Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BECKERS - farba, farby: opinie, kolory, malowanie, rodzaje

asia.malczewska

Recommended Posts

Witam

Kupiłem ostatnio puszkę farby pełny mat (designer 3) w sklepie patronackim firmy beckers, wszytko fajnie wiec chciałem kupić wiecej i w supermarkiecie (obi ale tez i inne) znalazłem tą farbę ale wszędzie w oznaczeniach ma naklejkę "VIT" (z przodu puszki i kod paskowy) ta co kupiłem wcześniej nic takiego nie ma.

Na infolinii beckersa panna nie wiedziała co to oznacza i zaczeła mi smucić ze to co bez naklejki to baza a z naklejką to biały kolor ( bzdura bo w sklepie sprzedali mi jako normalną białą i świetnie wygląda a puszka i opis identyczny poza napisem VIT.

CO TO MOZE OZNACZAĆ ? czy z supermarketu jest inna ?

• Odpowiedzi 128
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

odpisał mi beckers:

1. Designer Vaggfarg Helmatt [3] VIT - biała farba do bezpośredniego

zastosowania,

2. Designer Vaggfarg Helmatt [3] VIT - w bazie A,

3. Designer Vaggfarg Helmatt [3] VIT - w bazie C, przy czym bazy służą do

zakolorowania w systemie Beckersa.

Oznaczenia znajdują się przy kodzie kreskowym.

Baza A służy do zakolorowania na jasne kolory, baza C na ciemne, nie

należy ich stosować w postaci nie barwionej.

dziwne troche bo mam 4 rodzaj farby puszkę Designer Vaggfarg Helmatt 3 bez dopisku vit albo baza A/C

• 2 months później...
  • 1 year później...
  • 5 weeks później...
  • 3 years później...
ja polecam Beckresa designer kolor melon. jest to złamana biel wpadająca w eckri i kość słoniową, bardzo fajny kolorek mam pomalowany salon właśnie tą farbą, ale aparat nie jest w stanie oddać tego koloru.

odświeżam temat

też podobał mi się kolor melon, kupiłam próbnik i kolor był fajny, ale gdy mąż pojechał do castoramy to nie było tam koloru melon tylko melon juice, i puszka zamiast białej plastikowej to była metalowa jakaś ciemna, moje pytanko czy to ten sam kolor tylko w innym opakowaniu? bo na próbniku wydawał mi się taki jasny, lekko waniliowy a na ścianie to just mocniejszy i bardziej żółty, pomóżcie please bo chciałam pomalować tym kolorem całą klatkę schodową i salon i nie wiem czy dalej pchać się w ten melon juice czy przemalować melonem

Niureczka

tak na całości to będzie za żółto, za mdło moim zdaniem. Tu w połączeniu z bielą, tylko akcenty na wybranych ścianach ...

http://insp.hplx.pl/aranzacje/wnetrza/700_465_salon_klasyczny_nowoczesny_bialy_bezowy_brazowy_5977879.jpg

Korytarz na poddaszu już jest cały pomalowany na melon juice, ale okna i drzwi i listwy są białe. Tralki też będą białe a barierka dąb. Może nie będzie tak źle jak dojdą jeszcze jakieś dodatki? Może nie będzie mdło ale właśnie nie wiem czy nie za żółto. Czy melon a melon juice to ten sam kolor?