Teri 23.06.2004 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Hallo Agnes, Haj Aga Dzieki za powitanie. Jestem nova na Forum, ale na budowie przezylam juz wzloty i upadki.Mysle ze kazdy z nas. Dom buduje w Okolicy Swieradowa. Jestem zielona jezeli chodzi o wykonawcow w tej okolicy. Mam stan surowy zamkniety. Pozdrawiam Teri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 23.06.2004 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Ciężko chyba się buduej na odległośc ale za to w jak pięknej okolicy Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teri 23.06.2004 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Hallo Aga, tak okolica jest przepiekna, dom stoi na duzej zadrzewionej dzialce. Mam cala panorame Gor Izerskich. Czeka mnie cala wykonczeniowka. Pozdrawiam Teri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 23.06.2004 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2004 Doświadczeni mówią że co najlepsze i najkosztowniejsze to przed Toba Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teri 24.06.2004 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Hallo Aga, masz racje, ale mysle ze najgorsze mam poza soba.Przewiozlam sie okrutnie na stanie surowym, teraz bede ostrozniejsza. Koszty budowy na odleglosc sa 50% wyzsze, a wykonczeniowke bede robic na urlopach.Znasz moze kogos , kto zajmuje sie projektowaniem ogrodow?Pozdrawiam Teri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.06.2004 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Nie nie znam nikogo takiego, ale jeśli bym coś usłyszała to dam znać. Pozdrawiam Aga. Tak to już jest że u nas Wszystkiego trzeba doglądać samemu bo inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teri 24.06.2004 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Aga nie jest nas w tym rejonie za duzo, chociaz okolice sa piekne. Cz Twoja budowa juz zakonczona? nie sledzilam wszystkich stron. Budujesz tez w tych okolicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.06.2004 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2004 Teri moja to nawet nie zaczęta szykujemy się na przyszły rok. Będę budować w Jeżowie Sudeckim zaraz za Zabobrzem mam nadziałkę od siebie z domu 10 minut piechotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teri 26.06.2004 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2004 Hallo Aga, witaj w sloneczna sobote. No widzisz to wszystko przed Toba, mam nadzieje ze ja bede mogla Ci sluzyc rada. Czy Zabobrze to okoliceNomi i Tesko, chodzi mi czy to ta strona. Nie znam za dobrze Jeleniej Pozdrawiam Teri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 26.06.2004 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2004 Tak Teri to ta okolica dokładnie Jeśli tylko będę potrzebowała rad to na pewno skorzystam Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teri 27.06.2004 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2004 Hallo Aga, myslalam ze wszystko masz poza soba, a okazuje sie ze przed Toba. Wiesz to Forum to super sprawa, mozna sie troche przygotowac na ten psychiczny i finansowy nokaut. Mysle ,ze tak tez robisz.Buduje nas wiecej w tej okolicy? Milego wieczoru Teri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 28.06.2004 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 Cześc Taki mam zamiar i cały czas się przygotowuje żeby było jak najmniej niespodzienek szczególnie tych finansowych Z naszych okolic to tylko to Ci co są tutaj mała grupka. Agnes będzie zaczynała budowę na dniach. Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniekjg 03.07.2004 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2004 AgnesK :Dzieki za kontakt w sprawie pieca,sporo sie dowiedziałem. I jeszcze jeden piecyk mam na uwadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 14.07.2004 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Podciągnę troche wątek do góry Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 14.07.2004 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Znasz moze kogos , kto zajmuje sie projektowaniem ogrodow? witaj Teri jam z wrocławskiej, ale ze względów sentymentalnych zaglądam tez na jeleniogórską ...znam ludzi od projektowania (też coś dłubią dla mnie )...są z Wrocławia ale często bywają w Karkonoszach to może i chcieliby cos tam zrobić. Jeśli chcesz to przekaże Ci namiary na nich. Daj znać tu lub na priva. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 14.07.2004 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Ivo witaj w naszych skromnych progach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniekjg 20.07.2004 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Cos dawno mnie tu nie było Widze ze Agnes gna z budową,tak trzymać.Ja dzisiaj własnie dostałem info ze jest dla mnie piecyk /uff....tak gorąco ze nie wiem po co mi piec /Ale na zime sie przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 20.07.2004 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Maniek myslę że na zimę będzie jak znalazł A przy naszych zmianach pogodowych może być potrzebny i prędzej Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anik 26.07.2004 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Witam serdecznie grupę jeleniogórską W rękach już DWZ, pierwsze zwycięskie starcie z urzędem za sobą - czas więc dołączyć. Budować będziemy w okolicach J.G - administracyjnie to J.G ale działka (1400 m) jest kilkaset metrów od granicy Karkonoskiego PN. Planujemy rozpocząć w 2005 jak tylko mrozy puszczą a koniec planowany też na 2005. Jesteśmy raczej z tych niecierpliwych no i co ważniejsze budować będziemy na odległość, dlatego też zdecydowaliśmy się na dom drewniany. Projekt juz wybrałam, teraz pozostało sprawdzić reputację biura projektowego no i zakup a potem przygotowania do pozwolenia na budowe. Pierwsze przeszkody to energetyka, jako granicę dostarczenia energii wyznaczyli zaciski na słupie, który niestety po drugiej stronie ulicy, więc koszt przyłącza duuuży (przeciski pod ulica, zajęcie drogi itp.). Oczywiście nie poddam sie bez walki tym bardziej, że sąsiadowi zrobili to wszystko w ramach opłaty przyłaczeniowej. Polecony architekt adaptację i uzyskanie pozwolenia na budowe wycenił na ok. 4000-4500 bez faktury. Dobrze, że jest forum bo w nieświadomości mej sadziłam. że to cena jest tylko nieco zawyżona ... AgnesK - czekam z nadzieją na namiary na Twoją panią architekt a i panią kierownik budowy tez nie pogardzę Bardzo się cieszę, że grupa jest i działa. Pozdrawiam bardzo serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teri 26.07.2004 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Pozdrawiam Jelenia Gore, Karkonosze i Wroclaw. Troche sie zaniedbalam, ale to przeciez lato!.Dziekuje za wiadomosc odnosnie projektowania ogrodow, mam troche pojecie o tym, ale bym chetnie przedyskutowala to z fachowcem.Dzialka jest duza(3000m2) takze jest co robic, bo domek malutki.Chetnie skorzystam z mamiarow.Odnosnie Anika, to bardzo przeplacasz. Skontaktuj sie z kilkoma architektami, i wybierz najlepsza propozycje , naturalnie tez finansowo. Aga co u Ciebie ?Czy juz rozpoczelas budowe?Pozdrawiam serdecznie.Teri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts