Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rozdzielczość zdjęcia a fototapeta

kubaimycha

Recommended Posts

Szukam w necie zdjęć do wykonania fototapety dla córki-fanki koni...Jest ich dużo, ale wszystkie w małej rozdzielczości...Na allegro są osoby wykonujące takie tapety, ale zdjęcie musi być duże ...Jak, gdzie zdobyć coś takiego ?

To poniżej jest za małe, żeby ostrość na tapecie 3x4 była dobra...

http://images25.fotosik.pl/91/0e0dac2888b90e57.jpg

• 5 months później...
Rozdzielczość zdjęcia do fototapety musi być co najmniej 300 DPI.

bez przesady. Takiego zdjęcia nie ogladasz z odleglości kilkudziesięciu centymetrów jak zdjęcia np 10x15.

Wszystko zależy jakiej wielkości ma byc ta fototapeta, umejętności laboranta i sprzetu na jakim pracuje.

• 2 months później...

Świetna ta strona ze zdjęciami. Mam tylko pytanie-czy możecie polecić albo odradzić jakąś firmę zajmującą się drukiem fototapet z przesłanego zdjęcia?

w internecie znalazłam wolf, http://www.aga.com.pl i jeszcze fototapety.com.pl. Ta ostatnia jakoś najbardziej mnie przekonuje, ale niestety nie weim nic o jakości drukowanych fototapet. Czy ktoś korzystał z usług jednej z tych firm :o :roll: ?

Ja sobie ostatnio drukowałam takie fototapety w ten sposób. Drukarnia wielkoformatowa /druk na folii samoprzylepnej/ fote naklejałam na pcv 2mm i dopiero pcv do ściany. Wiem wtedy, ze tapeta jest idealnie gładka. Próbowałam najpierw kleic bezposrednio do ściany ale niestety mimo gładzi widać kazdą nierównośc ,kazde ziarenko piasku.

Monika $ Seba

Broń boże nozyczki. Tylko i wyłacznie ostry noż do tapet i bardzo długa linijka lub cos podobnego do linijki. Najlepiej tnie sie na duzym stole na szkle :) .

mam adres e- mail do pana który ma firmę w Tarnowie. zamawiałem w niego

[email protected] - adres firmowy więc chyba mogę

wejdź na stronę

http://www.istockphoto.com/index.php

wpisz szukane słowo a wyświetli ci się ogrromna ilość zdjęć

wybierz sobie to które ci pasuje

pomierz ścianę

zadaj pytanie na e-maila który podałem o koszt itd.

zdjęcie kosztuje parę groszy a wykonanie to nie wiem ale napewno kilkaset zł jeżeli jest bardzo wielki format.

wszystko prześlą ci kurierem razem z klejem i faktórą.

miłej zabawy

• 6 years później...
  • 6 months później...