Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

--<<KOMENTARZE - Dziennik Cieniasów>>--

MonikaC

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A którędy ten gad wlatuje ? Może tam założyć jakąś siatkę ? :roll:

Monika, atakuj dyrkę w przedszkolu. Możesz też we wrześniu przejść się do przedszkola, bo zawsze się zdarza, że jakieś dziecko jednak nie będzie chodzić do przedszkola i wtedy się robią wolne miejsca.

Mamy nowego lokatora na poddaszu :evil: Już cztery razy rozwalaliśmy mu gniazdo a ten gad dalej buduje w innych miejscach i lata sobie po całym domu włączając alarm :evil: :evil: :evil: . No rzesz kurwa mać z 600 zabulimy w tym miesiącu :evil: :evil: :evil:

Macie jakieś sugestie jak wykończyć dziada?

To biedna ptica, matka natura każe jej gniazdo budować i jajka składać 8) :-? A nie możesz tak zamknąć poddasza by do domu nie wpadała :roll: A lata po domu, bo jak wpadnie to wyjścia znaleźć nie może :-?

Szkoda mi tej ptaszyny ale rozumiem też Wasz problem. Może powieś na sznurku w tych miejscach którędy wlatuje zwykłą płytkę CD, taką coby jak najbardziej odbijała światło i kiwała się przy byle wietrze. Powinno pomóc. U mnie siadały jakoweś skrzydlate pod dachem i zostawiały kleksy na balkonie. Odkąd powiesiłam płytkę ani razu od jesieni nie było napaskudzone - znaczy działa :lol:

http://img167.imageshack.us/img167/6357/dzialka16042009129.jpg

na tym zdjęciu świeci w słońcu na czerwono, potem zielono, żółto - wszystkie kolory tęczy

Lidszu - tak właśnie chcew zrobić

Gosiek33 - o rzesz na to nie wpadłam. Mamy dziury przy murłacie na ocieplenie i właśnie tamtędy wpadają. Jest tam niby folia ale taki mały wypierdek wszędzie się wciśnie :(. Nie wspomnę o tym że dach cały zasrany :evil:

Wczoraj siedziałam na poddaszu ze 45 minut i wypuściłam gadzinę oknem balkonowym - jessu jak się cieszyłam po czym wieczorem okazało się że jest i drugi na parterze :evil: . Schował się przy workach z gruzikiem i amba. Nie ma gada. Worki wynieśliśy na dwór. Mam nadzieję że jakimś cudem się tam schował i wyleciał jak je wynosiliśmy.

Byłam wczoraj u kowala dowiedzieć się ile kosztuje moja upatrzona balustrada do balkony - 650mb. Montaż po ociepleniu, tynkach,płytkach... czyli w przyszłym roku :-?

to tak jak myslałam że indywidualny ,ale jaki ładny :D :D :D

:oops: :oops: Dzięęęęęki

Wczoraj wywaliliśy drugie ptaszysko - oczywiście uwiło sobiejuż chyba z piąte gniazdo które - bardzo mi przykro, naprawdę - wyburzyliśy.

Mam już prawie złożoną rozdzielnie - dzisiaj wstawię fotki - oj robi wrażenie, robi.

No i mam halogen przed garażem i odejścia wody w kibelku, kuchni i kotłowni :)

Hielloł!

w kwestii alarmu:

nie powinniscie placic nic poza abonament jesli dom jest pozamykany a alarm zalacza jakies zwierzak wlamywacz. u nas bylo to samo, kilkanascie razy - nie zaplacilismy grosza ponad abonament - solid jest ok ;)

w kwestii domku:

baaardzo ladny, walka z wolimi slepiami - szacun! ;)

u nas bylo podobnie choc problemy byly innej naturym koszt extra 70 000 ;)

pozdrowionka!