Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trawiona czy Borsuk czyli Jaką wybrać szybę do tych drzwi?

d5620s

Recommended Posts

Do tek ozdobnych drzwi pasują mi jedynie witraże. Podkreślą ich dekoracyjność, styl.

No właśnie nam witraże nie pasują kompletnie... A bardzo nie podobają mi sie drzwi o nowoczesnych liniach bo zazwyczaj spotykam takie w firmach....

Wybraliśmy pierwszy modej bo jest najmniej klasyczny i ma najmniej ozdobników. Mamy nowoczesne wnęrza ale nie takie designerskie więc drzwi będa pasowały. mam tylko problem z tą szybą.... Na pierwszym zdjęciu jest ten borsuk, co o nim sądzicie?

Nie jest źle, ale to nie to.

Jakoś nie czuję tego klimatu, więc niewiele pomogę. Szkoda, bo tyle osób tu zajrzało i nic.

Pozdr

Gdybym musiala wybierać między tymi dwoma, to chyba ten borsuk. ale to nie to (powtarzam). Mam bardzo podobne drzwi z prostym witrażykiem na środku, taki motyw małej lilijki. Może tym się za bardzo sugeruję :wink:

Gość Morrwa
Do tek ozdobnych drzwi pasują mi jedynie witraże. Podkreślą ich dekoracyjność, styl.

No właśnie nam witraże nie pasują kompletnie... A bardzo nie podobają mi sie drzwi o nowoczesnych liniach bo zazwyczaj spotykam takie w firmach....

Wybraliśmy pierwszy modej bo jest najmniej klasyczny i ma najmniej ozdobników. Mamy nowoczesne wnęrza ale nie takie designerskie więc drzwi będa pasowały. mam tylko problem z tą szybą.... Na pierwszym zdjęciu jest ten borsuk, co o nim sądzicie?

No to błąd w wyborze. Ta stylistyka ni w ząb nie pasuje do nowoczesnych wnętrz. Wybór szyby nic tu nie zmieni.

No to błąd w wyborze. Ta stylistyka ni w ząb nie pasuje do nowoczesnych wnętrz. Wybór szyby nic tu nie zmieni.

A skad wiesz jaka to stylistyka? Nie bedzie rustykalna więc bez witraży. Mamy dużo mebli z naturalnego drewna egzotycznego w tym samym odcieniu w dodatku na meblach jest niemal identyczne przetłoczenie a jednak należą do nowoczesnej linii, do tego wykończenia drewniane przy podłogach w połączeniu z gresem. Nowoczesne drzwi typu "kwadraty" wyglądałyby przy tym nie na miejscu, w dodatku ta okleina u większości producentów.....

Pytałam tylko o wasze zdanie na temat szyby a Wy kochani wypowiadacie się, że drzwi nie pasują do stylu mojego domu, o którym jeszcze nie macie pojęcia. Nowoczesność niejedno ma imię, a większosc forumowiczów utożsamia ją tylko i wyłącznie z a) laboratoryjnymi kuchniami b) stylem masowym IKEA, który np mi nie pasuje. nie mam w domu kubistycznych form, a nowoczesna lampa nie sprowadza się do halogenków. Jest sporo innych linii kwalifikowanych do nowoczesnych. Suma summarum te drzwi na pewno pasują.

Co z ta szybą?????? :lol:

Pytałam tylko o wasze zdanie na temat szyby a Wy kochani wypowiadacie się, że drzwi nie pasują do stylu mojego domu, o którym jeszcze nie macie pojęcia.

Co z ta szybą??????

Przykro mi, że w taki sposób odbierasz moją wypowiedź. A z pewnością Morwa ma prawo do wypowiedzenia własnej opinii.

Ja też nie mam antyków, a uważałam, że takie drzwi pasują. Pamiętaj, że to Twój dom i Ty masz się w nim dobrze czuć.

A co człowiek to inne zdanie. A skoro pytasz, to odpowiadamy...

Amtla-nie komentowałam Twojego posta:) Po prostu trzeba chyba znać przedmiot rozważań żeby mówić "błędny wybór"? Ciesze się ze wszystkich konstruktywnych opinii... W takich sytuacjach można zapytać " Czy na pewno będą pasowały?" "Jakie masz konkrestnie meble?" A nie od razu z grubej rury że bezguście jestem:)

Te pierwsze też mi się bardziej podobają. Mam podobny kolor drzwi, ale szyby są mniejsze i mam mleczne.

Wydaje mi się, że przy takiej sporej tafli mleczna nie będzie wyglądała najlepiej. Borsuk chyba lepszy, a może możesz jeszcze powybierać wśród tych szyb, albo zamówić nie oszklone i sama wybrać szybę u szklarza.

Mamy nowoczesne wnęrza ale nie takie designerskie więc drzwi będa pasowały. mam tylko problem z tą szybą.... Na pierwszym zdjęciu jest ten borsuk, co o nim sądzicie?

Jak Ci nie wstyd! Biedny, wyzyskiwany borsuk pewnie siedzi w jakiejś piwnicy i sierść sobie wyrywa szantażowany przez kapitalistycznych wyzyskiwaczy!

A serio :-), to chyba mleczna szyba jest bardziej neutralna i do wszystkiego pasuje, ja głosuję za mleczną.

Pozdrawiam

zielony_listek