tomeki 01.10.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 WitamMam:- piec na ekogroszek z zasobnikiem- bojler 140l Galmeta- dwie pompy - jedna CO na 3 biegu i jedna CWU (do bojlera) na pierwszym biegu- naczynie wyrównawcze 40l Biawar (na poddaszu) Ciśnienie na wejściu do domu jest 2,8 MPa. Dwa problemy: 1. Cieknie mi zawór bezpieczeństwa przy bojlerze. Wymieniłem w weekend na niby lepszy i jest to samo. Jaka może być przyczyna? 2. Na parterze ciśnienie jest ok, na poddaszu w zlewie i pod prysznicem jest dobre, lecz na wannie jest fatalne (zapełnienie 200 l wanny trwa ponad godzinę). Na wannie mamy 3 otworową baterię Ferro. W czym może być problem? Efekt jest taki, że nie korzystamy z wanny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buki75 01.10.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Rozkręcałeś tę baterie ferro? Samą końcówkę - perlatora - nie przytkało się coś po prostu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeki 01.10.2007 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Końcówki są czyste. Leci słabo i z kranu i ze słuchawki prysznica tej baterii, więc gdzieś dalej, "pod wanną". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeki 02.10.2007 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Czy nikomu nie ciekło z zaworu bezpieczeństwa? Pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 02.10.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Końcówki są czyste. Leci słabo i z kranu i ze słuchawki prysznica tej baterii, więc gdzieś dalej, "pod wanną". A na doprowadzeniu do tej baterii nie masz filterków siatkowych? Może one się przypchały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 02.10.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 A masz zbiornik przeponowy na CWU? Cieknie Ci tylko podczas grzania czy też cały czas? Podobne perypetie opisywałem wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewoo 02.10.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Jak ma 2,8 MPa to nie ma się co dziwić że cieknie z zaworu. Jeśli nie ma przeponówki na cwu to tak może być Co do przepływu (oby tak nie było ) widziałem na własne oczy (sam go z tamtąd wyciągałem) kamyk (gruz z kucia) tamował przepływ przy baterii (widocznie instalator nie dbał o czystość w miejscu pracy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeki 22.10.2007 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Jeżeli chodzi o wannę to rozkręciliśmy całość, zdjęliśmy wannę i się okazało, że wszytko czyste. Hydraulik twierdzi, że winna jest w rurkach doprowadzających wodę do baterii. Tzn. woda jest doprowadzona do góry do łazienki rurą "normalną" chyba 1/2 cala (nie znam się), a potem już do samej baterii są rurki te cieniutkie (oryginalne w zestawie z baterią). I to podobno ogranicza dopływ wody do wanny. Dodam, że pod prysznicem jest bateria w ścianie, więc bateria jest podłączona odrazu do tych normalnych rurek i woda leci OK. Czy ktoś ma pomysł jak zaradzić tym "małym" rurką do baterii na wannie? PS. Jeżeli chodzi o zawór bezpieczeństwa to zakładam naczynie przeponowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 22.10.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Nie wiem co znaczy "leci słabo". Ja też mam wannę podłączoną przez wężyki elastyczne, instalacja rurki 1/2 cala. Zresztą wszystko mam tak podłączone z wyjątkiem prysznica - ciśnienie wydaje się ok. Jedynie w kuchni jakby trochę słabiej - jest najdalej położona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts