brzoza_aga 12.11.2013 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Cześć wam Jestem właśnie parę tygodni po montażu szkła w mojej kuchni, więc chyba mogę trochę podpowiedzieć. Szkło powinno być zahartowane jeśli jest w pobliżu kuchenki gazowej, w innym przypadku nie ma takiej potrzeby. Przed zamówieniem szkła z grafiką warto zwrócić uwagę na to, w jakiej technologii jest wykonywane. Odradzałabym szkło laminowane, ponieważ czytałam wiele negatywnych opinii - albo różnie reaguje z klejem, albo jakieś niechciane paprochy dostają się między szybę a nadruk. Ja wybrałam nadruk bezpośredni i taki polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 12.11.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Ja też od jakiegoś czasu mam szkło między szafkami - w użytkowaniu jest ok. Co do czyszczenia - przecieram tłuszcz szmatką (przy płycie) a potem płyn plus ręcznik kuchenny i jest ok. Tam gdzie się nie chlapie oczywiście nie trzeba często czyścić.Oj Luckarna - ach te chłopy - mój też mnie rozbraja takimi tekstami - sam nie sprawdzi a potem takie pytania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anija35 13.11.2013 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Ale bez facetów było by pusto w domu:) Mój tez dużo ma do dogadania w takich rzeczach ale co do kuchni nigdy się nie wtrąca bo ja gotuję nie on . Ale co do szkła to jak dobrze się rodzaj wybierze dojrzy plusy i minusy jak we wszystkim. A co byście do kuchni dodały do jedzenia. Stół jakiś mały czy duży, czy może jakąś ala ladę przy meblach ? Jakie najlepsze rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anija35 14.11.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Ale na obiad go wpuść A czy ktoś mi doradzi co do tego stołu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 14.11.2013 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 znalazłem tą fabryczkę przy mnie http://www.mbbszklo.pl/ muszę się jeszcze dopytać u nich jak wygląda sprawa ze szkłem giętym. Mam w projekcie ale wykonawcy na razie brak. Inna sprawa czy finansowo będzie to do połknięcia. całkiem fajne wzornictwo mają i już się zastanawiam czy oprócz kuchni nie wykorzystać też szkła w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arbea 14.11.2013 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 A czy ktoś z Was montował taką szybę sam czy wszyscy mieliście to robione przez fachowców?Chciałam zapytać jak to ma być zamontowane, tzn. na jakim kleju/silikonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 14.11.2013 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 A czy ktoś z Was montował taką szybę sam czy wszyscy mieliście to robione przez fachowców? Chciałam zapytać jak to ma być zamontowane, tzn. na jakim kleju/silikonie? Montowałem sam. Jeśli większe szyby to tylko z przyssawką w ręku. Inaczej może być kłopot i straty. Jeśli lacobel to trzeba uważać na silikon, którym ewentualnie będziemy uszczelniać szybę. Niektóre potrafią w kontakcie z farbą wejść z nią w reakcję. Sam kupiłem jakieś drogie cudo z Sopro dedykowane do kamienia naturalnego pod tytułem Marmor w kolorze idealnie dobranym do koloru zamawianej barwy szkła. Sam klej do szkła może być chyba dowolny przeznaczony do luster, ale te do większych obciążeń są chyba bardziej wskazane. Jeśli mają być montowane łączniki lub kontakty to puszki warto podczas montażu wysunąć do przodu o 0,5-0,8 mm. Ułatwi to montaż osprzętu. Pod ręką powinny być oczywiście różne kliny, najlepiej z miękkiego tworzywa. Jednak na początku podstawa to dobre zwymiarowanie tafli. Jeśli jest z tym kłopot to później pozostaje jedynie wykonanie ramki z anodowanego aluminium, które wg mnie również wygląda nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klara23 14.11.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Co do stołu to zależy jaką masz kuchnię. Jeżeli masz miejsce na stół to na taki bym stawiała. Jeżeli zaś kuchnia jest mała to są różne rozwiązania. Różne barki (nawet takie na kółkach), które robią i za stół i za blat roboczy. Są różne blaty składane, chowane. Jaką masz kuchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierka 14.11.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 A ja czytałam gdzieś, że LAcobel musi być hartowany i wtedy nic mu się nie stanie. Co do czyszczenia to także słyszałam, że wcale nie jest to tak pracochłonne jak mogłoby się wydawać. A przyznajmy, że wygląda dużo bardziej efektownie niż kafelki. tak, musi być hartowany.. gdy masz obok kuchenki gazowej. Ja mam zwykły, niehartowany, bo fachowiec mówił, że nie potrzeba przy kuchni indukcyjnej. Dziś gotując ziemniaki sprawdziłam ręką poziom nagrzania szkła... nie nagrzało się ani troszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anija35 15.11.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 A słyszałam, że są coraz bardziej modne wysepki w kuchni. Czy wy też takie macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 15.11.2013 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 No widzisz a moja koleżanka twierdzi ze ma niehartowany lakobel a gotuje na kuchence gazowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierka 15.11.2013 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Czyli ryzykuje ze ten lacobel pęknie. Ryzyko to jednak nie pewność. ja tam myśle ze do pęknięcia może dojść przy bardzo intensywnym gotowaniu na gazie. Jakaś impreza. Na jednym palniku bigos. Na drugim patelka ze schabami. I na pozostałych rownież cos tam sie pichci. Długie gotowanie. Szyba sie nagrzewa. I nieszczęście gotowe. Dlatego lepiej sie zabezpieczyć, by nie było , ze chytry dwa razy płaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anija35 16.11.2013 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Wydaje mi się, że to wszystko zależy od jakości i grubości. Najlepiej samemu sprawdzić i dopiero się wypowiadać a ni gdybać. Ale czasem takie gadanie zastanawia nas czy to dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierka 16.11.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 (edytowane) Anija. Wole nie sprawdzać swojego gdybania. wole nie przekonywać sie na własnej skórze ile wytrzyma lacobel. Nie stać mnie na takie doświadczenia. Ja mam indukcje i lacobel niehartowany. Gdybym miała gaz miałabym hartowany. Edytowane 16 Listopada 2013 przez wierka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anija35 20.11.2013 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 To albo nie do końca wie co ma, albo ma wielkie szczęście, że jeszcze jej nie pękł To jak nie wiedziała co kupuje.? Bo ja bym nie kupiła czegoś co nie wiem co to jest i jakie ma wady i zalety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arbea 20.11.2013 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Compi dziękuję za info. My będziemy montować szkło hartowane z grafiką w sumie w 2 częściach ok 2,2 m i 1,5 m. Mam nadzieję, że kolega który nam będzie pomagał da radę bo już robił coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaczek2004 21.11.2013 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 mam indukcj i szko niehartowane. bardzo atwe w utrzymabniu czstođci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 21.11.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 To jak nie wiedziała co kupuje.? Bo ja bym nie kupiła czegoś co nie wiem co to jest i jakie ma wady i zalety. Moze i nie wie co ma ale ważne ze uzytkuje juz ponad pół roku i póki co nic sie nie dzieje szkło trzyma sie dobrze i nie pęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anija35 23.11.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 A ja słyszałam, że tylko pod indukcje do kuchni się nadaje ta mata sibu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halek 24.11.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Cześć, powiedzcie mi, jak z trwałością grafiki drukowanej na szkle w kuchni? O co chodzi, u mnie na szafki kuchenne i blat pada bardzo dużo światła. Po prostu nie chciałbym, aby po 3-4 latach okazało się, że ta grafika jest w niektórych miejscach wyblakła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.