jolana 20.08.2003 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 Hej grupo jeleniogórska! Ja buduję ścianę dwuwarstwową bk+styropian, myślę że to rozsądne rozwiązanie. Dom mały 110 powierzchni użytkowej i garaż i zamierzam zmieścić się w 200.000 zł, lub tylko nieznacznie przekroczyć. Myślę że da to się zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 20.08.2003 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 oj Jolana "jestes lekiem na całe zło" dzieki za ciepłe słowa ja też mam taką nadzieję zresztą muszę sie w tej sumie zmieścić.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 20.08.2003 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 Aga, dla pocieszenia. My zaczęliśmy poszukiwania w sierpniu ub.r. Jak widzisz zajęło nam to dobry rok..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 20.08.2003 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 To widzę że nie jest ze mną tak źle Tylko od myślenia mnie troszke główka zaczyna boleć a to dopiero początek tego bólu z tego co tu czytam. Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 20.08.2003 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 Pewnie już wiecie, że robię ankietę w sondażach nt. ścian. Mam w piątek spotkanie z panią architekt (nie tą od Ciebie Aga). Trochę boję się tego ocieplania - wiecie raz koszty za robociznę, dwa i to można schrzanić. A może niesłusznie się obawiam? Sami ocieplaniście Jolana? A jak Wy chcecie Aga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 20.08.2003 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 Wzięłam udział w twoim sondażu i tam Ci napisałam ściana DW zawsze można cos sp... ale jakoś tak mi się wydaje że na ociepleniu to mniej może tylko wydajna jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 20.08.2003 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 Cześć Foremki Agnes, buduję z suporeksu (Milicz odmiana 600) , ocieplę styropianem 12 cm Aga, to dobry projekt, trudno w nim coś zepsuć, myślę , że spokojnie zmieścisz się w 200kzł ale bądź czujna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 21.08.2003 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Witam, mam małą prośbę czy mógłby być ktos tak miły i pozwolić obejrzeć bryłkę Domku D44 z gankiem )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 21.08.2003 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Ja niestey Gosiu nie mam......... A szukałąś już w projektach, tak jak Ci pisałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 21.08.2003 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Ja niestey Gosiu nie mam......... A szukałąś już w projektach, tak jak Ci pisałam? Tak, ale nikt nie zechciał mi pozwolić obejrzec bryłkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 21.08.2003 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 AgnesK, nasza ekipa robi nam wszystko, także ocieplenie. Właściwie już nałożyli styropian, niedługo będą kłaść siatkę itd. Wygląda to nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 21.08.2003 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Jolana, a dlaczego po nieźle jest ? Gosia o jaką bryłkę Ci chodzi? To coś za trudne dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 21.08.2003 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Jolana, a dlaczego po nieźle jest ? Gosia o jaką bryłkę Ci chodzi? To coś za trudne dla mnie HI , o bryłke domu. Tzn chciałąbym zobaczyć wybudowany dom, ale nie ma chetnych chlip chlip:((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zalmar 21.08.2003 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 witam, super pomysl..... mieszkam w cieplicach, buduje sie w Wojcieszycach, tzn. mam tam zamierzenie inwestycyjne na wiosne mam zamiar wylac fundamenty... chetnie skonsultuje co, gdzie i za ile.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.08.2003 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Witam,witam miło widzieć nową twarz z naszych okolic. A jeśli można zapytać to czy wiesz co będziesz budował ( ała ) ??? Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zalmar 21.08.2003 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 tzn. super pomysl z tym forum, a jezeli chodzi o nasz domek to mozna go obejrzec pod adresem: http://www.archon.pl/index.php?act=12_a&sid=m3f0c1dde3ff83&intra=15aa4f765748ba797dfc0f764519c10d&crc=65f234747ae5594f039132cd3d044d90&intra=15aa4f765748ba797dfc0f764519c10d dzialke kupilismy w Wojcieszycach, rolną 1350 m2 + droga dojazdowa w sumie wszystko 15 tys. warunki przylaczenie pradu juz mamy, umowe z ZEJG podpisujemy na dniach, zgodnie ze wzorem umowy do sierpnia 2004 bede mial prad na dzialce, place tylo oplate przylaczeniowa ok. 1350 zl mam juz warunki zabudowy z gminy (projekt domku idealnie pasuje na dzialke jezeli chodzi o strony swiata) woda ze studni wierconej 5 tys., scieki - przydomowa oczyszczalnia 2 tys. architek konczy robic nam adaptacje (zadeklarowal sie, ze za wszystko - do pozwolenia na budowe wezmie 1200 zl - licze na niego ), mam nadzieje, ze do konca sierpnia skonczy i skladamy wniosek o pozwolenie na budowe, budujemy siedlisko rolnicze bo dzialki jeszcze nie przeszly pod budowlanke, wiec trzeba sobie jakos radzic zamierzamy zastosowac sciany jednowarstwowe z ceramiki poryzowanej na zaprawie cieplochronnej U=0,31 W/m2*K nie chce sie juz bawic w zadne styropiany czy welny... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 21.08.2003 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 tzn. super pomysl z tym forum, a jezeli chodzi o nasz domek to mozna go obejrzec pod adresem: http://www.archon.pl/index.php?act=12_a&sid=m3f0c1dde3ff83&intra=15aa4f765748ba797dfc0f764519c10d&crc=65f234747ae5594f039132cd3d044d90&intra=15aa4f765748ba797dfc0f764519c10d dzialke kupilismy w Wojcieszycach, rolną 1350 m2 + droga dojazdowa w sumie wszystko 15 tys. warunki przylaczenie pradu juz mamy, umowe z ZEJG podpisujemy na dniach, zgodnie ze wzorem umowy do sierpnia 2004 bede mial prad na dzialce, place tylo oplate przylaczeniowa ok. 1350 zl mam juz warunki zabudowy z gminy (projekt domku idealnie pasuje na dzialke jezeli chodzi o strony swiata) woda ze studni wierconej 5 tys., scieki - przydomowa oczyszczalnia 2 tys. architek konczy robic nam adaptacje (zadeklarowal sie, ze za wszystko - do pozwolenia na budowe wezmie 1200 zl - licze na niego ), mam nadzieje, ze do konca sierpnia skonczy i skladamy wniosek o pozwolenie na budowe, budujemy siedlisko rolnicze bo dzialki jeszcze nie przeszly pod budowlanke, wiec trzeba sobie jakos radzic zamierzamy zastosowac sciany jednowarstwowe z ceramiki poryzowanej na zaprawie cieplochronnej U=0,31 W/m2*K nie chce sie juz bawic w zadne styropiany czy welny... pozdrawiam Domek ładny i funkcjonalny, jakie koszty budowy przewidujesz? Mam działkę rolno - budowlana , w jaki sposób można ją zamienić na siedlisko, nie można odrazu odrolnić???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 21.08.2003 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 AgnesK to " " to tylko dla urozmaicenia Tylko nie pytaj po co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.08.2003 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Zalmar ja jestem właśnie na etapie wyboru projektu i też się zastanawiam nad prymulka na ile przewidujesz koszty bodowy? Rozumiem że projekt już masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zalmar 21.08.2003 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 czesc Aga J.G.: projekt juz kupilismy, od strony estetycznej - fajany a od strony technicznej na tyle ne ile wystarczylo mojej skromnej wiedzy tez jest niezle zrobiony. Jezeli chodzi o koszty budowy to zakladam znacznie nizsze od wyceny domu w projekcie - mam nadzieje...oj wielka nadzieje, ze tak bedzie..... Na dzien dzisiejszy, jezeli podatek VAT po nowym roku nie ulegnie zmianie, to koszt stanu zero (dom+garaż+taras+wejscie) okolo 11 tys przy zalozeniu, ze wszystkie prace wykonam systemem gospodarczym...cien pojecia o budowaniu mam... czytam muratora obdzwonilem juz hurtownie betonu, stali, bloczkow betonowych itp. i za 11 tys. powinienem miec te wszystkie materialy rozladowane na dzialce(bo za rozladunek tez sobie potrafia policzyc). Materialy na sciany i stropy ok. 20-25 tys plus wiezba z pokryciem okolo 15 tys. co daje stan surowy zadaszony otwarty okolo 50 tys. a reszta to juz w zaleznosci kto co lubi - czyli jaka stolarke wybierze, czym bedzie grzal, jakie podlogi polozy, jaka glazura, terakota, grzejniki... na tym etapie jest taki wybor i taka rozpietosc cen, ze tutaj juz kazdy musi sobie liczyc indywidulanie. My po postawieniu stanu otwartego surowego zamierzamy zrobic sobie w budowie 2 letnia przerwe na oszczedzanie i w 2007 roku dobrac kredycik i za okolo 100 tys. wykonczyc domek tak, aby mozna sie bylo wprowadzic i spokojnie mieszakac.... wiec w zasadzie licze, ze za 150-160 tys. powinienem zbudowac oczywiscie systemem gospodarczym Gosia Łódź: jezeli chodzi o dzialke rolna.... to w planie zagospodarowania terenu Twoja dzialka jest na terenach rolniczych czy budownictwa jednorodzinnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts