Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

--<<KOMENTARZE - Dziennik Cieniasów>>--

MonikaC

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

MonikaC czy te 2 ostanie zdjęcia kuchni to tak ma wyglądac u Ciebie? Pytam bo trochę wcześniej ta kuchnia wyglądała inaczej. I do tamtej wcześniejszej kuchni miałam jedną uwagę że będziesz miała ciemno (tzn. plecami będziesz zasłaniała sobie światło) przy gotowaniu na płycie.

Jeżeli chodzi o te ostatnie 2 zdjęcia kuchni i o pytanie o CARGO to lepiej będzie wyglądac z CARGO ale takim wąskim (np. 30 cm do 40 cm).

Pozdrawiam

Za odkurzacz centralny ... zaj.ście drogo :o Ale wiem, że takie są ceny za usługę. Ja zrobiłem sobie saa przed wylewkami. Koszt wszystkich cześci z systemu Beam'a zamknął sie w 700 zł i mam już kupione 2 szufelki autoamtyczne i 3 gniazdka.

Wrażenia - bezcenne :lol:

Może w któryś wolny weekend sobie zrobicie ... ? :wink:

pozdrawiam, majki

Aga - z wyspy rezygnujemy bo zostałoby mało miejsca. Kuchnia będzie wyglądała tak jak na tych ostatnich fotach i chyba na 98% bez wysokiego cargo. No ale pewnie do przyszłego roku to mi się jeszcze coś zmieni

Majki - miło że wpadasz :) A nam się wydawało tanio :-? Trzeba będzie samemu to poskładać :). Zawsze coś w kieszeni zostanie :). Szkoda tylko że nie przysłali nam rzutów z naniesionymi punktami 8) No ale jak elektrykę mąż sam położył to i odkurzaczowi da radę.

Ten odkurzacz to faktycznie nie za tanio...

Ja mam wycenę 7 pkt x 250 (a nie 280) = 1750 net

i żadne podejścia nie liczą się dodatkowo...

Do tego jednostka 2-3.5 tys

Zestaw rur 9m od 520

Gniazdko 36-147

Szufelka 140-175

Gniazdo wylotowe 12

Montaż i uruchomienie 500

Ale to wycena sprzed jazdy na € więc niewykluczone że mi teraz podniosą :evil:

Monia: skoro mąż faktycznie zrobił sam elektrykę, to i zrobi centralny odkurzacz.

Mój też sam zrobił elektrykę, ale do odkurzacza nie miał przekonania i strasznie odkładał.. i bardzo się do tego zmusza.. ale powoli mu idzie...

dostałam wycenę i za 3 gniazdka i 1 szufelki gościu (z firmy Bez kurzu... czy jakoś tak) wyliczył 1500 zł za samą instalację... więc postanowiliśmy zrobić sami, tym bardziej że za same rury i elementy potrzebne do instalacji zapłaciłam niecałe 500 zł. Także już tutaj mamy zaoszczędzone 1000 zł i raczej zrobione będzie dokładnie i tam gdzie ja chcę. Więc może warto samemu robić pewne rzeczy.

Tylko teraz taka mała wskazówka: róbcie to przed tynkami. Małżonek zwlekał z robieniem instalacji na 'po tynkach' i dopiero teraz jak zobaczył, jak się montuje gniazdka, jednak stwierdził, że jednak powinien był zrobić 'przed tynkami'.

Pan z firmy Bez Kurzu podał, że jak wymierza się rozmieszczenie gniazd, to mierzy się odległość 7,5 m (przy założeniu, że rura będzie 9 m), tak aby sprawdzić, czy się wszędzie sięgnie (mierzy się na pustych przestrzeniach, a czasami trzeba będzie omijać jakieś meble.. i nie należy zapominać, że czasami nie tylko podłogę odkurzamy :) )

Może zamieść rzuty z wymiarami, a na forum urządzimy burzę mózgów.. która pomoże w rozmieszczeniu gniazd..

Myślałaś o szufelce koło kominka? Niektórzy mówią, że się sprawdzają.......

Mój mąż też zrobił sam OC (pierwszy raz!), kupił materiał i zainstalował, przed tynkami. Wcześniej sami na rzucie domku miałam nitkę 8 cm i "jeździłam" nią po pokojach. Mam 2 gniazdka (dom parterowy) + szufelka w wiatrołapie i przygotowane miejsce pod szufelkę w kuchni, ale na razie nie odczuwam potrzeby jej instalacji. Do kominka mamy dodatkowe urządzenie.

Dzień doberek

Postanowione - Centralny mąż robi sam

Weekend bardzo pracowity. Nawoziliśmy ziemię tamgdzie mieliśmy naszbasen i normalnie wszystko mnie boli. Kupiłam dwa winobluszcze trójklapowe na próbę i posadziłam i jeszcze kilka rzeczy zrobiliśmy ogólnie nawet doopsko mnie boli :lol: .

Leće dalej i na budowę bo sprzedaliśmy wstępnie 50 stemplia reszta po świętach :)

Hejka :D

no Kochana to Ty pracowita pszczółka jesteś :D :D :D

Właśnie propo pszczół wiecie ile tego dziadostwa wczoraj u nas latało :o i jakieś takie nerwowe

i much w domu pełno :evil: aa i mieliśmy ptaszka na poddaszy nad garażem

http://img15.imageshack.us/img15/7898/zdjcie031aq.jpg

Ja się na ptakach nie znam wiecie co to?

Nituś nawieźliśmy chyba z 60 taczek i dalej mało no ale tam było do nawiezienia jakieś 40 cm

Byłam dzisiaj i co najważniejsze że woda przy samym garaży już nie stoi ok 1, 1,5 od mury robi sie bagienko :)

Aaa w piątek kupiliśmy wywrotke kruszywa na wjazd w promocji po 400zeta - za mało ale dobre i to.