zdjęcia - jak się tylko obrócę to gościu zaraz znika mi z pola widzenia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 15.11.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 hej fascynuja mnie szkielety i wszyscy budujący muszą mi opowiedziec z jakiej firmy kupowali dom i jaka cena za metr2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 16.11.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 ładnie idzie. dawaj następny foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 16.11.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 a dawali jakąś izolację poziomą pomiędzy wieńcem a ścianami?na czym oparli ściany, bezpośrednio na wieńcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 16.11.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Pisz jak wrażenia To jest najfajniejsze w drewnianych domach - teeemmmpppoooo!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqua1-23 17.11.2007 22:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 a dawali jakąś izolację poziomą pomiędzy wieńcem a ścianami? na czym oparli ściany, bezpośrednio na wieńcu? powiem tak izolacje poziomą dawali na bank bo akurat przy tym byłam - ale na drugie pytanie Ci nie odpowiem bo nie wiem ??? musze się zapytać mojego szanownego m. Iwuś -a wrażenia cudowne w końcu powstaje coś naprawde naszego już to widać i jest namacalne a nie tylko na papierze i w mojej głowie w końcu będziemy mieli swój kąt bo tak się włuczymy od mieszkania do mieszkania i młody będzie miał miejsce na spalanie energii i zabawe i ten taras w którym się zakochałam - poranna kawa - wieczorne pifko , grill i daleko od drogi - ależ się rozmarzyłam a to jeszcze tak daleko a fotki bedą z opóźnieniem bo zostawiłam dzisiaj aparat u znajomych taka jestem sprytna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 18.11.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 No to czekamy na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nusia.a 18.11.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Czy coś mi umknęło,czy nie robiliście żadnych wprowadzeń do instalacji np.wodno-kanalizacyjnej? Jak to rozwiążecie?U mnie to już teraz na etapie fundamentów każą mi to robić. Dobrze widzę,że macie na podłodze OSB?I w ścianach też nie prowadzicie żadnych instalacji,bo widzę,że są zamknięte?Napisz mi jak to zaplanowaliście,proszę. Pozdrawiam! P.S. Idzie jak burza! SUPER! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqua1-23 19.11.2007 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 nusia.a - postaram się jakoś odpowiedzieć na Twoje pytania zacznijmy od tego, że narazie nie mamy ani wody ani prądu u nas na prąd czeka się pół roku a termin realizacji mamy wyznaczony na luty 08 a z wodą mieliśmi też małe jajo bo telekomunikacja odrzucała nasz projekt i w sumie dopoiero teraz ta sprawa została załatwiona - murazr miał zostawić wejścia na wode ale mu się zapomniało a w sumie to i tak dobrze, że nie zrobił bo wg tego projektu wejście jest w całkiem innym miejscu - ale z tym nie ma problemu - w sobote byli goście z wodociagówi powiedzieli, że zrobią i będzie dobrze - ta sprawa chyba trochę inaczej wygląda od strony technicznej jak sie ma piwnice a jak się ma tylko wylaną płyte - u nas poprostu wykują dziure w ścianie tak więc na media czekamy co do podłogi - tak mamy strop drewniany z OSB 22 na górze i na dole - na dole położymy chyba jeszcze 12-stke - my mamy piwnice i mielisśmy do wyboru albo lać strop betonowy albo drewniany więc wybraliśmy do drewnianego domu drewniany strop - nie ma później problemów z przeprowadzaniem rureczek , kabelków z piwnicy nic nie trzeba kuć tylko robi się nawiertke i już - widział to rozwiązanie w 4 domach i właściciele byli zadowoleni instalacja podobno ma iść w ścianach ale jak to za cho...e nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts