kirkris 03.12.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Witam ja też cały czas zastanawiam sie nad zamontowaniem miedzy szafkami szyby z fototapeta. Koszt w fabryce szkła 100zł/m2 jest do przyjecia wiercą otwory pod przymocowanie 4 zł/szt A jaki macie pomysł na zamontowanie szyby pomiedzy gniazdkkiem? czy docinać specjalnie szybe? czy ktos podpowie? U mnie są wycięte otwory na wielkość puszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybka_pl 03.12.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 generalnie unikałbym wycinania otowrów w szkle - oczywiscie nie zawsze się da - ale są specialne systemy montazowe - ewentualnie specialne silkony do szkla - wszytsko oczywiscie zalezy od rozwiazania. Szklo na tafle najbardzie nadaje sie lakierowane matowe - zwykle paiskowane jest trudne w utrzyminiu - tluste odciski palcow praktycznie nie do zmycia. Oststnio widzialem piekne szklo jakim jest dekormat - to delikatne szklo piaskowe ( obrobka chemiczna ) mam taki kawalek o grubosci 12 mm - wyglada jakby szklo zaparowalo - ma swoj piekny urok - jesli ktos chce zobaczyc neich napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 03.12.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Ja potrzebuję szkło przeźroczyste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 03.02.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Mam pytania do osób, które zamiast kafelek w kuchni wybrały szkło 1. czy to powinno być szkło hartowane? 2. czy szkło musi być malowane "od spodu"jeśli ma iść na białą ścianę? 3. jak sprawdza się przy gazowej płycie? 4. czy odpryski tłuszczu "uszkadzają" szybę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinG22 04.02.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Jesli szkło ma byc białe polecam biały lakobel Zdjecie troszke ciemne http://img245.imageshack.us/img245/6836/obraz168ct9.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 04.02.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 jakiej długości max. może być taka tafla? U nas część z kuchenką będzie miała = 4m i obawiam się, że szyby będą musiały być łączone, co mozę nie wyglądać zbyt ładnie Zastanawiałam się nad kaflami 90cm dłogości ale szyba jest praktyczniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziak1 04.02.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 A GDZIE, NAJLEPIEJ W OKOLICACH WARSZAWY, TAKI LACOBEL MOŻNA DOSTAĆ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 04.02.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 a ja jeszcze zapytam o sposoby mocowanie do ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 05.02.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Mam pytania do osób, które zamiast kafelek w kuchni wybrały szkło 1. czy to powinno być szkło hartowane? 2. czy szkło musi być malowane "od spodu"jeśli ma iść na białą ścianę? 3. jak sprawdza się przy gazowej płycie? 4. czy odpryski tłuszczu "uszkadzają" szybę? Jako szczęśliwa posiadaczka takowego mogę się wypowiedzieć: 1. tak, powinno być hartowane, ale najpierw trzeba wyciąć otwory na kontakty 2. nie musi, ja mam przeźroczyste, po prostu będzie widać białą ścianę 3. nie ma problemów, mam rok i wciąż nie pękło 4. nic się nie dzieje, żadnych wżerów nie ma Mocowane mam na silikon, który jest dany na brzegach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 05.02.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 facet od kuchni twierdzi, że szyba przeżroczysta na białej ścienie będzie ciemna nie wiem o co mu chodzi ale.... Sonika możesz kleić w dużym zbliżeniu ten silikon- please widać go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 05.02.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 To na temat koloru szkła się nie wypowiadam, może facet ma rację . Zaraz poszukam zdjęcia, ale silikonu nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 05.02.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Tylko takie znalazłam: http://images33.fotosik.pl/133/41b6b9097e1a66b3med.jpg najpierw chyba dali ten silikon - widać przeźroczystą kreskę na cokole, a potem postawili szybę. Tam pod lewą ręką faceta widać taką przeźroczystą podkładkę i na nich ta szyba się opierała przez parę godzin, a potem jak już związało to wyjęłam to coś . glowac, u mnie szyby są dwie, bo różnej wysokości i też mam podobną długość jak Ty. Pomyślałam, że jak ma pęknąć to lepiej mieć dwie : http://images29.fotosik.pl/153/961c63ee373e42a7med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 06.02.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 dzieki za zdjecia- rzeczywiscie wyglada to bardzo estetycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prazmo-agnieszka 06.02.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Witam serdecznie!!! Pragnę dołączyć się do zapytań na temat szkła w kuchni...i jesli moge to cos dodać od siebie. Szkło w kuchni miałam w mieszkaniu w bloku przy najbardziej newralgicznym miejscu (przy kuchence gazowej). Był to lakobel o swietlistej, jasnej zieleni-limonce. To był traf w dziesiatkę. Po gotowaniu wystarczyło spryskać szybkę płynę i przetrzeć. Polecam jednak szkło barwione- wyglada duzo lepiej niz połozone na malowaną ścianę. Przede wszystkim nie widać nierównosci i defektów samej sciany. Dziś majac dom także zapragnęłam szkło ale już w całej kuchni. Jednak tu nastapił problem. Myślałam,że uda mi sie znaleźć fachowca-szklarza,który pokryje mi szkło lakierem na pasującą oliwkę. Nie udało się.. Stąd pytanie do Forumkowiczów, jak mogę jeszcze wybarwić szkło, oprócz folii,lakieru? A może ktoś podklejał tapetę (sa teraz odlotowe)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 07.02.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 A próbował ktoś samemu zabarwić szkło? Ile szklarz może wziąć za barwienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evva 07.02.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 A ja mam tafle szkła z IKEA. Są tanie. Wymiar chyba 90 cm x 45 cm kosztuje 45 zł. Do tego są estetyczne listewki mocujące od góry i od dołu. Ja przykleiłam to sama na klej montarzowy, bez listewek. Szyba od spodu była pokryta czymś w rodzaju białej farby i na ścianie daje to efekt mlecznej szyby (no i nie widać tego kleju pod spodem).Jak dla mnie tanio, łatwo i ciekawie.Jeżeli ktoś ma szybę półprzezroczystą to ciekawy efekt można uzyskać wsuwająć pod spód np firankę. Wygląda to wtedy jak jakaś misterna koronkowa robota. Widziałam to w jakimś sklepie - było drogie, a myślę że można coś pokombinować samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prazmo-agnieszka 07.02.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Mam pytanie czy szkło w IKEA jest tylko białe? Kto wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 07.02.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 A ja mam tafle szkła z IKEA. Są tanie. Wymiar chyba 90 cm x 45 cm kosztuje 45 zł. . otóż to - chciałabym jedną taflę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 07.02.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Mam pytanie czy szkło w IKEA jest tylko białe? Kto wie? Z tego co wiem to tylko. Kupiłam kiedyś jedną szt. na próbę, ale mi nie pasowała, bo kolor gryzł się z kolorem moich szafek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 07.02.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 A ja mam tafle szkła z IKEA. Są tanie. Wymiar chyba 90 cm x 45 cm kosztuje 45 zł. . otóż to - chciałabym jedną taflę One są chyba dł. na 60 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts