andziak1 13.09.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Czy ktoś może użytkuje taki system w kuchni?Może ktoś zna ceny, ma zdjęcia lub namiary na firmę z okolic Pruszkowa. http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,855417,1,0,35.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ochikarka 13.09.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 mam namiary ale na szklarza z Ostrowa Wielkopolskiego - tam będę zamawiała taką szybe . Cała tafla szybt to wymiar 255/165 zł cena 300 zł za całość . Jest do wyboru pare kolorów ja wybrałam brąz RAL 8017 - czeka się na zamówienie 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziak1 13.09.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Firmy z okolic Warszawy też będą mile widziane , najbardziej interesują mnie ceny, z tego co zdążyłam się zorientować w innych częściach kraju ceny są bardzo rozbieżne. (W tym samym regionie ceny wahają się od 100-300zł za m2 z transportem i montażem). Ochikarka, bardzo dziękuję za odpowiedź, jak dla mnie to za daleko, ale może komuś innemu przydadzą się namiary na w/w firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buszka71 02.10.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Widziałam kilka wnętrz kuchennych, w których na ścianie zamist kafli jest tafla szkła i bardzo spodobało mi się takie rozwiązanie. Po rozeznaniu wstępnym dowiedziałam się, że nie musi być to koniecznie szkło hartowane (na tej ścianie nie będzie kuchenki), które niestety jest dość drogie.Czy ktoś z Was ma tak wykończoną kuchnię? Jakie są + i - takiego rozwiązanie, z jakiego szkła jest wykonane i jak zamocowane (klej czy przykręcenie do ściany)? Bede bardzo wdzieczna za wszelkie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka i Janusz 02.10.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Sonika ma szkło w swojej kuchni. Wyglada u niej pięknie . Sama także chciałam, ale facet zażyczył sobie za metr 187 zł szkła hartowanego. Straszna kwota, prawdopodobnie zastosuję plexi . Na razie pomalowane ściany. A płytek raczej nie chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 02.10.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 wygląda pięknie, też nad tym myślałam ale jakoś nie wyszło - głównie ze względu na cenęmusisz też zwrócić uwagę, że ściana musi być idealnie gładka, bo takie szkło się klei i żeby ładnie wyglądało musi bardzo dobrze przylegać do ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buszka71 02.10.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 ceny straszne - to prawda:( Dziś dzwoniłam do kilkunastu firm we Wrocławiu. Ceny od 250 do 350 zlotych za m2 szkła hartowanego. Jeden ze szklerzy powiedział, że szkło hartowane wcale nie jest konieczne. Wystarczy inne, np. lakomat, a jego cena to około 130zł. Różnica ogromna.Z tego, co mówił bardzo drogie są uchwyty, które mocują szkło hartowane do ściany. Trzeba też u wiekszości szklarzy dodatkowo płacić za zrobienie otworów i wyszlifowanie.Dziś mamy zobaczyć co Pan ma do zaoferowania. Co prawda remont dopiero się zacznie, ale ja lubię mieć wszystko wcześniej zaplanowane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 02.10.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 rozpatrywałam.. wykonawca przestrzegł mnie przed jednym, przy krzywych ścianach mało, że trudno je założyć, to po jakimś czasie nie ma siły wchodzą tam pająki i zostają sam ściągał taką szybę oczywiście dotyczy to tylko nierównych ścian.. u mnie trochę ich jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martinezbb 02.10.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 nas to też spotkało ,podjechałem do firmy co bawi sie z szybami kupiłem taka 60x80 z wywierconymi otworami i przykreciłem do sciany nad płytą - kosz 70 pln-jak peknie podjade jeszcze raz i ponownie kupie ,zapytam wtedy o hartowane szkło obaczym po czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 03.10.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Dzięki Lidka i Janusz . Za swoje szyby - wszystkie hartowane zapłaciłam 500 zł na gotowo, tzn. z wycięciem otworów na kontakty i montażem. Mam trzy - jedna 180 x 80cm i 200 x 52cm (w sumie). Myślę, że cena nie była jakaś zabójcza, a płytki z klejem, fugą i robotą kosztowałoby podobnie . Nie są montowane na klej, który zdaniem szklarza po pewnym czasie zaczął by pękać i za szybą zrobiłaby się kratka, ale na silikonie, który położony jest tylko na brzegach. Jak do tej pory nic za nie nie wlazło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buszka71 03.10.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Za tak duże tafle, cena faktycznie nie jest wysoka. Jakiej są grubości?Ja pytałam o 6mm, ale może cieńsze też wystarczą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 03.10.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 też właśnie mam w planie montaż szkła w kuchni - planuję szkło z białą folią pod spodem, więc pękające kleje i pająki niestraszne A szczeliny da się schować silikonem albo gipsem i podmalować K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 03.10.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Są na 4mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiush 07.10.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Sonika czy możesz podać jakieś namiary za tego szklarza. Z góry dzięki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.10.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Ja planuję między szafkami położyć fototapetę i przykryć ją szkłem. Przymierzam się do panoramy z ulubionym widokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiush 07.10.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 może to wyglądać naprawdę fajnie. Mi przez myśl przeszło coś podobnego tyle że zamiast widoku zeskanowany i powiększony byłby kawałek przepisu ze starej książki kucharskiej np na placki po węgiersku . Całość miałaby stary druk o literach coś ok 5 cm. Czy to zrealizuje tego nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.10.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Ja chcę połączyć tym elementem kuchnie z salonem. Tam również będzie fototapeta. Wszystkie będą w kolorze czarno-białym lub w obcieniach brązu, pod kolor mebli. Nie chcę by wygladały tandetnie i pstrokato stąd pomysł na takie troche gazetowe wersje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Morrwa 07.10.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 A macie namiary na fajne gotowe (niedrogie) tapety. Bo robienie własnej to koszt ok. 200 zł za metr, co po dodaniu ceny szkła - ok. 200 zł - daje niezłą sumkę. Ja szukam ciekawej fototapety i jestem załamana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiush 07.10.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 drukowałem ostatnio zdjęcie córki do jej nowego pokoju o wymiarach 1x1m na allegro i zapłaciłem za to coś ok 40 zł Jakość ok ale dużo zależy od zdjęcia.http://allegro.pl/item253644465_fototapeta_wydruk_z_materialu_powierzonego_.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 07.10.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Cena fototapety zalezy też od materiału na jakim chcesz go wykonać. najdroższe są na flizelinie. Ja planuje zwykły, plakatowy wydruk. Ma byc surowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts