Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ale z tego co widac to idealnie przylega - nie ma rotul - wiec minie ładnych pare lat zanim sie to zabrudzi z tyłu - no chyba, że ma ktoś krzywą ściane. Zawsze można podkleić plytę na taśmę dwustronną do żywicy i żaden syf się nie dostanie - tak mi odpowiedziano w firmię Elmar jak do nich zadzonilem zapytać się o czyszczenie,
  • Odpowiedzi 873
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zastanawiałam się, ale mam krzywe ściany.. monter odradził i powiedział o pająkach za szybą przykręcaną i że ma zlecenia na czyszczenie, ale podobno z czasem gdy rośnie ich ilość efekt jest ciekawy :wink:

przy prostych ścianach efekt jest super :lol:

a czy szyba klejona ma jakieś ograniczenia w długości ,bo nie chcę łączyć tej szyby

i czy są,/bo wyczytałam że to robią/ inne kolory folii kolorowej czy tylko biała,

i czy daje się ją w środek czy na tę stronę która przylega do ściany?

pozdro

malmuc

-to Lakobel zamawiany u stolarza

- kupuje się całą płyte - stolarz docina na wymiar

- wymiar 160*255 o ile dobrze pamietam

- miał 10 kolorów do wyboru

- mocowana na sylikon ( jednak upewnie sie na 100 % bo tym zajmował się już stolarz)

- użytkowanie świetna sprawa !

Byłam w sobotę na targach we Wrocku i wystawiali coś takiego

http://www.sibu.at/sibu_en_small.htm

świetne - i tak pomyślałam że szczele sobie to na ścianie w kuchni zamiast kafli czy szkła - co wy na to.

Ponoś sprzedają w płatach 1m x 2,6m - służy do dekoracji ścian.

Jak w temacie.

Nie chcę widocznego mocowania w postaci metalowych "kapsli" ani osadzenia szkła w ramkach a facet od kuchni twierdzi, że klejenie będzie widać. Tymczasem na zdjęciach w necie pokazane są szyby klejone (tak sądzę) bez śladów klejenia. Pytanie do tych, co mają takie rozwiązanie w kuchni - jak to zrobiono?

To już czytałam. Zależy mi na konkretnym i szczegółowym opisie metody, bo muszę ją "sprzedać" montażystom. Oni proponują rozwiązania, które są dla mnie nie do zaakceptowania, więc...

...pytanie dalej aktualne. :roll:

Gdzieś na początku Sonika napisała, że ma szybę mocowaną na silikon kładziony tylko na brzegach szyby, wg mnie to dość dokładny opis :roll: