Lesio 29.07.2003 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Problem pośrednio związany jest z budową domu - dlatego też z góry przepraszam. Chodzi o remont mieszkania z tzw. płyty (stare bloki - ściany betonowe). Rozpatruje 2-3mm gipsu. Chodzi o wyrównanie porów. Następnie biala farba podkładowa i farba kolorowa. Moja prośba dotyczy produktów jakich powinienem użyć oraz ewentualnych niespodzianek jakie mogą mnie czekać. Rozpatrywałem UniGipsar Atlas. Jaką podkładówke i jaką farbe kolorową. Co możecie poradzić na sufit który delikatnie pęka (ale jak pęka to każda grubość tynku będzie pękać) ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 30.07.2003 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Kazda. Mozesz sprobowac zrobic wieksza bruzde, zaszpachlowac gipsem budowalnym, zazbroic tasma i gipsarem zaszpachlowac a nastepnie przeszlifowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 08.08.2003 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2003 Moim zdaniem gipsar (z pewnością typu uni) nie nadaje się do zbrojenia siatką. Jest zbyt słaby i za mało elastyczny. Najlepiej nadaje się do tego cekol. Cekol ma też pewne wady-oprucz ceny:-). Dyżo trudniej się go dociera po wyschnięciu. Jeżeli po zazbrojeniu siatką nadal będzie pękać to szczeloinę wypełnia się specjalnym silikonem niestety nie pamiętam nazwy. Silikon ten różni się od innych tym, że przywiera do niego farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franz 13.08.2003 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2003 zdzieramy co sie da ...jak sie nie da to go mlotkiem gipsujemy gipsem szpachlowym a pekniecia siatka chyba ze sa bardzo duze lub rozlegle to kupujemy siatke do ocieplen budynkow i traktujemy ja atalsem plus na scianie potem dopiero szpachlowy nastepnie uni ..potem uni grunt i malowanie ...nastepnie zona jest zachwycona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.10.2003 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2003 Ten silikon to akryl budowlany. Zerknij do mojego pyt na str 1 moze troche ci to pomoze Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts