Nina81 17.09.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 tafla szkła z montażem miała kosztować 1200 zł, dlatego tymczasowo zrezygnowałam i położyłam specjalne panele ścienne z IKEA - specjalne do kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 17.09.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Domownik83 proponuję zajrzeć do galerii Dopioni. Wielu forumowiczów ma takie rozwiązanie w kuchnii...to żadna innowacja. Również w mojej galerii zamieściłam tego zdjęcie.. Ps. już wiem, szkła na tapetę się nie klei, a mocuje na specjalne uchwyty ( a miałam nadzieję, że da się ich uniknąć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 17.09.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Jak wygląda sprawa z laminowaną tapetą. Kupuje się normalną, docina i daje do zalaminowania czy kupuje jakąś specjalną już zalaminowaną, czy może zupełnie inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 17.09.2010 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 kupuje się gotową m.in tutaj http://www.artofwall.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaK. 17.09.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 oooo dawno nie byłam w IKEA, moze warto byłaby zacząć od tego sklepu. Ja potrzebuję 4 metry szkła więc chyba wyniesie mnie mniej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 17.09.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 pisałam o tym niedawno w wątku o kuchniach, zerknij sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chloe 17.09.2010 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 (edytowane) Nina, czy mogłabyś pokazać jak te panele ikeowe prezentują się u Ciebie? juz znalazłam w innym wątku zdjęcia, prezentują się całkiem nieźle, jestes zadowolona? Edytowane 17 Września 2010 przez Chloe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaK. 17.09.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 też jestem ciekawa jak to wygląda..... idę szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 17.09.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 My mamy szybe tzw."bezpieczna" przyklejona na klej.Trzyma sie i jak na razie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaK. 17.09.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 a jak macie ją przyklejoną? wpasowana pomiędzy szafki czy może "przyciśnięta" szafkami? Chodzi mi o jej montaż........ czy monotwaliście po zawieszeniu szafek czy przed? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 17.09.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Szyba jest cala przyklejona do ściany- 0,5cm nad blatem i zakryte miejsce klejenia listwa blatowa, a u góry "przyciśnięta i zasłonięta " górnymi szafkami (mamy szybę przezroczysta a pod nią fototapetę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartbb3 17.09.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 kevinlomax - no to teraz jest problem, bo każdy mi mówi, że trzeba hartowane złaszcza przy palnikach ale z kolei tłucze się na drobny mak jak mówisz. Pozostaje mi uważać aby więcej gotować niż walić patelnią Muszę mieć szklo przeźroczyste więc klejenie odpada i pozostaje przymocowanie do ściany, bo chcę mieć fototapetę pod szkłem. Tylko teraz następne pytanie.... jak zabezpieczyć na około szkło aby mi nie włazily pod nie jakieś pajączki czy muszki? może przeźroczysty silikon lekko polożyć? pomóż specu Hartowanego szkła nie stłucze się patelnią, a tym bardziej jakimś przypadkowym uderzeniem. Trzeba by uderzyć bardzo mocno młotkiem. Testuje takie szkła na codzień. Jeśli chodzi o szkło klejone to ono również jest przezroczyste jeśli sklejone są dwie przezroczyste tafle. Pomiędzy taflami znajduje się folia, która nie ma wpływu na przezroczystość. Do kuchni między szafki jednak nie potrzeba szkła klejonego, Stosuje się je np do balustrad budynków na wypadek stłuczenia takie szkło nie będzie spadać z 10 piętra tylko zostanie na drugiej niestłuczonej tafli. Do kuchni spokojnie wystarczy jedna tafla i zapewniam cię że nie stłuczesz szkła hartowanego jeśli nie będziesz się bardzo starać aby to zrobić. W wielu kuchniach widziałem zastosowane niehartowane szkło lacobel, które również świetnie się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina81 17.09.2010 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 juz znalazłam w innym wątku zdjęcia, prezentują się całkiem nieźle, jestes zadowolona? użytkuję niedługo , na razie sprawują się dobrze, tylko jeszcze nie wiem jak [czym] to czyścić, bo to jest powierzchnia błyszcząca i chyba trzeba po prostu polerować czyściłam to zwykłym płynem typu ajax do kuchni i zostały mi smugi... meble z kolei czyściłam płynem do szyb i też są smugi jesli nie poleruję, więc nie wiem czym mam to czyścić, a może włąsnie polerować trzeba - jak krany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 17.09.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Do czyszczenia frontów kuchennych w lakierze mamy od stolarza http://www.festool.pl/artikel/artikel_weiterleiten.cfm?id=592 Płyn MPA-F ( ta butelka na końcu ) http://www.festool.pl/images/polska/automotive/speedcut_range_505x120.jpg I nic więcej nie trzeba pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
77iwona 17.09.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 My również zdecydowaliśmy się na szkło między szafkami. Kuchnia jest w użytku już od 1,5 roku a dopiero w ubiegłą sobotę zamontowaliśmy szkło. Nasza kuchnia jest długa na 3m 77 cm. i taflę szkła podzieliliśmy na 3 części. Przy płycie indukcyjnej daliśmy kawałek hartowany a na reszcie nie. Cała szyba z montażem, dowozem i robocizną kosztowała nas 1650 zł. Długa na 377 cm i szeroka na 58 cm. Mamy luz pomiędzy szafkami górnymi i dolnymi. za chwilkę pokażę jak to wyszło.pozdrawim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
77iwona 17.09.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 http://mizar.ziew.org/~zis/DSC_2627.JPGhttp://mizar.ziew.org/~zis/DSC_2628.JPGhttp://mizar.ziew.org/~zis/DSC_2631.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaK. 18.09.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 masz boską kuchnię!!!!!!! jest śliczna!!!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaK. 18.09.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 no to mi ulżylo i już zdecydowałam, że tam gdzie będą palniki będę miała szklo hartowane a dalej zwykłe. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nysza 18.09.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 .. to moje wątpliwości również rozwiane - dziękuję bardzo .. 77iwona masz rewelacyjną kuchnię a szkło z tą tapetą prezentuje się tak, ze aż kipię z zazdrości - pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
77iwona 18.09.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 To była najtańsza oferta. W innej firmie za to samo chcieli od nas 2850. Natomiast za zwykłe szkło w sensie bez widoczku wyszło by nas 800-900 zł . To z trawą jest podwójne a w środku jest ta fototapeta może tu są te koszty i specjalny sposób zrobienia tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts