geguś 23.04.2006 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Cześć Przeglądałem forum, ale z naszej okolicy mało jest postów na temat deszczówki. Tak się zastanawiam, ile m3 trzeba mieć w zbiorniku, aby zebrać deszczówkę z 200m2 dachu, w naszym rejonie. Z całego kraju to różnie wychodzi, od 3 do 6m3. Jak sobie z tym radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 23.04.2006 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 bul cóż niepokój jest właśnie dzisiaj rozmawialiśmy z mężem, takie wspomnienia ( jak na sąsiednich działkach przechadzali się ludzie ), że już nigdy nie doznamy tego niepokoju, niepewności i wieliego wyczekiwania bo nawet gdybyśmy zaczęli jeszcze jedną budowę to mamy już bagaż doświadczeń, wiemy jak to jest i napewno było by już zupełnie inaczej. Także jak widać wszystko z Tobą wporządku a przed Tobą kolejna niezapomniana przygoda i doświadczenie życiowe. Życzę żeby było jak najlepsze geguś My deszczkówkę odprowadziliśmy do rowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 23.04.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 geguś My deszczkówkę odprowadziliśmy do rowu. Ech, takim to dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.04.2006 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 geguś My deszczkówkę odprowadziliśmy do rowu. Ech, takim to dobrze . Co prawda czeka nas teraz czyszczenie tego rowu ale na takim terenie jak nasz wolimy już tą opcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAROGOCHA 24.04.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 W Energii Pro oczywiście maja czas na wszystko, ale sobie pokrzyczałam, aż mi lżej, nie wiem tylko czy z pozytywnym skutkiem,bo chyba bez skargi na opieszałość sie nie da tego w normalny sposób załatwić. I tak Pan przyznał mi rację, że zbyt długo to w naszym wypadku trwa, ale "jakoś tak wyszło" Uzgadnia od listopada 2005r. jakos mu zeszło do teraz, wiec pytam kiedy cyt. no bedę dzwonił do pani. na to ja "no to czekam na ten telefon oby nie za rok". I znowu czekam. Ale ja jestem konsekwentna i nie odpuszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 24.04.2006 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Ja poprostu pewnych rzeczy nie potrafię zrozumieć u nas z Eneą nie było żadnych kłopotów, a teraz nasz sąsiad też ma jakieś problemy Może ludzie siętam pozmieniali czy co ????????? Gosia trzymam mocno kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAROGOCHA 24.04.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 O rany moje krzyki odniosły pewien skutek. W 2 godziny po powrocie do domu, zadzwonił Pan z Energii Pro i powiedział,że są uzgiodnienia i warunki przyłącza mogą być na jutro, ale musi to napisać, więc najpewniej będzie na środę, oczywiście na tą środę, a przypomnę,że jest poniedziałek. Obym nie zapeszyła. jak widać jak przysłowiowego r,,,,,, nie wydrzesz to niczego nie załatwisz w cywilizowany sposób po dobroci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bul 25.04.2006 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Więc wychodzi, że tam trzeba mieć mocne gardło i donośny głos lub zaprzyjaźnionego "przewodnika".Eh..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.04.2006 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Gosia trzymam kciuki żeby było jak pan obiecał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekso 25.04.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Ale ja jestem konsekwentna i nie odpuszczę. I tak trzymaj, a nerwy i krzyki zostaw sobie na właściwą budowę Twój spokój, a przede wszystkim stanowcze, rzeczowe stanowisko i upór działa na nich o wiele szybciej niż krzyk i wykłócanie się. Ja otrzymałem już zgodę na podłączenie do sieci oraz warunki tegoż przyłączenia. No ale naturalnie jak ze wszystkim w urzędach będę musiał jeszcze podeptać(słyszałem, że wizyta w Okręgu czyni cuda), bo wymyślono mi haka w postaci: "...zgoda wprawdzie jest.....ale...to będzie kosztować..." EnergiaPro, jako że nie ma na naszym terenie absolutnie żadnej konkurencji, żeruje na inwestorze prywatnym i wprawdzie mogłaby cię podłączyć, ale musi się jej to opłacać!!!! - tzn. wymuszają na inwestorze wykonanie przyłącza, bo przecież to jemu się spieszy, a następnie musi on to przyłącze bezpłatnie scedować na rzecz EnergiiPro Ale wierzcie mi nie są w tym procederze odosobnieni, w tym kraju takie są jeszcze realia- młoda ta nasza demokracja Dajcie mi proszę namiary na taniego geodetę. pozdro tomekso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bul 25.04.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Już nie wiem jak to liczyć. Wszyscy twierdzą (na forum też),że fundament z bloczków jest tańszy od lanego. Mnie bloczki wychodzą drożej (sam materiał), a w ogóle to całość też przy założeniu: - robocizna to ryczałt, czy w takiej czy innej technologii- płyty szalunkowe pożyczam (gratis)- beton po 180 zł netto, a bloczek (36*24*12) po 2,2 zł nettoPodpowiedzcie proszę o czym zapomniałem i jakie są ceny w regionie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 25.04.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Witam EnergiaPro, jako że nie ma na naszym terenie absolutnie żadnej konkurencji, żeruje na inwestorze prywatnym i wprawdzie mogłaby cię podłączyć, ale musi się jej to opłacać!!!! - tzn. wymuszają na inwestorze wykonanie przyłącza, bo przecież to jemu się spieszy, a następnie musi on to przyłącze bezpłatnie scedować na rzecz EnergiiPro A mi się nie śpieszy i zacząłem z nimi papierowe dysputy na temat kto ma kupić skrzynkę licznikową. a w ogóle to całość też przy założeniu: - beton po 180 zł netto, a bloczek (36*24*12) po 2,2 zł netto Ja miałem beton za 200zł netto a bloczek 36x24x14 po 2zł brutto . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 25.04.2006 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Z funadamentami tak jak napisał geguś wszystko należy wyliczyć po swoich cenach i wtedy masz co tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAROGOCHA 26.04.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Udało się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Mam warunki przyłącza z ENERGII PRO, więc dalej bedę mogła załatwiać formalności. A po co krzyczeć na budowie. To w urzędach jakos ludzie sie rozleniwili i wydaje im się,że My jesteśmy dla Nich, a jest zupełnie odrotnie. Co za czasy. Mam namiary na dość niedrogiego geodetę, a właściwie jest to kobieta . Jeśli pasuje to daj znać, to prześlę Ci namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAROGOCHA 26.04.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Zapomniałam, dzisiaj bylo bardzo spokojnie. Taka spokojna i rzeczowa byłam od listopada 2005r., ale jak słyszę kolejny raz prosze zadzwonić za tydziń lub dwa, bo jeszcze nie uzgodniłem, to w jednej sekundzie zęby jadowe mi wyrosły i zaczęło się. A teraz juz mam nadzieję, że będzie spokojnie, bo mnie nie tak łatwo zdenerwowa. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekso 26.04.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Mam namiary na dość niedrogiego geodetę, a właściwie jest to kobieta . Jeśli pasuje to daj znać, to prześlę Ci namiary. Jasne, że tak- poślij mi je proszę na E-mila- najlepiej z nr. telefonu. Z góry Dzięka pozdro tomekso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 26.04.2006 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Gosia GRATULKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bul 27.04.2006 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Gosia super, zawsze to jeden kwit do przodu. Ja zbierałem papierki od lipca 2005. A dziś kończę etap gadania o budowie i naprawde zaczynam.Na działke wjeżdża spych !pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 27.04.2006 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Bul to ogromne Gratki i niech mury pną się do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAROGOCHA 27.04.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Od dzisiaj adoptują mi projekt.Tomek czy doszły namiary na geodetę, bo nie mam informacji. Jeśli nie to wyślę jeszcze raz.Aga jestem nadal pod wrażeniem Twojej "psinki" i oczywiście domeczku. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts