ppawel 30.09.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Witam, Zakupiłem fugi do płytek ceramicznych typu Flex-fuga Mapei z serii Glazurnik(dodam na wstępie, że chodzi o łazienkę). Z informacji uzyskanych od Mapeiwynika, że fug tych nie trzeba impregnować, natomiast z informacji jakieznalazłem na grupach wynika, że generalnie warto i powinno się zaimpregnowaćfugi. Druga sprawa to środek do impregnacji, bo z tego co wyczytałem toróżnie z nimi bywa i nie każdy jest wart polecenia...W związku z tym mam pytanie, czy ktoś z Was ma może u siebie flex-fugę(chodzi mi konkretnie o ten typ fugi) i impregnował ją, a jeśli tak to jakimśrodkiem i jakie są tego efekty? Czy nie pojawiały się jakieś problemy typuodbarwienia, itp. i czy fugi po impregnacji dobrze się "spisują" podczas"użytkowania"?Jakie środki do impregnacji w ogóle polecacie?Czy też zgodnie ze wskazówkami Mapei faktycznie nie ma sensu ichimpregnować?! Dzięki z góry za info i porady,pozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/88160-flex-fuga-mapei-i-jej-impregnacja/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts