Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grodzisk Maz - powiedzcie ze jest szybko :-)

Recommended Posts

Witam

Jestem na etapie zalatwiania papierow do pozwolenia na budowe w Grodzisku Mazowieckim.

Mam warunki zabudowy, umowe z energetyką (teraz tylko rozpoczc budowe przylacza) ...... jeszcze zakałd wodociagow i kanalizacji oraz gazownia. Ale tych mediów nie ma w poblizu wiec licze ze ich decyzja bedzie szybka.

Wyjasniam jeszcze kwestie formalne dojazdu (utwardzenie itp)

Powiedzcie prosze jak długo bede czekac na pozwolenie na budowe w GM?? Czy sa jakies problemy? A moze to latwo i szybko?

Zaczynam miec nerwowe mysli poniewaz do konca roku musze wydac kase oszczedzoną w kasie w mieszkaniowej........

Projekt i wykonawce juz mam.....

Grodziszczanie powiedzcie ze sie wyrobie z papierami i pozwoleniem do jesieni.......

Vojtas

W GM w Starostwie załatwiliśmy wszystko łatwo, szybko i przyjemnie Aż bylismy zaskoczeni. Ale to było przed zmianą prawa budowlanego. Teraz może być gorzej, bo nowe struktury, Inspektorat budowlany czy coś takiego, wydający aktualnie pozwolenia na budowę, jest w trakcie organizowania się. Ale generalnie po doświadczeniach znajomych z załatwianiem tego typu spraw w Warszawie, jesteśmy bardzo miło zaskoczeni. Jolka

W naszym przypadku trwało to niespełna dwa tygodnie, to było w połowie grudnia roku, gdy kończyła się ulga budowlana. Sprawdź, czy masz wszystkie potrzebne papiery. Wszyscy !!! urzędnicy byli mili i nie utrudniali sprawy. Ja oceniam ten urząd jako bardzo sprzyjający inwestorom. Pewnie od września zaczniesz budować :D

Gość Darek B.
Grodzisk Maz. i okoliceto tereny gdzie łatwo o działki budowlane a inwestorów traktują po ludzku. Papiery to niestety temat na "długie wieczory" ale nasi kienci zawsze wypowiadali się pozytywnie o pozwoleniach na budowe zwłaszcza w gminie Grodzisk i Żabia Wola.

Dzieki za informacje

Samopoczucie mam juz lepsze :-)

Do tej pory też wszystko szło mi sprawnie w GM, ale teraz zblizam sie do punktu kulminacyjnego wiec im wiecej opinii tym lepiej.

Jak ostatnio pytalem w starostwie to powiedzieli ze na pozwolenie na budowe oczekiwanie do 4 tygodni, wiec licze ze bedzie mniej :-)

Teraz tylko zeby jeszcze zonka jakos przychylniej zaczęła patrzeć na to wszystko..........

Dzieki i pozdrawiam