Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Promiennik gazowy do ogrzewania tarasu. Proszę o pomoc

Ninus

Recommended Posts

Na wstępie chciałam zaznaczyć, że z szukajki korzystałam, albo znaleźć nie potrafię, albo nic w tym temacie nie znalazłam :)

Problem wygląda następująco:

Mamy zadaszony taras ok. 20m kwadratowych (mniej więcej 4x5 metrów), na krótszych bokach są zamontowane pergole (na jednym boku ok. 2 metry, na drugim metr), resztę można całkowicie zamknąć (elektryczne rolety).

Ponieważ obydwoje z mężem jesteśmy palaczami :(, chcielibyśmy założyć jakieś ogrzewanie na tarasie, gdyż nie zgodziłam się na palenie w domu. Kiedyś byliśmy w Pradze i tam mieli takie fajne ogrzewanie w knajpianych ogródkach, coś tego typu:

http://www.nagrzewnice.pl/i.php?i=nag/nag/remington/gaz/gaz3.jpg&w=205&h=500

Myśleliśmy o czymś takim.

Czy miał ktoś może styczność z tego typu osprzętem? Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Czy taki jeden promiennik wystarczy?

Nie chodzi nam o to, żeby w styczniu mieć na tarasie +20 stopni, tylko żeby nie zamarznąć na kość....

Pozdrawiam

• 3 weeks później...

Promiennik kosztował nas 500 zł, butla na gaz 100, wymiana na pełną butlę (to już na stacji benzynowej) 50 zł i do tego jakieś złączki i kawałek węża ok. 20 zł.

Późniejsze koszty to wymiana butli z gazem (wspomniane 50 zł), jak często trzeba będzie to robić, to się dopiero okaże :)

Pozdrawiam

• 1 month później...
  • 2 years później...