Ninus 01.10.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Na wstępie chciałam zaznaczyć, że z szukajki korzystałam, albo znaleźć nie potrafię, albo nic w tym temacie nie znalazłam Problem wygląda następująco: Mamy zadaszony taras ok. 20m kwadratowych (mniej więcej 4x5 metrów), na krótszych bokach są zamontowane pergole (na jednym boku ok. 2 metry, na drugim metr), resztę można całkowicie zamknąć (elektryczne rolety). Ponieważ obydwoje z mężem jesteśmy palaczami , chcielibyśmy założyć jakieś ogrzewanie na tarasie, gdyż nie zgodziłam się na palenie w domu. Kiedyś byliśmy w Pradze i tam mieli takie fajne ogrzewanie w knajpianych ogródkach, coś tego typu: http://www.nagrzewnice.pl/i.php?i=nag/nag/remington/gaz/gaz3.jpg&w=205&h=500 Myśleliśmy o czymś takim. Czy miał ktoś może styczność z tego typu osprzętem? Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Czy taki jeden promiennik wystarczy? Nie chodzi nam o to, żeby w styczniu mieć na tarasie +20 stopni, tylko żeby nie zamarznąć na kość.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninus 22.10.2007 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Jakby ktoś kiedyś szukał informacji na ten temat, to chciałam tylko napisać, że kupiliśmy ten promiennik. Testowany od 2 dni - super! Na dworze 4 stopnie, a na tarasie można siedzieć w sweterku, w promieniu ok. 3 metrów jest cieplutko Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 22.10.2007 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Ile kosztuje i czy cos wiadomo na temat kosztów uzytkowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninus 23.10.2007 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Promiennik kosztował nas 500 zł, butla na gaz 100, wymiana na pełną butlę (to już na stacji benzynowej) 50 zł i do tego jakieś złączki i kawałek węża ok. 20 zł. Późniejsze koszty to wymiana butli z gazem (wspomniane 50 zł), jak często trzeba będzie to robić, to się dopiero okaże Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 23.10.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Ninus, a jak z zapachem gazu? Mysmy mieli ten kwadratowy i czułam się jak w krematorium , więc po dobie, oddaliśmy czym prędzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninus 23.10.2007 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Nic nie czuć, nasz jest taki wysoki, ma jakieś 2 metry (wygląda trochę jak stara latarnia ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 21.12.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Kupiliśmy taki na działkę nad morzem...Rewelacyjny wynalazek. Można siedzieć nocą na tarasie w ciepełku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninus 21.12.2007 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Też jesteśmy zadowoleni, używamy codziennie. Przy naszym użytkowaniu wymieniamy butlę co 3 tygodnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verd 04.08.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 (edytowane) Edytowane 4 Kwietnia 2016 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jayzet71 04.08.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 (edytowane) ciekawe produkty, a jesienią też chciałoby się posiedzieć w ogrodzie. Edytowane 16 Września 2010 przez jayzet71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts