Aga J.G 01.03.2006 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Chciałam tylko powiedzieć ,że już mam projekt marzena i jacek Gratulki a starch jeszcze nie raz zagladnie Wam w oczy ale da się żyć Byle do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAROGOCHA 13.04.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Witam! Przed chwila wysłalam posta, ale nie wiem gdzies go "wcięło". Więc jeszcze raz-mamy działke w Jezowie Sudeckim, zamierzamy rozpocząć budowę w 2006r., a teraz jesteśmy na etapie zbierania papierzysk do pozwolenia na budowę. Mamy juz projekt i wstepnie ekipę, ale niestety sie ceni. Może ktos podpowie inną? Czy wszyscy juz budują, bo od marca nikt tu nie zaglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.04.2006 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Niektórzy to już wybudowali Witam nowych budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAROGOCHA 16.04.2006 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Witajcie!. tak czytam, czytam dziennik AGI JG i podziwiam, ciekawa jestem jak będzie z naszą budową, bo przecież bez problemów sie nie obędzie. Potrzebuję wzór umowy z wykonawcą, czy ktoś może mi przesłać. Będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.04.2006 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Nie ma co podziwiać nie było tak źle Jak znajdę na kompie naszą umowę to podeślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekso 18.04.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Witam wszystkich bardzo serdecznie i ogłaszam samowolne dołączenie do grupy jeleniogórskiej. Mam nadzieję, że dowiem się tu od was- "starych inwestorów" -wielu ciekawych i pożytecznych rzeczy. Mamy zamiar budować się w Wojcieszycach, na zasadzie siedliska rolniczego, bo tam nie ma jeszcze planu, na razie jesteśmy na etapie kupowania działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 18.04.2006 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Witam bardzo serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 18.04.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAROGOCHA 18.04.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Witam Cie Tomkuso. Czy sprawdziłes w energetyce jak będzie z przyłączem. My w ub roku dostaliśmy pismo, że warunkiem przyłączenia nas do linii energetycznej w 2006r jest podpisanie 3 umów. W tym roku natomiast wizja w Energetyce uległa zmianie i juz tak oczywiste nie jest, chociaż umów jest 5.Może w 2007 a najpewniej w 2008. Ale nie przerażaj sie my budujemy sie w Jeżowie Sudeckim.Pozdrowinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAROGOCHA 18.04.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Poradźcie z czego budować z BK czy Protherm Czy ktos orientuje sie jak wygląda też różnica cenowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 18.04.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Witam Tia, jeleniogórski ZE to taki sobie "miły" skansen. Porotem chyba wyjdzie drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAROGOCHA 18.04.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 A czy BK jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 18.04.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Witam No pewnie . Sam go mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.04.2006 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 My też mamy BK ściana jednowarstwowa jeśmy bardzo zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAROGOCHA 19.04.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Hej! dalej szukamy firmy, bo im wiecej pytam to cena, która podał nam wykonawca tj.44.000 robocizna i 4.000 jest bajońska Chyba za mniejszą kwote tez mozna znaleźć dobrych wykonawców. Dojrzewam do decyzji,że jednak będziemy budować z BK (tak jest w projekcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.04.2006 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 A jaką ścianę zamierzacia stawiać JW czy DW ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAROGOCHA 19.04.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Myślałam o JW, bo chyba mniej zachodu, ale jeszcze sie poradzę AGA tych co już zbudowali, bo na pewno warto korzystać z doświadczeń innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAROGOCHA 19.04.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 czy przy JW bloczki mają grubość 36, jakie daliście? czy do tego 10 styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekso 19.04.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Witam Cie Tomkuso. Czy sprawdziłes w energetyce jak będzie z przyłączem. My w ub roku dostaliśmy pismo, że warunkiem przyłączenia nas do linii energetycznej w 2006r jest podpisanie 3 umów. W tym roku natomiast wizja w Energetyce uległa zmianie i juz tak oczywiste nie jest, chociaż umów jest 5.Może w 2007 a najpewniej w 2008. Ale nie przerażaj sie my budujemy sie w Jeżowie Sudeckim.Pozdrowinka Siemka , i tak i nie. Nie chciałem się tak od razu chwalić ani uchodzić w waszych oczach za "mądralę", ale o ile się nie mylę, to mam na swoim koncie pierwszą wygraną z biurokracją(nie wiem jeszcze do końca, tak na 100%, bo nie dostałem ostatecznej odpowiedzi). Musiałem naturalnie złożyć wniosek o warunki przyłączenia do sieci, bo jest to konieczne do uzyskania warunków zabudowy od Gminy. W Biurze Obsługi Klienta, na Krótkiej, sugerowano mi również podpisanie różnych umów i próbowano "sprzedać" mi to uparcie jako jedyny możliwy wariant. No ale po jaką cholerę potrzebne mi są warunki przyłączenia gotowego już budynku, albo umowa na zaopatrzenie go w energię jeśli ja jeszcze nie wiem co, i czy w ogóle będę tam mógł cokolwiek wybudować? Pan był jednak nieubłagany. W końcu powiedziałem, że już tak mnie zdenerwował, że jutro idę do sąsiada i ten pożyczy mi swojego agregatu prądotwórczego, tym samym nie jestem skazany na pomoc EnergiiPro - nie uwierzycie, ale poskutkowało. Okazało się, że mogę złorzyć własnoręcznie napisane podanie- już nie musi być wniosek- o "warunkowe przyłączenie do sieci" i w ciągu 2 tygodni otrzymam decyzję- właśnie na nią czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAROGOCHA 19.04.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 No to gratulki. Ja jestem cała w nerwach, bo sprawa sie komplikuje z powodu monopolisty i może się okazać, że zamierzonego stanu surowego nie postawię w tym roku, bo różni wykonawcy :cry:maja różne wymagania Jestem w przysłowiowym lesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts