Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 873
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a jak wycina się miejsca na kontakty? to szklarz wycina?

Wszystko wykona szklarz w/g dostarczonych mu wymiarow.

Lepiej sie nie pomyslic, pozniej juz nie ma poprawek.

A odnosnie pekniec to hartowane szklo po prostu nie ma jak pekac przy temperaturze palnika kuchenki gdyz proces hartowania przeprowadzany jest w temperaturze prawie 700 stopni celsjusza :)

Kiedys ktos mi mowil (info niepotwierdzone), ze w Polsce sa raptem 2 czy 3 hartownie, i kazdy szklarz korzysta z ich uslug. Jedna z nich to na pewno Pilkington.

Ja mam szybę na ścianie, szkło jest inne bo nie ma tej zielonej poświaty jaką ma zwykła szyba (takie właśnie chciałam) a do tego pomalowane od spodu na biało, pomiar i montaż jest na końcu prac

W szybie mam wycięte dziury na kontakty.

Robiłam u szklarza na ul. Młodzieńczej w Warszawie, bardzo polecam.

Ja mam szybę na ścianie, szkło jest inne bo nie ma tej zielonej poświaty jaką ma zwykła szyba (takie właśnie chciałam) a do tego pomalowane od spodu na biało, pomiar i montaż jest na końcu prac

W szybie mam wycięte dziury na kontakty.

Robiłam u szklarza na ul. Młodzieńczej w Warszawie, bardzo polecam.

Czy mozesz podać cenę takiej szyby?

Czy ktoś z Was ma takie rozwiązanie? Czy warto na ścianę między szafkami dolnymi i górnymi dać fototapetę/zdjęcie drukowane i przykryć to taflą szkła? Czy jest to praktyczne, wytrzymałe, nie pęknie od byle stuknięcia, nie rozgrzeje się za bardzo od garnków stojących na płycie indukcyjnej?

Podzielcie się doświadczeniami, bo nie wiem czy warto się zdecydować na taką alternatywę dla płytek

Witam,

marzy mi się szyba hartowana w kuchni na ścianie za płytą.

Niestety mam problem ze znalezieniem miejsca, gdzie mogłabym taka szybe zamówić. Wprawdzie znalazłam jedna firme w Krakowie, ale koszt wyszedł olbrzymi (szyba 60x50cm - ok.700zł)i jestem pewna, że można to kupić taniej. tylko gdzie?

Jeżeli ktoś z Was zamawiał taka szybę gdzies w malopolsce bede wdzieczna za podanie namiarów! Z góry dziekuje za pomoc!

Pozdrawiam!!!! :D

• 1 month później...