Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA JELENIOGÓRSKA + OKOLICE

Aga J.G

Recommended Posts

• Odpowiedzi 790
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 5 weeks później...

I znowu cisza???????????????? Niestety mój wykonawca okazał sie "niesolidny"najpierw twierdzil,ze ja słowo to słowo, a w październiku po zwodzeniu nas podniósłkwotę za wykonanie i oczywiście nie ma sie czym chwalić stanu surowego otwartego nie zrobi. Nasz błąd ,ze tak zawierzylismy i nie podpisaliśmy wcześniej umowy. Na ten rok tylko stan 0 .Wpędził nas w dodatkowe koszty, bo miało nie być piwnicy, ale "koparkowemu"kazał tyle wybrać ziemii,ze niestety trzeba było zrobić piwnicę, bo nic innego nikt już nie wymnyślił. Ale to nie jest najgorsze. Najgorsze to,ze nie nadal prądu, bo Energia PRo to monopolista, który wszystkich ma głeboko w d..................

Jak tam Bul i Gegus postępy w budowach. Aga nie pytam, bo Ty jesteś gościówa, mieszkasz i jest fajnie.[/b]

• 3 weeks później...

Witaj :)

Z tego co się orientuje to na naszym terenie rozpoiętośc cenowa jest bardzo duża i zależy od wielu czynników nie tylko od metrażu domu np. jaki jest dach ( chodzi o to jak skomplikowany ). Ile załamań mają ściany i jak wygląda fundament.

Myslę że ceny zaczynają się od 30.000 - 35.000 i to za stan surowy otwarty bo zamknięty jest wtedy jak wstawisz okna, bramę garażową i drzwi zew. a to najczęsciej robią już innne ekipy.

Serdeczne dzieki za odpowiedź Aga J.G. Masz rację, miałam na myśli stan otwarty. Jestem w grupie jeleniogórskiej nowa. Akurat zaliczam małego doła w powodu przyszłej budowy. Już przeżyłam warunki zabudowy które otrzymałam m. in. ustawienie budynku bokiem do drogi a nie na wprost jak wszystkie pozastałe domy w okolicy ( paną architekt która była twórcą miejsc. planu zagosp. dla mojej gminy chyba poniosła wyobraźnia). Przeżyłam to ale próbuję jeszcze coś wywalczyć w tym temacie. Poza tym ostatnio radiesteta wyznaczał mi miejsce na studnię i okazało się że żyła wodna płynie wzdłuż całej działki przez sam środek i razem z polem promieniowania zajmuje pas szerokości 15 metrów. Dom musi stać niestety na niej. Wierzyć nie wierzyć wolałabym ją ominąć niż się później zastanawiać czy aby coś pode mną nie promieniuje. Jakoś zniechęciłam się do budowy. A to dopiero początek.[/b]

Nie przepraszaj Forum jest po to żeby się uczyć a My po to żeby sobie pomagać :)

Napisz może coś o sobie np. gdzie masz działkę co zamierzasz budować itp.

Co do WZW to może rzeczywiście trochę głupie :o :roll: może uda Ci się coś jeszcze wskurać :)

Co do żył wodnych i innych cudów w tym stylu nie wypowiadam się bo mam w tym temacie swoje zdanie :-?

Aga J.G

Jesteś druga na liście w ilości postów. Ponad 17 000 to impooooooonujące.

Chciałabym cię o coś zapytać.

Czy masz jakiś pokój od strony północnej?. Poniewaz dalej walczę o zmianę w MPZP aby dom postawić inaczej, chciałabym byc przekonana że jest o co walczyć. Ktoś na forum napisał że nigdy pokój dziecka od północy, sypialnia też raczej ponura, salon też nie, to co ja mam zrobić ze ścianą pólnocną, która będzie miała kilkanaście metrów? Łazienka, garderoba i co dalej? Gdyby dom mógł stać inaczej to problemu by nie było. W starostwie naraziłam się chyba bo mnie już poniosło , więc nie wiem czy coś jeszcze wskóram. Gdyby mnie ktoś przekonał że pokój od północy mozna przeżyć to odpuściłabym sobie. Obecnie od północy mam tylko korytarz z małym oknem więc nie mogę ocenić.

Witaj :)

Co do ilości postów to nie ma tu nic imponującego, poprostu jestem gaduła 8)

Jeśli zaś chodzi o pokój od północy to mam taki jest to pokój nad garażem i rzeczywiście jest najciemniejszy w całym domu, po 1 nie ma okien dachowych tylko dwa okna 90x120.U nas jest to pokój dodatkowy i na stałę nikt w nim nie mieszka. Jak dla mnie mógłby być sypilnią tylko jest za duży :wink: :) Poprostu zależy jaki ma to być pokój, napewno nie nadaje się na pokój dla dzieci.

Witam jestem nowy na forum jestem z lubawki planuje budowe domu na wiosne jak sie uda :lol: projekt to na 85% http://www.ciepledomy.pl/project.xml?id=53888 ,opis.html czy ktos budowal dom z Ytonga na naszym terenie ? i ogrzewal to kominkiem z plaszczem wodnym ? z gory dzieki za odzew moze napiszektos z czego zbudowali czy ma cieplo w domu zima bo jest bardzo duzo materialu i tak naprawde nie wiadomo co wybrac pozd.grzegorz

geguś nie martw się tymi drzwiami my do dzisiaj nie mamy i jakoś mieszkamy :) Najważniejsze że powoli do celu :)

honuWitaj :) Ja mam dom wybudowany z Solbetu ściana JW ogrzewam dom kominkiem z płaszczem wodnym oraz mam gaz z sieci, jak narazie grzejemy samym kominkiem i jest bardzo cieplutko, więcej w moim dzienniku :) [/b]

• 3 weeks później...