Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA JELENIOGÓRSKA + OKOLICE

Aga J.G

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 790
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam! Przed chwila wysłalam posta, ale nie wiem gdzies go "wcięło".

:evil:

Więc jeszcze raz-mamy działke w Jezowie Sudeckim, zamierzamy rozpocząć budowę w 2006r., a teraz jesteśmy na etapie zbierania papierzysk do pozwolenia na budowę. Mamy juz projekt i wstepnie ekipę, ale niestety sie ceni. Może ktos podpowie inną?

Czy wszyscy juz budują, bo od marca nikt tu nie zaglada :lol:

Witam wszystkich bardzo serdecznie i ogłaszam samowolne dołączenie do grupy jeleniogórskiej. Mam nadzieję, że dowiem się tu od was- "starych inwestorów" -wielu ciekawych i pożytecznych rzeczy.

Mamy zamiar budować się w Wojcieszycach, na zasadzie siedliska rolniczego, bo tam nie ma jeszcze planu, na razie jesteśmy na etapie kupowania działki.

Witam Cie Tomkuso. Czy sprawdziłes w energetyce jak będzie z przyłączem. My w ub roku dostaliśmy pismo, że warunkiem przyłączenia nas do linii energetycznej w 2006r jest podpisanie 3 umów. W tym roku natomiast wizja w Energetyce uległa zmianie i juz tak oczywiste nie jest, chociaż umów jest 5.Może w 2007 a najpewniej w 2008. Ale nie przerażaj sie my budujemy sie w Jeżowie Sudeckim.Pozdrowinka

Witam Cie Tomkuso. Czy sprawdziłes w energetyce jak będzie z przyłączem. My w ub roku dostaliśmy pismo, że warunkiem przyłączenia nas do linii energetycznej w 2006r jest podpisanie 3 umów. W tym roku natomiast wizja w Energetyce uległa zmianie i juz tak oczywiste nie jest, chociaż umów jest 5.Może w 2007 a najpewniej w 2008. Ale nie przerażaj sie my budujemy sie w Jeżowie Sudeckim.Pozdrowinka

Siemka

:lol: ,

i tak i nie. Nie chciałem się tak od razu chwalić ani uchodzić w waszych oczach za "mądralę", ale o ile się nie mylę, to mam na swoim koncie pierwszą wygraną z biurokracją(nie wiem jeszcze do końca, tak na 100%, bo nie dostałem ostatecznej odpowiedzi). Musiałem naturalnie złożyć wniosek o warunki przyłączenia do sieci, bo jest to konieczne do uzyskania warunków zabudowy od Gminy. W Biurze Obsługi Klienta, na Krótkiej, sugerowano mi również podpisanie różnych umów i próbowano "sprzedać" mi to uparcie jako jedyny możliwy wariant. No ale po jaką cholerę potrzebne mi są warunki przyłączenia gotowego już budynku, albo umowa na zaopatrzenie go w energię jeśli ja jeszcze nie wiem co, i czy w ogóle będę tam mógł cokolwiek wybudować? Pan był jednak nieubłagany. W końcu powiedziałem, że już tak mnie zdenerwował, że jutro idę do sąsiada i ten pożyczy mi swojego agregatu prądotwórczego, tym samym nie jestem skazany na pomoc EnergiiPro

:lol: - nie uwierzycie, ale poskutkowało. Okazało się, że mogę złorzyć własnoręcznie napisane podanie- już nie musi być wniosek- o "warunkowe przyłączenie do sieci" i w ciągu 2 tygodni otrzymam decyzję- właśnie na nią czekam :wink: