Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 873
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam pytanie do tych, którzy wycinali otwory pod gniazda w szybach i później montowali gniazda na szybie powieszonej na ścianie. W jaki sposób montowaliście gniazda? Czy to były zwykłe gniazda, ramki i puszki? Pytam w kontekście, że gniazdo i ramka jest w tym przypadku oddalona od puszki na grubość co najmniej tafli szklanej, a nie bezpośrednio, więc jak to dobrze zamocować.

Witam

Czytam, czytam i coraz mniej z tego wiem;(

nie chcę płytek w kuchni - to pewne

myslałam o przyklejeniu tapety na całą ścianę, tam gdzie meble kuchenne, a pomiędzy nimi plexę przeźroczystą zabarwioną na czerwono, żeby wzory z tapety przebijały. Tylko z tego co czytam to pleksa nie nadaje się nad kuchenkę.

czyli co w zamian? to szkło hartowane? są jakieś takie barwione te szkiełka?

Witam

myslałam o przyklejeniu tapety na całą ścianę, tam gdzie meble kuchenne, a pomiędzy nimi plexę przeźroczystą zabarwioną na czerwono, żeby wzory z tapety przebijały. Tylko z tego co czytam to pleksa nie nadaje się nad kuchenkę.

chyba nie. Tylko lakierowane od wewnątrz.

• 4 weeks później...

Witam

Chce zapytac o szybe w kuchni. Mianowicie szyba barwiona (szyba czy szklo ?:p) miedzy blatem a wiszacymi. Na zdjeciach widze cztery mocowania w rogach z ladnymi nakladkami i tak jest najczesciej. Ale nie wiem jak to wyglada dokladnie. Moj fachowiec natomiast chce szybe przy mocowac (nie wiem jak) do cienkiej plyty i dopiero to do sciany. Argumentem jest to ze latwiej, pewniej i unikniemy pekniec w wyniku krzywych scian. Na pewno nie sa super rowne ale bez przesady. Mam wiec pytanie jak jest u was i jak wam sie to widzi ?

Witam, sama nie wiele Ci pomogę ale przed chwilą oglałam dziennik budowy Monika $ Seba i tam na 3 stronie dziennika zamieszczona jest fotografi (z ich kuchni) właśnie z takim szkłem - napisz do nich na pv może podpowiedzą:)

Ja mam szkło hartowane (malowane od spodu) przyklejone do ściany. Zdecydowałam się na taką opcję, bo nie chciałam za jakiś czas oglądać za szybą rozmaitych paproszków czy osadów, które z pewnością by się tam jakoś dostały :]

Poza tym śruby w rogach, choćby i najładniej zamaskowane, nie pasowały mi do koncepcji i najzwyczajniej w świecie mi się nie podobały ;)

• 2 weeks później...
Witam

chyba nie. Tylko lakierowane od wewnątrz.

to może lepiej fototapetę i szkło bezbarwne?? tapeta i jeszcze szkło z kolorem to chyba będzie trochę za dużo ;/

ghosta. Powiedz proszę jakiej firmy masz lampy nad wyspą i gdzie je kupiłaś. Są rewelacyjne, sama takich szukam i znaleźć nie mogę.

Sorki dawno mnie tutaj nie było... Jeżeli jeszcze aktualne to odpowiadam: lampy są firmy MARKSLOJD, model Elba, za jakieś 95 zł/szt. (na Allegro). Wariant oszczędnościowy, bo wszystkie inne, które mi się podobały były dużo droższe!

• 1 month później...

Chcę zamontować w kuchni szybę hartowaną ale im więcęj słysze od znajomych tym bardziej przechodzi mi ten pomysł. Może macie doświadczenie w tej kwestii

Mam kilka pytań i będę wdzięczna jeśli mi pomożecie

pierwsze, to czy jest możliwe aby za szybę napewno hartowaną o wym. 2.20cm na 60 cm z wywierceniem 4 otworów i 4 śrubami (chyba to się tak nazywa) zawołał ode mnie szklarz 460zł czy to nie aby za mało? ( szklarz z doś dużym doświadczeniem na rynku.)

po drugie, czy taką szybę mogę zamontować na własną rękę ( miał by to zrobić mój pan budowniczy) czy lepiej aby to zrobił pan szklarz co oczywiście wiąże sie z dodatkowym kosztem. Na moje babskie oko to nie jest jakaś skąplikowana sprawa...

po trzecie, chcę pod szybę nakleić zdięcie np. mostu nocą ( lubię mosty :) ) Mam kolegę w punkcie gdzie robią zdięcia w przeróżnych formatach i powiedział, że mi takie zdięcie powiększy i wydrukuje na jakiejś folii abym mogła sobie je przykleić pod tą szybę... Czy to ma sens i oczywiście czy będzie to dobrze wyglądało i funkcjonowało?

• 2 weeks później...
uważasz ,że to mało za hartowanie takiej sporej szyby? myślę ,ze cena jest dobra i chyba najlepiej będzie jak szklarz ci zamontuje szybkę bo wtedy masz gwarancje , ze jesłi stuknie to będzie musiał zrobić jeszcze raz, a jeśłi chodzi o zdjęcie to świetny pomysł , w moim mieście jest firma, która robi właśnie takie szyby ze zdjęciami jakie chcesz , mają bardzo wielu klientów bo jest to teraz modne ,drukują czy naklejają , tego nie wiem ale są piękne bo koleżanka ma, i bardzo sobie chwali, aha ta firma przyjeżdża i w cenie szyby robi montaż jej. myśle , ze też praktyczne tak jak i kafelki :)

Cena normalna jak za hartowane szkło.

U mnie wygląda to tak:

http://lh6.ggpht.com/_5EbJjBbVicM/ShV7zrMWK_I/AAAAAAAABOI/aKZTeDMLjAI/s640/DSC03630.JPG

http://lh4.ggpht.com/_5EbJjBbVicM/ShV76CCOdZI/AAAAAAAABOM/p7stStdxdPU/s640/DSC03643.JPG

Ale ja mam indukcję i szybę grubsza ale nie hartowaną. Montował szklarz. Pod spodem jest papierowa fototapeta klejona na ścianie robiona na zamówienie z naszego zdjecia.