Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Narzędzia i elektronarzędzia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kupiłem szlifierke taśmową einhell 850 W w biedronce. Dziwne ale była po 79 zł a w sklepie z elektronarzędziami za 170 zł. Sprawdzałem na allegro i taka szlifierka kosztuje 169 zł ale była też za 99 zł. Nie wiem jak to rozumieć czy to jakaś akcja promocyjna czy może poszła jakaś lipna partia. Gwarancja 2 lata wiec jak jest z nią coś nie tak to oddam. Do tej pory nigdy nie kupił bym czegoś takiego w biedronce, ale skusiła mnie cena.

Chciałem nią troszke przeszlifować podłogę (troszkę się może odnowi po lakierowaniu) jak nie wyjdzie to się wycyklinuje.

kupiłem szlifierke taśmową einhell 850 W w biedronce. Dziwne ale była po 79 zł a w sklepie z elektronarzędziami za 170 zł. Sprawdzałem na allegro i taka szlifierka kosztuje 169 zł ale była też za 99 zł. Nie wiem jak to rozumieć czy to jakaś akcja promocyjna czy może poszła jakaś lipna partia. Gwarancja 2 lata wiec jak jest z nią coś nie tak to oddam. Do tej pory nigdy nie kupił bym czegoś takiego w biedronce, ale skusiła mnie cena.

Chciałem nią troszke przeszlifować podłogę (troszkę się może odnowi po lakierowaniu) jak nie wyjdzie to się wycyklinuje.

Mam taką i działa. Przeszlifowała schody i 50m2 podłogi. Trochę się grzeje, ale ogólnie spoko.

Krisker a jak z taśmą szlifierską na ile m2 podłogi starczy jedna taśma? no i jakiego papieru użyć do parkietu?

ja chciałem zacząć od 60 a na koniec przelecieć jeszcze 100 albo 120

szlifować z ramką czy bez. bo wymiana taśmy jest kłopotliwa jak muszę zdjąć ramkę.

Taśmówki używałem do zgrubnego szlifowania. Taśma 60, 80. Zużyłem około 10 taśm, z czego część się uszkodziła (np. najechanie na ostry wkręt). Dokładniej szlifowałem już oscylacyjną (papier 120, 180, 220). O jaką ramkę Ci chodzi?

Krisker a jak z taśmą szlifierską na ile m2 podłogi starczy jedna taśma? no i jakiego papieru użyć do parkietu?

ja chciałem zacząć od 60 a na koniec przelecieć jeszcze 100 albo 120

szlifować z ramką czy bez. bo wymiana taśmy jest kłopotliwa jak muszę zdjąć ramkę.

Taśmówki używałem do zgrubnego szlifowania. Taśma 60, 80. Zużyłem około 10 taśm, z czego część się uszkodziła (np. najechanie na ostry wkręt). Dokładniej szlifowałem już oscylacyjną (papier 120, 180, 220). O jaką ramkę Ci chodzi?

do szlifierki przymocowana jest od spodu metalowa ramka, która ogranicza głębokość szlifowania

[/img]http://photos02.allegro.pl/photos/oryginal/251/76/01/251760161</p><p> </p><p> coś takiego jak na dole w rogu (nie wiem czy mi sie udało wstawić)

jak się wstawia obrazki bo mi coś nie wychodzi?

Link nie jest poprawny.

Znaczy się plik o nazwie "251760161" istnieje na serwerze allegro i można go ściągnąć na dysk korzystając z tego linku.

Tylko nie ma żadnego rozszerzenia (jpg, gif itp.) i może dlatego forum nie umie go wyświetlić.

• 1 year później...
Chciałbym wznowic temat. Noszę się z zamiarem zakupu szlifierki stołowej do zastosowań amatorskich, głównie do ostrzenia noży kosiarek. Czasami przydażą się inne pracki ale raczej drobne. Proszę o poradę i Wasze doświadczenia; Jaka firma ? (Bass Polska, Einhell - nieb czy żółty inne ?? ) oraz jaka moc - 400 W - wystarczy ? 700 ??

• 5 years później...
  • 3 weeks później...