geguś 30.05.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Witam Dzięki za info. Ja zastanawiam się nad grubością 24 cm + styropian 10 lub 12 cm, będzie ok? Pewnie będzie dobrze. Ja mam 24cm i planuję 15cm styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 30.05.2006 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Dzięki za info. Ja zastanawiam się nad grubością 24 cm + styropian 10 lub 12 cm, będzie ok? Jasne że ok przy takim założeni bloczki nie muszą być super dokładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAROGOCHA 31.05.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Geguś to super kawał roboty odwalone, o rany ja dopiero tynki w nastepnym roku przy założeniu, że energetyka będzie łaskawa nam podłączyć prąd. Na razie nie zrażam sie i uparłam sie, że stan surowy otwarty ma być w tym roku. Bul ja jednak będę budowała z ceramiki, tez rozważałam BK, ale jakoś przekonali mnie do Porothermu. Przy ceramcice i BK jest dużo za i przeciw.Docieplenie 12 wełną. A rozważałeś wełnę, bo dom lepiej "oddycha". Fakt roziązanie droższe, ale chyba sie opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 31.05.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Witam A rozważałeś wełnę, bo dom lepiej "oddycha". Fakt roziązanie droższe, ale chyba sie opłaca. Ale ja nie jestem z tych nawiedzonych . Wystarczy mi jak żona, dziecko i pies oddychają. Ściany nie muszą. Dlaczego BK? Ano dlatego że łatwiej się go obrabia i nie ma potrzeby pchać kołków 15cm, aby mebel w kuchni powiesić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bul 01.06.2006 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Wiadomo, wszystko ma zady i walety. Porotherm miałem już zaliczkowany w hurtowni, po cenach majowych, do odebrania w lipcu. Jednak to rozwiązanie było droższe o około 4 tys, a u mnie liczą się przede wszystkim finanse, finanse, finansepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.06.2006 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Każdy materiał ma swoej plusy i minusy. Wiem tylko jedno przy nie otynkowej ścianie z BK da się mieszkać w porotermie też sięda ale wieje I nie chcę nikogozniechęcaj tylko dlatego że mam Bk to jest dośwaidczenie dziewczyny tutaj z Forum a tym ludzią wierzę najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bul 04.06.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 No kochani, jakie efekty po weekendzie na Waszych budowach? Ja zrobiłem izolacje poziomą ław i dowiozłem bloczki. Od poniedziałku buduje ściany fundamentowe.Cieszę się jak dziecko....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 04.06.2006 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Witam A jakie tam efekty. Postawiłem cztery słupki na kompostownik, bo na więcej cementu brakło , a mam do postawienia jeszcze 8 . Jutro przeryją mi podwórek, bo sie nie zmieścili z kanalizą w/g projektu i do natępnej działki muszą polecieć klinem przez moją. Ech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 04.06.2006 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 A u nas panele czekają na położenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAROGOCHA 04.06.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Witam! Widzę, że praca wre. Aga to już wykończeniówka blisko końca. Pochwal się jakie panele będziecie mieli. Ja złożyłam w Starostwie dokumenty o wyłączenie gruntu. Czy tez jmusieliście to robić. A później to juz tylko czekać na pozwolenie.Ile czasu czekaliściena pozwolenie. Jakoś strach mnie zaczyna oblatywać. Czy to normalne uczucie na tym etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bul 05.06.2006 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 ja czekałem 60 dnipozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bul 05.06.2006 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 ja czekałem 60 dnipozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 05.06.2006 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Witam! Widzę, że praca wre. Aga to już wykończeniówka blisko końca. Pochwal się jakie panele będziecie mieli. Ja złożyłam w Starostwie dokumenty o wyłączenie gruntu. Czy tez jmusieliście to robić. A później to juz tylko czekać na pozwolenie.Ile czasu czekaliściena pozwolenie. Jakoś strach mnie zaczyna oblatywać. Czy to normalne uczucie na tym etapie? Do końca to jeszcze daleko ale powoli powoli idziemy do przodu My nic nie musieliśmy wyłączać bo My mamy siedlisko i jesteśmy rolnicy Na pozwolenie nie czekalismy sami wydłużaliśmy termin bo składalismy pod koniec roku 2003 a chcieliśmy mieć datę 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.swing 05.06.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Witam.Poszukuje ekipy ,ktora moglaby postawic dom w stanie surowym z okolic Zgorzelca.Czytalem posty kolegi z Lubania , moze Ty jestes w stanie mi pomoc. Dziekuje i pozdrawiam moj e-mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 05.06.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Witam Mogę Ci podać nr telefonu, ale z tego co wiem to zajęci do września albo i dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.swing 05.06.2006 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Jesli mozesz to podaj.Moze maja jakas luke albo znaja kogos kto moglby zaczac robote.Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 05.06.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Witam Poszło na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 26.06.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Dzień dobry No co jest??? Nic tu w jeleniogórskim się nie buduje? Hurtownie pozamykali? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 26.06.2006 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Wszyscy zapracowani czasu na Forum brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bul 28.06.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Oj Aga, a żebyś wiedziała...Już mam powoli dosyć hurtowni, wykonawców, "fachowców", problemów itd.Kończę (oprócz tego, że się) izolację fundamentu i wieniec. Za niedługo rozprowadzę kanalizę i wodę na gruncie w budynku i zaypie to mieszanką kamienną, którą zagęszcze.Dokończe też drenaż. I to tyle na lipiec. A w sierpniu ruszam z murami,oczywiście jak dostanę kredyt do tego czasu.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts