nia 15.10.2007 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 w końcu mogę się pochwalić ogródkiem co prawda do zakończenia prac, brakuje jeszcze duuuuuużo... ale coś już tam widać... po troszeczku i się zrobi... będę Was informować o postępie prac na bieżąco... a tymczasem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 15.10.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Hej @nia! bardzo ładnie u Ciebie a możesz powiedzieć jak Ci się zmywa w tym zlewie, masz dobry do niego dostęp? wygodnie jest? nie jest za bardzo w rogu? i jak to współgra ze zmywarką? chyba nie można jej otworzyć stojąc przy zlewie ? dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 15.10.2007 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 bardzo dobrze korzysta mi się ze zlewu, mogę przy nim stać i otworzyć zmywarkę (może jest odrobinę ciasno ale daję radę)co do faktu, że jest narożny - nie ma problemu bo komora do zmywania jest po prawej stronie a nie pośrodku więc dostęp jest bezproblemowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 15.10.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 przyłączam się do grona wielbicieli nad pięnym domem i ogrodem....mimo, że nowocześnie to ta konsekwencja w stylu, ta harmonia robią ogormne wrażenie....jest elegancko i pięknie .....będe tutaj zaglądała....przede wszystkim ciekawi mnie jak zrealizujesz ten ogród zimowy gratuluję i pozdrawiam ps. czy ten klon palmowy wymaga jakiś specjalnych warunków?? do jakich rozmiarów on rośnie?? jest cudowny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 15.10.2007 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 ten klon wymaga sporo słońca bo inaczej robi się zielony,jak się go posadzi od strony południowej to od wiosny do późnego lata będzie miał przepiękny krwistoczerwony kolornie jest to duża odmiana - mój 10 letni klon, który mam na działce letniej ma ok.1,5 m wysokości i tyle samo szerokościna zimę trzeba go okrywać bo zwłaszcza jako młode drzewko lubi przemarzaćwarto go ciąć raz na jakiś czas - wtedy ma dużo nowych przyrostów i robi się gęściutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 15.10.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 to właśnie chciałam usłyszeć, gdyż wejście do mojego domu jest od południa i tam tez chciałabym go wyeksponować dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 15.10.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 @nia bardzo ładne wnętrza, przestronne. mam pytanie odnoście lodówki. czy to nie przypadkiem czarny samsung? raczej już zdecydowałam o jej zakupie ale czy możesz podzielić się swoim doświadczeniem z użytkowania pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 15.10.2007 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 dokładnie - czarny Samsung podobała mi się jeszcze inna czarna lodówka Lebherr ale cena - 16 tys.! mnie powaliła... a co do lodówki - jestem zachwycona - ma bardzo duży zakres temperatur (zamrażarka od -25st.C do -5), lodówka (od -1st.c do 7 st.C), do tego w środku lodówki jest oddzielna szuflada z oddzielnie regulowaną temperaturą (np. dla wędlin) i trzy szuflady z regulacją wilgotności - żeby owoce i warzywa dłużej zachowały świeżość - i to się naprawdę sprawdza co do utrzymania lodówki w czystości - to moim zdaniem to czarne szkło czyści się o wiele lepiej niż inox pospiesz się lepiej z zakupem - bo wycofują ją z produkcji, a nie ma innego czarnego zamiennika w tej klasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 15.10.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 jak się cieszę z twojej opinii zaskoczyłaś mnie z tą rezygnacją z produkcji. faktycznie muszę się więc pospieszyć teraz chyba bym sobie nie darowała, gdyby nie udało mi się jej kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 16.10.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 @niu jestem tu nowa- ale już popadam w zachwyt -nie ukrywam, że Twój domek chyba będzie dla mnie inspiracją (u nas wykończeniówka dopiero wiosna-lato 2008). Szczególnie interesują mnie schody. U mnie są zabiegowe betonowe i zamierzam -podobnie jak Ty -wyłożyć drewnem same stopnie. A co masz na podstopniach? To jest tylko farba czy są czymś wyłożone? Mój mąż twierdzi, że jeśli ułożymy same stopnie, to podstopnie będą się strasznie brudzić (no i nie są wygodne da sprzątania np mopem). Myśleliśmy wyłożyć podstopnie gresem lub marmurem. jak jest u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 16.10.2007 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 @kachna28 podstopnie schodów są z tego samego gresu co jest w hallu - są bardzo wygodne w myciu, a ponieważ gres jest polerowany to brud też za bardzo się go nie czepiamarmuru nie polecam, jest bardzo podatny na wszelkie zabrudzenia - łatwo chwyta wszystkie plamy i potem jest nie do doczyszczeniia, no i koszt wyższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar8lina 16.10.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Wnętrza domku super! Naprawde gratuluje A pytanie mam o płytki ścienne w kuchni.. co to za firma? Te białe to mat czy połysk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 16.10.2007 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Wnętrza domku super! Naprawde gratuluje A pytanie mam o płytki ścienne w kuchni.. co to za firma? Te białe to mat czy połysk? włoskie - imola, wysoki połysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 16.10.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 @kachna28 podstopnie schodów są z tego samego gresu co jest w hallu - są bardzo wygodne w myciu, a ponieważ gres jest polerowany to brud też za bardzo się go nie czepia marmuru nie polecam, jest bardzo podatny na wszelkie zabrudzenia - łatwo chwyta wszystkie plamy i potem jest nie do doczyszczeniia, no i koszt wyższy Dzięki @niu Tylko jeszcze jedno pytanko: to najpierw był gres czy stopnie? Bo muszę wiedzieć czy najpierw stolarz czy glazurnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 16.10.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 @niu przeczytałam sumiennie cały wątek i mam kilka pytań: 1. Jaki macie kolor ścian w salonie? 2. Co jest pod stołem w jadalni? 3. Co jest na schodach?? Jeju, dom macie zniewalający...ależ zazdroszczę Nie ma takich komplementów, którymi mogłabym wyrazić mój zachwyt!!! Po prostu wszystko jest cudowne i takie w moim stylu. Mamy podobne gusty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 16.10.2007 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 @kachna28 wpierw był gres ale jego wysokość była najpierw ustalana ze stolarzem @Maja W. Ściany w salonie są białe, jedynie sypialnie mam kolorowe Bardzo lubię kontrasty - a kominek w kolorach białym i czarnym najbardziej mi pasował - teraz dodatki mogę mieć w dowolnym kolorze Pod stołem w jadalni są deski palisander. Na schodach jest dąb barwiony na venge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vini 16.10.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 witam cię @niu.ja też już nie zachwalam domu bo nie starczyłoby miejsca. W każdym razie bardzo mi się podoba.Moją uwagę zwróciły szczególnie te niebieskie światełka diodowe przy schodach.Też chciałbym zrobić coś takiego przy schodach i w posadzce wokół wanny na poddaszu.Niestety nie bardzo wiem jak je zrobić.Właśnie jestem na etapie instalacji elektrycznych i chciałbym Cie zapytać jakiego zasilania wymagaja te diodowe halogeny/ czy trzeba dla nich zarezerwować oddzielny punkt już na atapie rozprowadzania przewodów elektrycznych? ogólnie jak sie to tego zabrać.z góry dziękuję za pomoc.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar8lina 16.10.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Wnętrza domku super! Naprawde gratuluje A pytanie mam o płytki ścienne w kuchni.. co to za firma? Te białe to mat czy połysk? włoskie - imola, wysoki połysk Dziękuje bardzo A pamiętasz może jaka to seria? Bylam własnie na stronce tej firmy i nie jestem pewna.. Cream&Cream (125x333) czy może Aliante (100x300) ? A może jeszcze inna której nie dopatrzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 16.10.2007 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 @kar8lina seria cream&cream - 125x333 @vini wszystko zależy od tego jakie oprawy diodowe wybierzesz - u nas te w pokojach, hallu i przy schodach są kwadratowe i mają specjalne puszki - dlatego musieliśmy je kupić i zamontować już na etapie instalacji elektrycznej, z kolei mamy też inne LEDy (np. nad kominkiem), które mają zwykłe oprawy halogenowe i do nich nie potrzeba specjalnych puszek większość LEDów jest na 220V i nie potrzeba dodatkowych transformatorów, jednak i takie widziałam - wtedy musisz przewidzieć dodatkowe miejsce na transformator moja sugestia - musisz już teraz zdecydować się, gdzie i jakie chcesz oświetlenie, żeby potem nie robić niepotrzebnego kucia ścian powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vini 16.10.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 dzięki @niu.wstępnie tak właśnie kazałem zrobić elektrykowi. wyciągnął jeden punkt 220 przy pierwszym stpniu schodowym. z niego będą zasilone pozostałe halogeny.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts