Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

--<<KOMENTARZE - Dziennik Cieniasów>>--

MonikaC

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a na co ja tu? ;) głosuję za tłumem. wersja 3 najzgrabniejsza i na dodatek wnęka na drewno się przyda. bo jakby była wyżej to by się nie przydała bo albo nie byłaby wypełniona albo nikt by z niej drewna nie brał ;)

oczywiscie bez parapetu - projekt kominka zdecydowanie bezparapetowy :) więc będzie pasować

a na co ja tu? ;) głosuję za tłumem. wersja 3 najzgrabniejsza i na dodatek wnęka na drewno się przyda. bo jakby była wyżej to by się nie przydała bo albo nie byłaby wypełniona albo nikt by z niej drewna nie brał ;)

oczywiscie bez parapetu - projekt kominka zdecydowanie bezparapetowy :) więc będzie pasować

Jak to na co zawsze o jeden głos więcej jakby coś mężowi się odmieniło ;)

to Ty Monia masz prosty kaszel z tym kominkiem.... U mnie to dopiero będzie zabawa.....

Nie dość, ze w rogu, to i wyczystka jest, i na dodatek sufit w skosie z jednego boku i drewnem obite i skos i szczyt....

A ja chciałam jeszcze piecowe kafle...

Nic nie mówię, bo teściowa znajomego będzie w poniedziałek rozbierała taki 100 letni kaflowy piec.... z reliefem... Jak to jest to co ja myślę... to będzie mój ci on....

Tylko jakiegoś zduna trzeba będzie zatrudnić.....

chciałam wszystkich z góry przeprosić. nie miałam nic złego na myśli pisząc o tłumie - chodziło mi o to że nie jestem oportunistką. ale teraz jak weszłam i przeczytałam swoją wypowiedź to jakoś tak nieładnie zabrzmiało a nie było to broń boże moją intencją

Nic nie mówię, bo teściowa znajomego będzie w poniedziałek rozbierała taki 100 letni kaflowy piec.... z reliefem... Jak to jest to co ja myślę... to będzie mój ci on....

.

Ja rozbierałam 2 takie piece (grzewczy i kuchenny) i żebrałam po forum co by ktoś sobie kafle i inne duperele zabrał, nie było chętnych

A właśnie, ta wnęka to ma być ozdobna, czy na "prawdziwe" drewno? Bo ja chciałam we wnęce drewno trzymać, ale mi powiedzieli że to tak ładnie na obrazku wygląda, a w realu to drewno pocięte np. z wywalonych z ogrodu drzewek tak ładnie nie wygląda (to racja...) i się sypie i robaki się lęgną, bo nie jest idealnie wysuszone, nawet takie kupne, a nie z "odzysku" etc. :o I że praktycznie to jest sobie drewno przynosić na bieżąco, a we wnęce trzymać takie ślicznie pocięte szczapy, których się de facto nie rusza :)

I dlatego ja niczym mojej wnęki nie wykładam... Ale może to błąd???