cieszynianka 03.07.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Z drugiej strony - do zlewu i lodówki też trochę daleko, więc "nie ma róży bez kolców". I czytając ten temat zaczęłam się zastanawiać, czy blat barku w mojej wyspie nie jest zbyt blisko płyty kuchenki? Skoro Beście pęka szyba, moze fornir też nie będzie zadowolony? W każdym chyba przypadku blat sąsiaduje z kuchenką i musi być z tego zadowolony, nie ma innego wyjścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 03.07.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 W każdym chyba przypadku blat sąsiaduje z kuchenką i musi być z tego zadowolony, nie ma innego wyjścia w tym wypadku blat "barku" jest nieco powyżej płyty, jak widać: kuchnia, dlatego mam obawy, czy nie będzie za mocno podgrzewany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 03.07.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 W każdym chyba przypadku blat sąsiaduje z kuchenką i musi być z tego zadowolony, nie ma innego wyjścia w tym wypadku blat "barku" jest nieco powyżej płyty, jak widać: kuchnia, dlatego mam obawy, czy nie będzie za mocno podgrzewany... Może jak go poprosisz to Ci nie będzie wstrętów robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 04.07.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Qrcze, może to wszystko dlatego, że nie poprosiłam ładnie tej szyby i teraz się mści Ja sobie właśnie tak wymyśliłam, że nie chcę płytek na ścianie tylko "coś innego", a teraz po tych wszystkich przebojach widzę, że płytki byłyby najprostszym rozwiązaniem. I jak sobie poczytałam jeszcze troszkę to wychodzi na to, że chyba jedynym rozwiązaniem jest płyta żarowa... z TAKIMI cenami A jeszcze jedno pytanie - do użytkowników Lacobela - czy Wam to pęka przy kuchence?? (tak, żeby się do końca upewnić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 04.07.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Zerknij tu: http://forum.muratordom.pl/szklo-zamiast-kafli-w-kuchni,t113700.htm?highlight=lacobel http://forum.muratordom.pl/szyba-na-sciane-kuchenna-pokazcie-ludzie,t71609.htm?highlight=lacobel http://forum.muratordom.pl/kuchnia-co-na-sciane,t108195.htm?highlight=lacobel Może są tam relacje z użytkowania. Albo możesz zapytać tych, co już jakiś czas mają ten wynalazek jak się im spisuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 04.07.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Dzięki Cieszynianko! Chyba większość już czytałam, ale spojrzę jeszcze raz. Uff ile mnie ta kuchnia nerwów kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 04.07.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Spróbuj napisać na priva do tych, którzy mają, może się czegoś dowiesz. Być może nie zaglądają już do tych wątków, ale wywołani do odpowiedzi się pojawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 05.07.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Besto, a ta szyba która Ci pękła była hartowana? Ja mam już trzeci rok i tfuu, tfuu, nadal w całości. Zaczynam się bać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 05.07.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 Chyba ma znaczenie odległość i czy jt. kuchenka gazowa (płomień)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 05.07.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 U mnie jest gazowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 06.07.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 U mnie jest kuchnia gazowa więc siłą rzeczy jest płomień. Teraz pękła szyba normalna (tak jak pisałam, mój spec twierdzi, że szyba normalna i hartowana są tak samo nieodporne na wysoką temperaturę, różnica polega na pękaniu - normalna pękła i dalej trzyma się na ścianie, hartowana rozsypuje się w bezpieczny mak, jak szyba samochodowa). I nie pękła od płomienia, raczej od temperatury - na palniku przy tej szybie stał duży garnek, kóry kończył się zbyt blisko tej szyby ale raczej ciężko na 5-palnikowej kuchence korzystać tylko z tych dwóch małych palników przy brzegu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UlaB 06.07.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Szyba nie ma prawa pęknąc od temperatury, jaką masz przy gotowaniu - musiała byc jakas wada w strukturze albo została zle zamocowana (bez luzu), co wywołało naprężenia w szkle. Znam kilka osob uzytkujących szyby nad blatem obok kuchenek (elektrycznych i gazowych) i nic sie nie dzieje. U siebie zamontowalam szklo hartowane. Hartowanie nie tylko powoduje, ze szklo inaczej pęka - ono eliminuje naprezenia w strukturze szkla. Na inną szybe bym sie nie zdecydowala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 06.07.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Szyba nie ma prawa pęknąc od temperatury, jaką masz przy gotowaniu - musiała byc jakas wada w strukturze albo została zle zamocowana (bez luzu), co wywołało naprężenia w szkle. Znam kilka osob uzytkujących szyby nad blatem obok kuchenek (elektrycznych i gazowych) i nic sie nie dzieje. U siebie zamontowalam szklo hartowane. Hartowanie nie tylko powoduje, ze szklo inaczej pęka - ono eliminuje naprezenia w strukturze szkla. Na inną szybe bym sie nie zdecydowala. UlaB dzięki za informację, chociaż obawiam się, że to nie do końca tak wygląda, bo przecież w kominkach, piekarnkach itp stosuje się szyby żaroodporne, właśnie dlatego, żeby nie pękły od wysokiej temperatury. Mój spec meblowy i szklarze też twierdzą, że zwykła szyba nie wytrzymuje temperatury A z tymi hartowanymi to mam w tym momencie już totalny mętlik Do tego biorąc pod uwagę moje zdolności destrukcyjne (niszczenie wszytkiego co się koło tej nieszczęsnej kuchenki znajduje, chlapanie wkoło tłuszczem, plamienie ścian etc) to już naprawdę nie wiem co tam dać!! Do tego wszystkiego pod tą szybą jest mata sibu, w ogóle nieodporna na temperaturę więc położenie na niej czegoś przewodzącego ciepło nie rozwiązuje sprawy, bo pod spodem mata się pokurczy Tak to wyglądało zaraz po montażu (jeszcze nie spalone) http://images33.fotosik.pl/436/432e93a7fab5829bmed.jpg Nie wiem co robić przecież nie zdemontuje teraz tej maty i nie położę tam płytek. Cz ktoś ma jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 07.07.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Jeszcze jedno pytanie - czy ktoś ma blachę i na to szybę żaroodporną? Ta blacha u mnie po to, żeby było srebrne pod spodem, a słyszałam, że sama blacha też może się jakoś przebarwić pod wpływem temperatury, więc może pokryć to tą szybą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 07.07.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 My będziemy mieli lacobel za kilka dni, pan który będzie montował kuchnię pytał o rodzaj kuchenki. Przy gazie odradza, elektrycznej i indukcji może być choć jest ryzyko. My ryzykujemy jak z drzwiami gerdy, ale cóż poradzę, że nam się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 07.07.2009 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Jak najbardziej rozumiem, że "nam się podoba" , bo masę rzeczy wybrałam według tego kryterium ale u mnie to już się nie da, bo fajna srebrna mata była 3 dni, a mata za szybą 1 dzień to się po prostu nie nadaje. Obawiam się, że w moim przypadku - przy wielkości kuchenki i bliskości do ściany lacobel też by się zjarał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zwierz_ak01 08.07.2009 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Mam Lacobela - zaraz koło kuchenki - . nic sie póki co nie "jara" Nie wiem czy dotarłas do poniższych zdjec - dlatego wklejam jeszcze raz. Lacobel jest zlaminowany ze zwykłym szkłem (4mm) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c850bc23eddd1d66.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c0cdd70729f6bcb1.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bd79d904a435ef86.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/70f16caf70a46543.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 08.07.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Zwierz_ak dzięki! Owszem zdjęcia widziałam już wcześniej (tak przy okazji - bardzo fajna kuchnia ) u Ciebie nie ma kuchenki gazowej. Ja się boję, że ten lacobel zjaram w ciągu 2 dni... Teraz miałam zwykłą szybę na macie sibu i wytrzymała 1 dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 08.07.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 mam szyby z ikei za kuchenką gazową, od 2 lat bezproblemowo, są niestety dla mleczne (niestety dla Ciebie, bo ja takie chciałam), a nie przezroczyste i w wymiarach 60/45 (więc mam łączenia), może uda Ci się dowiedzieć w ikei jaki to rodzaj szkła i poszukać wtedy przejrzystego, do nowej kuchni planuję to samo rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eda79 22.07.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 a co wy na to: http://szybka.pl/foto/led_szklo_04.jpg[/img] bardzo mi sie podoba -może jakies wskazówki jak to zrobić lub jakies fotki domowe z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.