Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Karminowy świat czyli @nia zaprasza do środka :)

nia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 323
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Aniu,

podglądam sobie twój domek bardzo często bo jest dla mnie prawdziwą inspiracją.

Jestem na etapie planowania prac wykończeniowych i liczę i liczę i głowa mi pęka. Powiedz proszę ile m2 gresu zamówiliście (rozumiem że to format 60x60) łącznie z podstopniami. Wezmę sobie poprawkę na to że masz powiększoną kuchnię.

Z góry dziękuję, gratuluję inwencji twórczej, zapału i czekam na nowe zdjęcia.

Pozdrawiam

Kasia

Witaj Aniu,

podglądam sobie twój domek bardzo często bo jest dla mnie prawdziwą inspiracją.

Jestem na etapie planowania prac wykończeniowych i liczę i liczę i głowa mi pęka. Powiedz proszę ile m2 gresu zamówiliście (rozumiem że to format 60x60) łącznie z podstopniami. Wezmę sobie poprawkę na to że masz powiększoną kuchnię.

Z góry dziękuję, gratuluję inwencji twórczej, zapału i czekam na nowe zdjęcia.

Pozdrawiam

Kasia

wydaje mi się, że razem z hallem i spiżarnią było 75m + podstopnie na schody, ale szczerze mówiąc już dobrze nie pamiętam, jak znajdę gdzieś wyliczenia to dam znać

WITAJ @niu

Oglądając forum doszłam do wniosku, że Wasza elewacja jest jedną z najładniejszych :p

Czy możesz mi napisać jaką macie dachówkę i kolor tynków (ew. nazwę lub nr koloru).?Czy podbitka jest drewniana?

Ta stonowana koklorystyka jest ponadczasowa i bardzo elegancka - bardzo mi się podoba !!!!

WITAJ @niu

Oglądając forum doszłam do wniosku, że Wasza elewacja jest jedną z najładniejszych :p

Czy możesz mi napisać jaką macie dachówkę i kolor tynków (ew. nazwę lub nr koloru).?Czy podbitka jest drewniana?

Ta stonowana koklorystyka jest ponadczasowa i bardzo elegancka - bardzo mi się podoba !!!!

dachówka ceramiczna miedziana angobowana Creaton

A tynki Kabe - jeden kolor to Casaton, a drugi chyba 360

podbitka kremowa z sidingu ale bardzo porządnie wykonana i mi pasuje choć na początku też chciałam drewno

Piekny dom, wspaniale urzadzone wnetrza.

Czy moglabym wiedziec jakie` lustra byly uzyte do zrobienia szafy w sypialni, jaki kolor - chodzi mi o te barwione - no i czy to just drogi material?

szafa jest zrobiona z:

- góra - lacobel kremowy

- środek - czarne lustro

- dół - lacobel bordowy

materiał jest droższy od płyty, o ile pamiętam o jakieś 30%

Mam pytanie w sprawie zlewu. Planuję zakup równie ciemnego. Jak z utrzymaniem czystosci? Czy plamy po wodzie łatwo się czysci? Czy wogóle zostaja plamy po wodzie? Czy trzeba stosować jakieś specjalne środki? Proszę o opinie użytkownika :lol:

plamy z wody widać trochę na ociekaczu, ale raz na jakiś czas używam impregnatu do kamienia i od razu wygląda jak nowy :)

Dzieki za odpowiedz, ja planuje zrobic cala szafe z tego jasnego lacomatu, w takie poprzecinane listwami duze kwadraciki. Zastanawia mnie jedno czy na tym nie widac za mocno np. odciskow palcow?

A tak przy okazji masz piekny parkiet u gory z jesionu bursztynowego!, gdzie go kupowals i w jakiej cenie? ile kosztuje ulozenie takiego parkietu, no i cale to cyklinowanie i lakierowanie?

Pozdrawiam

ps. odpowiedz dla mojej poprzedniczki z zapytaniem o gres Nowa Gala, zadzwon do producenta i zapytaj gdzie go kupic blisko Ciebie, bo u mnie ten gres kosztuje pomiedzy 102 do 120 zL za m2.

Nie zawsze najtaniej na allegro!