Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 873
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć,

nie mam jeszcze szkła w kuchni ale za to większą wiedzę niż rok temu.

Muszę czym prędzej dokończyć kuchnię bo jak tak dalej pójdzie to meble się zestarzeją a ja nadal nie będę miałą ani płytek ani szła tylko zwykłą gołą ścianę, którą muszę non stop czyścić bo po gotowaniu zostają na niej różne rzeczy. Ech....

Pozdrawiam :))

Edytowane przez SylwiaK.

Ja równiez mam u siebie fototapete + szybę.

Szyba została przyklejona do sciany i uszczelniona silikonem.Nic nie paruje itd.Zdjęcia w galerii.

mam pytanie: szyba jest hartowana? jest większa od fototapety? - pytam, bo jestem ciekawa czy jest przyklejona bezpośrednio do fototapety i czy fototapeta się nie odklei?

pozdrawiam

• 3 months później...

Te szkło pochodzi od producenta 7 KOLORÓW.

Produkują oni szkło do kuchni oraz szaf zabudowanych.

http://7kolorow.pl/wordpress/wp-content/uploads/2011/08/ekrany-kuchenne-7.jpg

http://7kolorow.pl/wordpress/wp-content/uploads/2011/08/ekrany-kuchenne-8.jpg

a to jest strona producenta Szkło z grafiką, Laminaty

mi też się nie podoba. psuje mi obraz całej kuchni (mam swoje "ale", ale w ogóle jest przyzwoita)

do tego, może mi się wydaje, ale widzę tam dwa łączenia (mniej więcej tak jak szafki) - nie wiem czy wynika to z wybranego wzoru, czy z niedokładności wykonawcy i czy w ogóle było konieczne aż tyle łączeń? (szklarz mówił, że 3m kawałek to żaden problem)

(i się jeszcze zastanawiam, czy szuflady pod zlewem otwierają się do końca czy można niechcący przywalić w kaloryfer)

również mam szkło w kuchni :) i jest to jedna z lepszych decyzji w domku. nie mam żadnych laminatów- nie potrafiłam się zdecydować na konkretny obraz - bałam się, że za szybko mi się znudzi. mam zwykłe szkło 6 mm grubości hartowane, a pod nim tapetę z włóknem szklanym. Tapeta jest naklejona na tynk kwarcowy. Nie widać żadnych nierówności. Szkło zamontował na estetyczne śruby własnoręcznie mąż :) a tapeta jest taka sama jak w salonie - stonowane oliwkowo -srebrne -ecru pasy.

Tapeta pod szkłem świetnie komponuje się z otwartym salonem. to taka mała propozycja na inne rozwiązanie niż szkło laminowane.

a pokażesz kawałek tej tapety pod szkłem? pomysł (zwłaszcza z przeniesieniem wzoru z salonu) bardzo mi się podoba i choć jestem na nie jeśli chodzi o śruby, zaintrygowałaś mnie :)

tapeta jest powtórzona również w jadalni. Salon, oddzielona od niego ścianą jadalnia oraz kuchnia to ok 60 m2 - tapeta jest tylko akcentem. Kolor farby na pozostałych ścianach jest dobrany do jaśniejszych pasów tapety- w świetle dziennym są prawie identyczne. co do śrub- jest na nie nałożona metalowa nakładka w połysku - nie rzuca się w oczy.

PC260261.JPG

PC260269.JPG

Kopia PC260264.JPG

PC260262.JPG

PC260261.JPG

PC260269.JPG

Kopia PC260264.JPG

PC260262.JPG