Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Karminowy świat czyli @nia zaprasza do środka :)

nia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 323
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

@niu,

czy mozesz prosze napisac co to za piękna podłoga na górze na przedpokoju (tam gdzie stoi ślizgawaka zielono-pomaranczowa), dochodzi ona prawie do szklanej balustrady ?

Czy to nie parkiet jesionowy jakoś przyciemniany ? Piękne usłojenie i ładnie stonowana kolorystyka. Jeśli parkietto wiesz może jakim lakieram malowany ?

A w pokoju u dziecka też cos ładnego i w sypialni również. Co to takiego ?

Pozdrawiam,

Hej SUPER domek. Zaczynamy z mężem budowę Karminy na popczątku przyszłego roku. Też tak jak Ty dokonaliśmy kilka zmian. Jestem szczególnie zainteresowana Twoją łazienką na dole. Czy ściana gdzie znajduje się kabina jest ścianą zewnętrzną czyli jakbyście mieli garaż to łazienka byłaby powiększona o to przejście które łaczy garaż i pomieszczenie gospodarcze? Wydaję się iż jest większa niż to jest w projekcie.Trochę namieszałam ale mam nadzieję że mnie zrozumiałaś.

Pozdr Karolina

łazienka jest prawie dwa razy większa - jej granicę stanowi ściana zewnętrzna

ponieważ w domu nie ma garażu (jest wolnostojący) to nie było potrzeby robienia tego przejścia

dodatkowo zlikwidowaliśmy podcień z tyłu domu i pomieszczenie gospodarcze też jest dwa razy większe :) - bardzo się to przydaje :)

jakiej firmy masz kinkiety w korytarzu na górze i na zewnątrz - są super. Cały domek jest bardzo gustownie urzadzony. Wyrazy uznania i podziwu. mam tez pytanko ile czasu zajela Ci budowa do takiego stanu jak masz teraz?

pozdrawiam

monika

kinkiety to illuminazione

a budowa trwała od połowy czerwca 2006 do sierpnia 2007 (przeprowadzka) - co prawda cały czas jeszcze coś robimy ale to już drobiazgi - ogród, dekoracje, karnisze itp.

Witam,

@niu,

czy mozesz prosze napisac co to za piękna podłoga na górze na przedpokoju (tam gdzie stoi ślizgawaka zielono-pomaranczowa), dochodzi ona prawie do szklanej balustrady ?

Czy to nie parkiet jesionowy jakoś przyciemniany ? Piękne usłojenie i ładnie stonowana kolorystyka. Jeśli parkietto wiesz może jakim lakieram malowany ?

A w pokoju u dziecka też cos ładnego i w sypialni również. Co to takiego ?

Pozdrawiam,

na całym poddaszu na podłodze jest jesion - ale nie jest on przyciemniany - to jesion bursztynowy - odmiana z drzewa rosnącego w Rosji

nie mam lakieru - parkiet jest olejowany produktami frimy Eukula

Dziękuję ze odpowiedziałaś teraz zastanawiam się nad powiększeniem pomieszczenia gospodarcego ja już na jego rzecz zrezygnowałam z garderoby przy gabinecie. Proszę powiedz jeszcze jak dużą masz kuchnie szerokość i długość Wszystko jest takie ładne w Twoim domku Gratulacje :D Kiedy ja tak będę miała :(

Pozdr

Dziękuję ze odpowiedziałaś teraz zastanawiam się nad powiększeniem pomieszczenia gospodarcego ja już na jego rzecz zrezygnowałam z garderoby przy gabinecie. Proszę powiedz jeszcze jak dużą masz kuchnie szerokość i długość Wszystko jest takie ładne w Twoim domku Gratulacje :D Kiedy ja tak będę miała :(

Pozdr

Ja w pomieszczeniu gospodarczym zrobiłam również garderobę - a właściwie szafę wnękową na rzeczy nieużywane, kurtki zimowe itp.

a kuchnia ma ok.4,5m (długość) x ok.3,7m (szerokość) - jest mocno powiększona w stosunku do oryginału

życzę Ci abyś jak naszybciej doczekała się finału swojego domku :)

@niu Ciekawi mnie jaki masz gres na parterze, może wcześniej pisałaś a ja nie "zjarzyłam"... Wczoraj byliśmy z mężem wybierać gres i wróciłam chora....Oczywiście to co mi się podobało wszystko było powyżej 100,00 zł, no i nie wiadomo jakz realizacją....czy wyrobiliby się z dostawą przed końcem roku...Zawsze można by doliczyć do rozliczenia VAT - u.

Proszę napisz mi firmę i serię..

Serdeczne dzięki.

Pozdrowienia

Czy wy ludzie serca nie macie? Takie domy pokazywac! No i co teraz czlowiek ma zrobic jak juz to zobaczyl?

No nic, widzialam i teraz ide sie martwic, ze ja tak nie mam. :lol:

Piekny dom, piekny.., tylko mieszkac i sie cieszyc.... :p

Chyba zaczynam zalowac, ze ja wybralam starocie... 8)