Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRUPA JELENIOGÓRSKA + OKOLICE

Aga J.G

Recommended Posts

• Odpowiedzi 790
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

bul cóż niepokój jest właśnie dzisiaj rozmawialiśmy z mężem, takie wspomnienia ( jak na sąsiednich działkach przechadzali się ludzie ), że już nigdy nie doznamy tego niepokoju, niepewności i wieliego wyczekiwania bo nawet gdybyśmy zaczęli jeszcze jedną budowę to mamy już bagaż doświadczeń, wiemy jak to jest i napewno było by już zupełnie inaczej.

Także jak widać wszystko z Tobą wporządku a przed Tobą kolejna niezapomniana przygoda i doświadczenie życiowe.

Życzę żeby było jak najlepsze :)

geguś My deszczkówkę odprowadziliśmy do rowu.

W Energii Pro oczywiście maja czas na wszystko, ale sobie pokrzyczałam, aż mi lżej, nie wiem tylko czy z pozytywnym skutkiem,bo chyba bez skargi na opieszałość sie nie da tego w normalny sposób załatwić. I tak Pan przyznał mi rację, że zbyt długo to w naszym wypadku trwa, ale "jakoś tak wyszło" Uzgadnia od listopada 2005r. jakos mu zeszło do teraz, wiec pytam kiedy cyt. no bedę dzwonił do pani. na to ja "no to czekam na ten telefon oby nie za rok".

I znowu czekam. Ale ja jestem konsekwentna i nie odpuszczę.

O rany moje krzyki odniosły pewien skutek. W 2 godziny po powrocie do domu, zadzwonił Pan z Energii Pro i powiedział,że są uzgiodnienia i warunki przyłącza mogą być na jutro, ale musi to napisać, więc najpewniej będzie na środę, oczywiście na tą środę, a przypomnę,że jest poniedziałek.

Obym nie zapeszyła. jak widać jak przysłowiowego r,,,,,, nie wydrzesz to niczego nie załatwisz w cywilizowany sposób po dobroci.

:-?

Ale ja jestem konsekwentna i nie odpuszczę. :lol: :lol: :lol:

I tak trzymaj, a nerwy i krzyki zostaw sobie na właściwą budowę

:D

Twój spokój, a przede wszystkim stanowcze, rzeczowe stanowisko i upór działa na nich o wiele szybciej niż krzyk i wykłócanie się.

Ja otrzymałem już zgodę na podłączenie do sieci oraz warunki tegoż przyłączenia. No ale naturalnie jak ze wszystkim w urzędach będę musiał jeszcze podeptać(słyszałem, że wizyta w Okręgu czyni cuda), bo wymyślono mi haka w postaci: "...zgoda wprawdzie jest.....ale...to będzie kosztować..."

EnergiaPro, jako że nie ma na naszym terenie absolutnie żadnej konkurencji, żeruje na inwestorze prywatnym i wprawdzie mogłaby cię podłączyć, ale musi się jej to opłacać!!!! :evil: - tzn. wymuszają na inwestorze wykonanie przyłącza, bo przecież to jemu się spieszy, a następnie musi on to przyłącze bezpłatnie scedować na rzecz EnergiiPro :evil:

Ale wierzcie mi nie są w tym procederze odosobnieni, w tym kraju takie są jeszcze realia- młoda ta nasza demokracja :lol:

Dajcie mi proszę namiary na taniego geodetę.

pozdro

tomekso

Już nie wiem jak to liczyć. Wszyscy twierdzą (na forum też),że fundament z bloczków jest tańszy od lanego. Mnie bloczki wychodzą drożej (sam materiał), a w ogóle to całość też przy założeniu:

- robocizna to ryczałt, czy w takiej czy innej technologii

- płyty szalunkowe pożyczam (gratis)

- beton po 180 zł netto, a bloczek (36*24*12) po 2,2 zł netto

Podpowiedzcie proszę o czym zapomniałem i jakie są ceny w regionie.

pozdrawiam

Witam :)

EnergiaPro, jako że nie ma na naszym terenie absolutnie żadnej konkurencji, żeruje na inwestorze prywatnym i wprawdzie mogłaby cię podłączyć, ale musi się jej to opłacać!!!! :evil: - tzn. wymuszają na inwestorze wykonanie przyłącza, bo przecież to jemu się spieszy, a następnie musi on to przyłącze bezpłatnie scedować na rzecz EnergiiPro :evil:

A mi się nie śpieszy i zacząłem z nimi papierowe dysputy na temat kto ma kupić skrzynkę licznikową.

a w ogóle to całość też przy założeniu:

- beton po 180 zł netto, a bloczek (36*24*12) po 2,2 zł netto

Ja miałem beton za 200zł netto a bloczek 36x24x14 po 2zł brutto :wink: .

Udało się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Mam warunki przyłącza z ENERGII PRO, więc dalej bedę mogła załatwiać formalności. :lol:

A po co krzyczeć na budowie. To w urzędach jakos ludzie sie rozleniwili i wydaje im się,że My jesteśmy dla Nich, a jest zupełnie odrotnie. Co za czasy. Mam namiary na dość niedrogiego geodetę, a właściwie jest to kobieta . Jeśli pasuje to daj znać, to prześlę Ci namiary.

Zapomniałam, dzisiaj bylo bardzo spokojnie. Taka spokojna i rzeczowa byłam od listopada 2005r., ale jak słyszę kolejny raz prosze zadzwonić za tydziń lub dwa, bo jeszcze nie uzgodniłem, to w jednej sekundzie zęby jadowe mi wyrosły i zaczęło się. A teraz juz mam nadzieję, że będzie spokojnie, bo mnie nie tak łatwo zdenerwowa.

Pozdrowionka :)