Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Saunier Duwal

Gość Vito

Recommended Posts

Ja mam podgrzewach wody tej firmy (na gaz miejski) - po pięcu latach zaczął przecekać więz zgłosiłam do naprawy bo wydawało mi się że to uszczelka. Co się okazało - całe bebechy były przegniłe, skorodowane czy jakoś tam :evil: . Ponoć nasz gaz jest tak zanieczyszczony i produkty włoskie i francuskie sobie z nim nie radzą. Na razie podratowałam go trochę (coś tam zostało wyłożone od środka teflonem - ma starczyć na pół roku) - ma to wystarczyć na starym mieszkaniu bo mam w planach przeprowadzkę a niech nowi właściciele kupią kocioł jaki będzie im się podobał. Sam serwis przy zakładaniu bojlera też był niezbyt ciekawy - nie znali się na montażu - ale to było prawie sześć lat temu, może teraz jest lepiej. JA JEDNAK TEJ MARKI NIE POLECAM - NSTĘPNY KOCIOŁ BĘDZIE NIEMIECKI LUB POLSKI :).

podzielam opinie ksiegowej,

to prawda po 3 latach cieknie, peka itp, zlaczki plastikowe itp. ogolnie rzecz ujmujac w tym przypadku sprawdza sie powiedzenie "cena swiadczy o towarze".

wprawdzie obecnie Saunier i Vaillant naleza do tej samej grupy Hepworth to moze produkty tego pierwszego zyskaja na jakosci.

Na Twoim miejscu zastanowilbym sie nad Vaillnatem, nie mowiac juz o Viessamanie (tylko cena wyzsza),

włoskie itp. - problemy z wymiennikami ciepla - 2 lata i do wymiany (przeczytaj wczesniejsze opinie na forum)

Gość Vito
Czym wiecej czytam tym mniej wiem. Mysle ze w takim razie jednak kupie Viessmana tym bardziej ze mam na niego dosc dobra cene . Ale gdyby jednaj znalazl sie ktos z doswiadczeniami na temat Themaclasika to serdeczne dzieki.

Gość Vito
na razie szukam kotla .Ten o ktorym mowa jest dwufunkcyjny wiec nie mysle o zasobniku, a pogodowke musze dokupic . nie znam jeszcze calkowitego kosztu , najpierw chcialem zasiegnac opini o piecach.

Vito...wiem ze jest drozszy..pal licho...ale od nastepnej zimy mam nizsze rachunki...i caly czas je bede miała.. pozatem jakos nie az tak bardzo drozszy Ty do swojego gołego kotła tez musisz dokupic co nieco..a u mnie jeszcze jest stojacy zasobnik...wiec nie wiem czy az tak duzo drozszy...

Gość Vito
Dzieki JaTe , ale czy mozesz podac mi wiecej danych ;powierzchnia budynku ilosc łazienek/ilosc domownikow ,roczny kosz [od grudnia] gazu za co i cwu,. Ile kosztowal cie ten kociol lacznie z pogodowka i jak sprawdza sie jezeli chodzi o grzanie cwu. :D