Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA JELENIOGÓRSKA + OKOLICE

Aga J.G

Recommended Posts

• Odpowiedzi 790
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hallo Aga,

masz racje, ale mysle ze najgorsze mam poza soba.Przewiozlam sie okrutnie na stanie surowym, teraz bede ostrozniejsza. Koszty budowy na odleglosc sa 50% wyzsze, a wykonczeniowke bede robic na urlopach.

Znasz moze kogos , kto zajmuje sie projektowaniem ogrodow?

Pozdrawiam Teri

• 2 weeks później...
Znasz moze kogos , kto zajmuje sie projektowaniem ogrodow?

witaj Teri :-)

jam z wrocławskiej, ale ze względów sentymentalnych zaglądam tez na jeleniogórską ;-)

...znam ludzi od projektowania (też coś dłubią dla mnie ;-))...są z Wrocławia ale często bywają w Karkonoszach to może i chcieliby cos tam zrobić. Jeśli chcesz to przekaże Ci namiary na nich. Daj znać tu lub na priva.

pozdrawiam

Witam serdecznie grupę jeleniogórską :)

W rękach już DWZ, pierwsze zwycięskie starcie z urzędem za sobą - czas więc dołączyć. Budować będziemy w okolicach J.G - administracyjnie to J.G ale działka (1400 m) jest kilkaset metrów od granicy Karkonoskiego PN. Planujemy rozpocząć w 2005 jak tylko mrozy puszczą a koniec planowany też na 2005. Jesteśmy raczej z tych niecierpliwych no i co ważniejsze budować będziemy na odległość, dlatego też zdecydowaliśmy się na dom drewniany. Projekt juz wybrałam, teraz pozostało sprawdzić reputację biura projektowego no i zakup a potem przygotowania do pozwolenia na budowe. Pierwsze przeszkody to energetyka, jako granicę dostarczenia energii wyznaczyli zaciski na słupie, który niestety po drugiej stronie ulicy, więc koszt przyłącza duuuży (przeciski pod ulica, zajęcie drogi itp.). Oczywiście nie poddam sie bez walki tym bardziej, że sąsiadowi zrobili to wszystko w ramach opłaty przyłaczeniowej. Polecony architekt adaptację i uzyskanie pozwolenia na budowe wycenił na ok. 4000-4500 bez faktury. Dobrze, że jest forum bo w nieświadomości mej sadziłam. że to cena jest tylko nieco zawyżona ... AgnesK - czekam z nadzieją na namiary na Twoją panią architekt a i panią kierownik budowy tez nie pogardzę :)

Bardzo się cieszę, że grupa jest i działa. Pozdrawiam bardzo serdecznie

Pozdrawiam Jelenia Gore, Karkonosze i Wroclaw. Troche sie zaniedbalam, ale to przeciez lato!.Dziekuje za wiadomosc odnosnie projektowania ogrodow, mam troche pojecie o tym, ale bym chetnie przedyskutowala to z fachowcem.Dzialka jest duza(3000m2) takze jest co robic, bo domek malutki.Chetnie skorzystam z mamiarow.Odnosnie Anika, to bardzo przeplacasz. Skontaktuj sie z kilkoma architektami, i wybierz najlepsza propozycje , naturalnie tez finansowo.

Aga co u Ciebie ?Czy juz rozpoczelas budowe?Pozdrawiam serdecznie.Teri