beaz 30.09.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Mam w wiatrołapie, kuchni i przedpokoju położone płytki imola saloon i mam problem, jak je oczyścić? Malarze pozostawili po sobie części gładzi gipsowej, farb oraz nie wiem co jeszcze, po kolejnym czyszczeniu ciągle pozostaje biały nalot ( po wyschnięciu). Kupiliśmy preparat HG do gresu, może jest trochę lepiej ale.... Może macie jakiś pomysł, bo ja już nie mam siły Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 30.09.2007 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Raczej nic agresywniejszego niż HG, ale ten specjalny - do resztek po fugowaniu. Są też inne preparaty, ale wszystkie na tej samej bazie - słaby kwas. Niestety często zapaprane płytki trzeba myć wielokrotnie. Stopniowo nawet po samym normalnym myciu ten nalot też zniknie. Nie przesadzaj z chemią i kwasami, bo może się uszkodzić szkliwo, a i fuga się przebarwi lub wypłowieje.Pomaga też lekkie natłuszczenie plytek jakimś preparatem nabłyszczającym - specjalnym do płytek lub jak do mebli, ale moga się zrobić zbyt śliskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 17.10.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 spróbuj "Szopem" firmy Atlas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA76 05.11.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 keranet z mapei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts