Evana 30.09.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Witam, moj architekt właśnie kończy projekt domu ( po dwóch miesiącach negocjacji nad ostatecznym wyglądem budynku ), papierkologię mam całą - chyba zrobioną i w połowie października mam zamiar złożyć dokumenty do starostwa. Rozpoczęcie budowy optymistycznie planuję sobie na marzec . Ale mam poważne dylematy pod tytułem - skąd ja mam wziąść dobrego kierownika budowy? Ile mu zapłacić ( nie mam pojęcia jakie są stawki )? Czy powinnam zatrudnić też inspektora nadzoru ? Gdzie mam szukać firmy do zrobienia fundamentów? Czy zlecić takiej firmie również i zakup materiałów, czy też szukać i gdzie sama materiałów? Aby wyjaśnić moje niedoinformowanie - pierwszy raz w życiu sama coś buduje. Na postawianie domu wynajęłam jedną firmę, która wybuduje dom w systemie szkieletu drewnianego, aż do stanu deweloperskiego. Ale jak ja mam to zacząć ? Proszę o pomoc osoby życzliwe, bo zaczynam być kłębkiem nerwów, że wzięłam na siebie za dużo i chyba nie dam rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts