Aga J.G 18.08.2003 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 Niby tyle sie buduje w naszych okolicach ale chyba nikt tu niezagląda Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 18.08.2003 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 ...a znajomi z Wrocławia zaglądają Cześć Aga , pochwal się co na budowie mi dziś podłączali prund (po 10 miesiącach czekania ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 18.08.2003 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 Smoku na budowie to nic tylko pole,ja jestem dopiero początkująca właśnie wybieram projekt i gdy już miałam prawie na 100 % to zaczęłam czytać Forum i tyle mam wątpliwości że piszę do architektów i piszę i już tak sobie czsami myślę że niedługo to mi już nie odpiszą )) Ale może nie będzie tak źle.Budowę mam zamiar rozpocząć za rok przy dobrych wiatrach ( czytaj kasa ) A jeśli nie to dopiero na wiosnę 2005 chociaż mam nadzieję że 1 wersja się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 18.08.2003 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2003 Życzę pomyślnych wiatrów, ale gdyby nie wiał huragan, to wybierz prosty projekt, bez złotych klamek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 19.08.2003 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Chociaż Ty Smoku nas nie opuszczasz. A JA MAM JUŻ PROJEKT!!!!! D07L. Pan Praktyczny. Zrobiłam sobie już makietę..... i dobrze że ja tego domu nie będę budować, bo makieta wyszła troszkę felerna (krzywy komin, kolumny itp) Ale to dopiero początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.08.2003 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Smoku mam nadzieję że żadnych huraganów nie będzie tylko jak tak będę wybierać ten projekt ( chodzi mi o tempo ) to mnie jeszcze nie jedna wiosna zaskoczy A jeśli chodzi o złote klamki to nie zamierzam ich mieć,a i porjektu szukam prostego.Pozdrawiam.Cieszę się że masz juz ten prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.08.2003 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Agnes to tylko makieta w rzeczywistości będzie prościutko i ślicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 19.08.2003 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 No mam nadzieję. Wiesz ta makieta to taki test na inteligencję budowlaną dla blondynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.08.2003 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Mówiąc szczerze to zawsze miałam problem z bryłami nawet jak koledzy robili mi wykrój bryły to i tak jak ją skleiłam to była krzywa może tak ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 19.08.2003 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 no, z tymi makietami, to Was podziwiam , mnie starczyło zapału tylko na plan działki i wrysowanie budynku, ale muszę przyznać, że to najmilsze chwile w całym budowaniu. Nie chcę truć, że później, to tylko pod górkę, bo jest radocha, jak kolejne cegiełki przybywają, ale to jest inna radość Tymczasem budujcie makiety (byle niezbyt długo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 19.08.2003 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Oj Smoku mi to narazie pozostało tylko wyrysowanie działki na kartce i tyle Agnes to już chociaż ma makietę co prawda troche krzywą ale zawsze jest,a ja to tylko dylematy narazie mam no i działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 19.08.2003 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 hmm, to może podziel się tymi rozterkami, może coś podpowiem (y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 19.08.2003 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 No to ja zacznę Smoku, wytrawny budowlańcze, czy to prawda, że bloczków keramzyt.-bet. na ścianę fundamentową nie trzeba ocieplać? No ta moja makieta nie jest taka tragiczna... tylko trochę krzywawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 19.08.2003 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 AgnesK, nie jestem pewien, czy wogóle dobrym pomysłem jest budować fundament z tego. Keramzyt jest bardzo nasiąkliwy, a woda plus mróz , wiadomo poza tym jest stosunkowo kruchy, ale mogę się mylić, po prostu nigdy tym się nie interesowałem. Jest "ciepły", cieplejszy od suporeksu, czasem stosuje się go do izolacji cieplnej na zasypce pod posadzkę. Dlaczego keramzyt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 19.08.2003 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Ponieważ na forum wyczytałam, że jeden człowiek tak zrobił i b. sobie chwalił, ponieważ nie musoiał ocieplać. Na mnie takie "racjonalizatorskie" pomysły nie działają, ale wolałam zapytać. Pomyślałam, że gdyby tak było, to wszyscy by tak robili. Poza tym taki bloczek ma też pewnie mniejszą wytrzymałość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 19.08.2003 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 A Smoczku, co sądzisz nt ścian DW z BK? Mam tak w projekcie, ale chcemy budować JW. Myślę, że w ostatecznym rozrachunku jednak się to opłaca. Jakoś tak wszyscy próbują mnie odwieść od JW.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 19.08.2003 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Ale wiesz co, teraz skojarzyłam, że jeden z tych domów Muratora miał właśnie fundamenty z bloczków keramzytowo-betonowych..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 19.08.2003 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2003 Koszt ocieplenia nie jest zabójczy i nie jestem pewien czy opłaca się eksperymentować DW znaczy dwuwarstwową, tak? Powiem tak : jak słyszę, to ci, którzy zbudowali jednowarstwową, później i tak ocieplają Jeśli miałbym wybierać , to decydowałbym się trójwarstwową. Jednorazowy duzy wydatek, ale później spokój. Jeśli jednowarstwowa, to Ytong 36 lub 42 cm, i tu też mam wątpliwości co do oszczędności . A i dzięki za tytuł wytrawnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 20.08.2003 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 A Ty jakie masz ściany?Dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 20.08.2003 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 Cześć! Smoku po 1 to kasa muszę się zmieścić max. w 200.000 i to, już tak naciągnięte więcej nie wydole projekt nad którym się zastanawiam to tu masz link http://www.studio-projekt.com.pl/1001.htm ,są tam co prawda drobne przeróbki jakie bym wykonała ale to nie jest najważniejsze - chodzi o kasę jest też do podniesiennia ściana kolankowai tak latam po sieci szukam czegoś podobnego a im więcej czytam tym mam więcej wątpliwości.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts