Voytas 29.07.2003 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Witam Jestem na etapie zalatwiania papierow do pozwolenia na budowe w Grodzisku Mazowieckim.Mam warunki zabudowy, umowe z energetyką (teraz tylko rozpoczc budowe przylacza) ...... jeszcze zakałd wodociagow i kanalizacji oraz gazownia. Ale tych mediów nie ma w poblizu wiec licze ze ich decyzja bedzie szybka. Wyjasniam jeszcze kwestie formalne dojazdu (utwardzenie itp) Powiedzcie prosze jak długo bede czekac na pozwolenie na budowe w GM?? Czy sa jakies problemy? A moze to latwo i szybko? Zaczynam miec nerwowe mysli poniewaz do konca roku musze wydac kase oszczedzoną w kasie w mieszkaniowej........ Projekt i wykonawce juz mam..... Grodziszczanie powiedzcie ze sie wyrobie z papierami i pozwoleniem do jesieni....... Vojtas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.08.2003 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 W GM w Starostwie załatwiliśmy wszystko łatwo, szybko i przyjemnie Aż bylismy zaskoczeni. Ale to było przed zmianą prawa budowlanego. Teraz może być gorzej, bo nowe struktury, Inspektorat budowlany czy coś takiego, wydający aktualnie pozwolenia na budowę, jest w trakcie organizowania się. Ale generalnie po doświadczeniach znajomych z załatwianiem tego typu spraw w Warszawie, jesteśmy bardzo miło zaskoczeni. Jolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 01.08.2003 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 Zdaje się że pozwolenie teraz już tylko w starostwie powiatowym - przepraszam grodziszczan, ale nie wim czy jest siedzibą powiatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Osówka 01.08.2003 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2003 W naszym przypadku trwało to niespełna dwa tygodnie, to było w połowie grudnia roku, gdy kończyła się ulga budowlana. Sprawdź, czy masz wszystkie potrzebne papiery. Wszyscy !!! urzędnicy byli mili i nie utrudniali sprawy. Ja oceniam ten urząd jako bardzo sprzyjający inwestorom. Pewnie od września zaczniesz budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 02.08.2003 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2003 Mi sie udalo na tyle szybko wszystko zalatwic, ze poczulem sie jak obsluzony na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Darek B. 03.08.2003 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 Grodzisk Maz. i okoliceto tereny gdzie łatwo o działki budowlane a inwestorów traktują po ludzku. Papiery to niestety temat na "długie wieczory" ale nasi kienci zawsze wypowiadali się pozytywnie o pozwoleniach na budowe zwłaszcza w gminie Grodzisk i Żabia Wola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Voytas 03.08.2003 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2003 Dzieki za informacje Samopoczucie mam juz lepsze Do tej pory też wszystko szło mi sprawnie w GM, ale teraz zblizam sie do punktu kulminacyjnego wiec im wiecej opinii tym lepiej. Jak ostatnio pytalem w starostwie to powiedzieli ze na pozwolenie na budowe oczekiwanie do 4 tygodni, wiec licze ze bedzie mniej Teraz tylko zeby jeszcze zonka jakos przychylniej zaczęła patrzeć na to wszystko.......... Dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts