Gość Vito 29.07.2003 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Czy ktos ma jakies doswiadczenia z kotlem Saunier duwal Themaclassic z otw komora spalania dwufunkc.? Kociolek maly ,ciekawa cena ale jak sie sprawuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowa 29.07.2003 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Ja mam podgrzewach wody tej firmy (na gaz miejski) - po pięcu latach zaczął przecekać więz zgłosiłam do naprawy bo wydawało mi się że to uszczelka. Co się okazało - całe bebechy były przegniłe, skorodowane czy jakoś tam . Ponoć nasz gaz jest tak zanieczyszczony i produkty włoskie i francuskie sobie z nim nie radzą. Na razie podratowałam go trochę (coś tam zostało wyłożone od środka teflonem - ma starczyć na pół roku) - ma to wystarczyć na starym mieszkaniu bo mam w planach przeprowadzkę a niech nowi właściciele kupią kocioł jaki będzie im się podobał. Sam serwis przy zakładaniu bojlera też był niezbyt ciekawy - nie znali się na montażu - ale to było prawie sześć lat temu, może teraz jest lepiej. JA JEDNAK TEJ MARKI NIE POLECAM - NSTĘPNY KOCIOŁ BĘDZIE NIEMIECKI LUB POLSKI . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.07.2003 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 ja dostałam oferte piec kondensacyjny Viessamanna z zasobnikiem pogodówka za 10.800 zdecydowałam sie...i mysle ze mam ten temat zamkniety a duwall..podobno jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.07.2003 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 piec vitopend 222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Vito 29.07.2003 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Ja tez mysle o viessmanie vitopend 100 ale cena jeest jednak wieksza niz Thermoclasika .a moze ktos uzytkuje kociol podobnej klasy i ceny i mogl by cos polecic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.07.2003 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 podzielam opinie ksiegowej,to prawda po 3 latach cieknie, peka itp, zlaczki plastikowe itp. ogolnie rzecz ujmujac w tym przypadku sprawdza sie powiedzenie "cena swiadczy o towarze".wprawdzie obecnie Saunier i Vaillant naleza do tej samej grupy Hepworth to moze produkty tego pierwszego zyskaja na jakosci.Na Twoim miejscu zastanowilbym sie nad Vaillnatem, nie mowiac juz o Viessamanie (tylko cena wyzsza),włoskie itp. - problemy z wymiennikami ciepla - 2 lata i do wymiany (przeczytaj wczesniejsze opinie na forum) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Vito 29.07.2003 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Czym wiecej czytam tym mniej wiem. Mysle ze w takim razie jednak kupie Viessmana tym bardziej ze mam na niego dosc dobra cene . Ale gdyby jednaj znalazl sie ktos z doswiadczeniami na temat Themaclasika to serdeczne dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.07.2003 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 vito....zapytam a jaka masz cene na vitopenda 100 ? ja jak pisałam vitopend 222 cały komplet z zasobnikiem 10.800 i pogodówką.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Vito 29.07.2003 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 okolo 2500 za sam kociol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.07.2003 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 a zasobniki itp znaczy komplet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Vito 29.07.2003 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 na razie szukam kotla .Ten o ktorym mowa jest dwufunkcyjny wiec nie mysle o zasobniku, a pogodowke musze dokupic . nie znam jeszcze calkowitego kosztu , najpierw chcialem zasiegnac opini o piecach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.07.2003 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 vitopend 100 to jednofunkcyjny kocioł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Vito 29.07.2003 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Czyzbym sie az tak pomylil . ? moze pomylilem nazwe ale generalnie chodzi o dwufunkcyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.07.2003 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 niom vitopend 200 to dwufunkcyjny ale do domku odpusc sobie dwufunkyjnego i kup z zasobnikiem vitopenda 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Vito 29.07.2003 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 A jednak sie nie myle mam ulotke Vitopend 100 dwufunkcyjny kociol typ VHO moc 10,5 - 24 kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.07.2003 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 ech ja mialam wycenae na vitopenda 100 jednofunkcyjnego z zsaobnikiem...do domku kazdy instalator powie ze najlepiej jest z zasobnikiem.... a teraz naszło i zdecydowałam sie na Vitopenda 222 kondensata...z zasobnikiem a co.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Vito 29.07.2003 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Ok ale kondensacyjny jest dwa razy drozszy wie kiedy sie to splaci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.07.2003 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 A jak dlugo uzywasz ten kociol , jaki masz metraz i jaki jest roczny koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.07.2003 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Vito...wiem ze jest drozszy..pal licho...ale od nastepnej zimy mam nizsze rachunki...i caly czas je bede miała.. pozatem jakos nie az tak bardzo drozszy Ty do swojego gołego kotła tez musisz dokupic co nieco..a u mnie jeszcze jest stojacy zasobnik...wiec nie wiem czy az tak duzo drozszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Vito 30.07.2003 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Dzieki JaTe , ale czy mozesz podac mi wiecej danych ;powierzchnia budynku ilosc łazienek/ilosc domownikow ,roczny kosz [od grudnia] gazu za co i cwu,. Ile kosztowal cie ten kociol lacznie z pogodowka i jak sprawdza sie jezeli chodzi o grzanie cwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts